No więc tak, na początek zacznę mój problem z grafiką.
Grałem na najwyższych detalach (bez a-aliasingu), na rozdzielczości 1680x1050, cięło okropnie. Myślałem, że wszystko będzie dobrze, bo mój komputer nie jest z antyku
Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2
Zanim napiszę dalej, mam tu kurde dziwną niespodziankę.
Według everesta mam DirectX 4.10.0.5515 (directx10). Że jak? Nieważne, wszystkie inny gry (assassins creed, Mass Effect, Rome Total War 2, Crysis) działają bardzo dobrze, więc directx'a pomińmy.
AMD Athlon Dual Core 6400+
2048 MB Ram GoodRam
NVIDIA GeForce 8600 GTS (512 MB)
Ta, super.
Sprawdzałem na najniższej rozdzielczości, max detale (No a jak, na takim komputerze w Tibie grać nie będę), dalej cięło. Więc sprawdziłem patent z STALKER Clear Sky Alpha - dałem wszystko najwyższe, rozdzielczość maxymalna, z minimalnym a-aliasingiem oraz żeby otwierało się w oknie i... działa płynnie! Przynajmniej za pierwszym razem. Za drugim razem mam taki dziwny efekt... Screena nie mogę dać, bo nie działa klawisz PrintScreen, nie wiem dlaczego. Powiedzmy, że mam takie dziwne rozmycie, widzę tylko 1 rzecz, a właściwie to, co miałem normalnie widzieć, ale tylko to widzę, gdziekolwiek spojrzę, tylko oświetlenie tego czegoś się zmienia, podszedłem do ściany i do tego syfu doszedł jeszcze kawałek ściany... Bezsens totalny, ale chyba zrozumiecie.
Teraz patche
Jakie mam ściągnąć? Ten z Gram.pl z 1.~0 na 1.~3 nie działa (to jest ściągać się nie da), i nigdzie nie mogę znaleźć wersji z 1.~0 na 1.~cokolwiek. Po prostu pisze "Patch 1.~4", nie piszę z jakiej do jakiej, nic. Nie wiem po prostu, co mam ściągać.
I mody. Jakie polecacie do najlepszej gry? Oblivion Lost? Jakiś, co doda dużo realności?
Pozdrawiam.