[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez pop3kpl w 08 Sie 2008, 15:41

Famiru, pewnie śćiągnąłęś wersję arsenal moda zwykła anie tą do OL i podmienił ci się plik ui_icon_equipment.dds Otwórz ten plik i sprawdz czy masz tam same bronie z AM czy bronie AM + wszystko z OL 2.1.1
pop3kpl
Stalker

Dołączenie: 03 Cze 2008, 15:37
Ostatnio był: 22 Sty 2022, 14:27
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez SlepyZabojca w 08 Sie 2008, 16:12

Wersja ta co ja dałem link JEST kompatybilna ze OL.
SlepyZabojca

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez R1FL3 w 08 Sie 2008, 16:15

Jak u kogoś się pieprzą ikonki broni w grze po instalacji Arsenal Mod dla OL'a. Wstawiam cały folder ui.
Wrzucamy to do folderu gamedata/textures.

POBIERZ
Ostatnio edytowany przez R1FL3, 08 Sie 2008, 21:58, edytowano w sumie 1 raz
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Thorgar w 08 Sie 2008, 18:08

Jeśli mam być szczery to Arsenal Mod mnie rozczarował
pomijając to że dodaje bronie w ogóle w kontekście gry dziwne i niepasujące, ale zrobione powiedzmy przyzwoicie, to całą resztę, znaczy się bronie nadpisane sknocili w cztery litery, ikony ui starych broni szczypią w oczy a ich tekstury jeśli się trzyma broń... please...
do niektórych broni starej serii nie można już tych samych upów dawać bo arsenał to zmienił, poza tym nie mam mojego ulubionego barman moda co daje wsio barmanowi...
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2008, 11:19
Ostatnio był: 16 Cze 2012, 13:32
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez krasny99 w 08 Sie 2008, 18:11

A ja mam inny problem. mianowicie wszystko zrobiłem tak jak piszecie i gra działa z OL i AM ale nie mam opisów nowych broni oraz opisów dokumentów i nie wiem co źle zrobiłem ?
krasny99
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2008, 14:38
Ostatnio był: 01 Paź 2014, 07:50

Postprzez Thorgar w 08 Sie 2008, 18:13

krasny99 napisał(a):A ja mam inny problem. mianowicie wszystko zrobiłem tak jak piszecie i gra działa z OL i AM ale nie mam opisów nowych broni oraz opisów dokumentów i nie wiem co źle zrobiłem ?

http://www.sendspace.com/file/hi1py8
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2008, 11:19
Ostatnio był: 16 Cze 2012, 13:32

Postprzez SlepyZabojca w 08 Sie 2008, 20:25

Jeee! Zainstalowałem wersję którą ja znalazłem i działa.
Hud jest ze OL, na szczęście.

Zainstalowałem ją w takiej kolejności:

1.OL 2.1.1 for 1.0005
2.Arsenal mod for OL 2.1.1
3.Spolszczenie OL
4.Spolszczenie AM

Polecam to bo wszystko będzie chodziło jak w zegarku ale jest jedna wada: ten skromny plik waży ok.520MB
Ostatnio edytowany przez SlepyZabojca, 10 Sie 2008, 09:28, edytowano w sumie 1 raz
SlepyZabojca

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Naznaczony942 w 09 Sie 2008, 12:28

kurde ja nieiwem w jakiej kolejnosci to ma zrobic i czy uzywac SMM i co w ogle mam zrobic zassysam OL 2.1.1 i patch do niego i Arsenal mod i co mam potem zrobic bracia stalkerzy pomozcie
Urodziłem się jako on(S.T.A.L.K.E.R)
i nim zostanę do konća dni Z.O.N.Y!!
Awatar użytkownika
Naznaczony942
Kot

Dołączenie: 03 Lut 2008, 12:59
Ostatnio był: 03 Maj 2011, 19:17
Miejscowość: Z.O.N.A.
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez R1FL3 w 09 Sie 2008, 12:48

Radziłbym nie używać SMM (bo później będziesz miał błędy w grze). Radzę manualnie wgrywać.

