Grafika/stabilność: 80%
Grywalność: 95%
Fabuła/Misje: 80%
Klimat: 95%
Ekwipunek/Broń/PDA: 70%
Udziękowienie: 70%
Finalna ocena: 82%
Grafika: Poprawiona w stosunku do SSOC, nie mam visty to nie widziałem mgły ale tak wszystko bajera i daje rade, ale nie przesadzajmy nie jest to crisys
Co do stabilności to nie mam większego zastrzeżenia choć nie raz wyleciałem do windy ale bsod nie miałem, nie licząc problemu z brakiem możliwości przenoszenie się z planszy do planszy co naprawil mały fix. Limańsk jakiś niedopracowany bo miałem ładnie fps ale w pewnym punkcie jak spojrzałem w prawo to zwichy a wszędzie indziej było ok
Grywalność: Grę przeszedłem raz chociaż zaczynałem 3 razy aż doszedłem do kordonu. Grałem z 10 dni pełna eksploracja, minimalne zaangażowanie w wojny frakcji, szukanie wszystkich artefaktów i ulepszanie broni i pancerzy parokrotnie
Grywalność miód, pewnie nie raz jeszcze zagram i przyłącze się do wszystkich frakcji
Misje/Fabuła: Ubożej niż w SOC, mniej misji plus co to za różnica przynieś rzecz ,PDA niż w starym przynieś nogę lub oko mutanta
Fabuła krótsza ale trochę lepiej zrobiona niż w SOC, trzyma się to bardziej kupy
Szkoda ze po limańsku to już tylko nawalanka na całego ale to też plus bo wkońcu można iść na całość ale jak nie ma się sporo apteczek i amunicji to horror. Zakończenie natomiast takie jakieś za szybkie, ale może coś przeoczyłem bo nie wchodziłem w portale tylko gdzieś na 3 się zatrzymałem i strzelałem do strieloka który się czaił 2 piętra niżej :}
Klimat: Klimat mi osobiscie się bardzo podoba, ciemne noce + audio ( lub brak -.- ) mocniejsze niż na modach w SOC. Wojny frakcji i frakcja czyste niebo spajająca fabułę
miód, cud
Ekwipunek: Fajnie ze można modyfikować broń ale można było to bardziej rozwinąć jak np inne ceny u innych mechaników, każdy z jakimiś specjalnymi możliwościami a nie ze ten potrafi ulepszyć exo a inni nie. PDA jest raczej czytelne chociaż ubogie w stosunku do SOC, nie ma encyklopedii, nie widzimy wykonanych misji i nie można się pozbyć niepotrzebnych rzeczy co czasami powoduje że trzeba scrolować do jakiejś konkretnego zadania. Szkoda że mamy mniej giwer niż w soc, i np gauss i f200 jest dopiero pod koniec.
Dźwięk: Niedopracowane nałożenie lektora na tekst oryginalny, lub brak jakiegokolwiek głosu podczas rozmowy tylko sam tekst na minus. Czasami nie słychać lektora jak na końcu gdy wszyscy strzelają. Odgłosy natury, szum drzew spoko ale raczej to tylko kopia z SOC :>
Ocena 82% dla CS, trzyma klimat i jest całkiem wciągająca. Teraz tylko czekać na pare dobrych patchy i dobre mody i giera będzie wporzo na całego. To właśnie mody dały SOC to czego w nim brakowało, więc liczę ze z CS będzie tak samo. Dorobi się modów na więcej giwer, traderów, może konwersje fabularne jak priboy lub OL, i float32