Po pierwsze, wgraj OL 2.1.1. Później, wrzuć patcha, a na końcu Arsenal Mod.
Kilka stron wstecz masz napisane jak to zrobić, anie narzekasz, że nie wiesz jak to zainstalować.
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Oblivion Lost:Kilka pytan

Postprzez Matthew w 10 Sie 2008, 11:44

Witam. Uzywam moda OL z patchem 1.04 i mam kilka pytan.

1. Czy jest latka do moda która poprawia dialogi, nazwy nowych rzeczy,ich opisy, itd. ? Np. Gdy naprawiam rzeczy, nie mam dialogów, tylko jakies literki i cyferki bez wiekszego sensu. Brak tam poprostu dialogow. Tak samo w opisach nowych broni.

2. Ceny napraw. Aby naprawic kombinezon stalkera musze zaplacic 17tys rubli. To dosc wiele, zwlaszca,ze gdy cos sprzedaje u handlarzy, skupują to za grosze, wiec kasy za duzo nie mam. Do tego ceny w sklepach są strasznie droge. To jest kradziez w bialy dzien ! Czy jest jakis sposob na szybki zarobek?(Jestem swiezo po przejsciu pierwszego laboratorium, zanosze dokumenty do barmana)

3. Jest gdzies miejsce w ktorym mozna latwo zdobyc amunicje i snajperke Wintar? Chodzi mi o zdobycie tego ze skrzyni czy jakiegos sekretnego miejsca, na terenie Kordon, Wysypisko, Agroprom, Dolina Mroku, Bar. Tak samo z dobrym pancerzem,SEVA mile widziana. Gdyby tych przedmiotow nie bylo na tych terenach,prosze o lokacje gdzie mozna je zdobyc.

To narazie tyle, gdybym mial jakies pytania,zedytuje. Prose o pomoc.

EDIT:

@Lionix Tak chyba tak zrobie, ale najwazniejsze to dla mnie Wintar. Gdzie go dostać. Bez tej broni czuje sie jak bez prawej reki :(. U kogos moze mozna ja kupic?

PS. Temat o Oblivion Lost ma 63 strony, strasznie duzo, wczoraj sie przebijalem po koleji ale stwierdzilem ze to nie ma sensu, strasznie meczace to :/ Chyba ze jest osobny temat dot. spolszczenia?
Ostatnio edytowany przez Matthew 10 Sie 2008, 12:08, edytowano w sumie 2 razy
" Złota Kula wypełnia tylko najskrytsze życzenia, tylko takie, które muszą się spełnić, bo inaczej nie ma już po co żyć!".

" Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!".
Awatar użytkownika
Matthew
Stalker

Dołączenie: 24 Maj 2008, 09:57
Ostatnio był: 25 Gru 2011, 14:47
Miejscowość: Piła
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Lionix w 10 Sie 2008, 12:02

1. spolszczenie poszukaj w temacie o OL w dziale modyfikacje gotowe

2. heh taki juz jest STALKER :P
zbieraj rupiecie i zanos do handlarzy, wykonuj misje, sprzedawaj artefakty

3. z tego co wiem to nie...ale mozna od razu na poczatku gry isc do wolnosci i zastosowac trik z krzeslem i wejsc do zbrojowni...dostaniesz za itemy tam sie znajdujace sporo $$$ no i bedziesz mial nie taki zly pancerz :wink: :wink:

@edit

wydaje mi sie ze w OL nie trzeba triku z krzeslem

wiec idz do magazynow, do bazy wolnosci i wejdz do magazynu... $$$
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 8

Postprzez Terry w 10 Sie 2008, 13:08

Co do spolszczeń to bez przesady... Jedno jest na 60 stronie z tego co napisał pop3ekpl. LINK
Co do skrytek radzę pooglądać serie filmików, na której są zaznaczone skrytki w OL. Może znajdziesz tam "Wintara", kto wie?
A co do pieniędzy możesz sobie zmodyfikować jakąś misje, że dostaniesz więcej kasy, albo swojego wymarzonego "Wintara". TUTAJ masz Tutorial jak to zrobić
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości