[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Przemek77 w 15 Lip 2008, 12:58

songoku napisał(a):zrobiłem reinstala i nic. zabrałem sie do spolszczania na razie dobrze mi idzie chyba ale jeżeli ktoś by miał trochę wolnego czasu to nie pogniewał bym się jak by zabrał sie za jakieś małe dialogi. ja na razie robie to stable_bio_name. będę informował was o wszystkim

A może po prostu - jeśli już masz wolę i chęć działania w tym kierunku - byś uzupełnił isntniejące już spolszczenia autorstwa kolegi Rasaloma? Po cholerę wyważać otwarte drzwi?

@songoku - "Spetsnaz" to po prostu Specnaz - doborowe jednsotki specjalne Rosji (a wczesniej ZSRR)- tacy ichni komandosi. Jest świetna książka Suworowa o tej formacji wojskowej.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Reklamy Google

Postprzez songoku w 15 Lip 2008, 13:07

To spolszczenie które istnieje nie jest do końca spolszczone?
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Dołączenie: 02 Gru 2007, 10:49
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 22:58
Miejscowość: ?????????
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez Przemek77 w 15 Lip 2008, 13:10

songoku napisał(a):To spolszczenie które istnieje nie jest do końca spolszczone?

Nie jest i właśnie dobrze by było gdybyś zamiast robić swoje od nowa - uzupełnił te już istniejące. Byłoby to i dla nas szybciej i dla Ciebie wygodniej.
Której nie ma i tak;
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Postprzez songoku w 15 Lip 2008, 15:45

przejżałem spolszczenie Rasaloma i nie ma tam żadnego tekstu po angielsku.
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Postprzez pop3kpl w 15 Lip 2008, 19:57

Przed chwilą zainstalowałem Oblivion Lost 2.1 dla mojego patcha 1.0005 oraz FIX do tego moda 2.1.1 Potem zainstalowalem to spolszczenie i powiem szczerze jestem zachwycony. To chyba najlepsza kompilacja modów do Stalkera. Nie dość, że gra chodzi mi o wiele szybciej, niż wczesniej to w koncu AI przeciwników nie jest do dupy. Gram na poziomie mistrz i powiem szczerze, że już w kordonie mam problemy z wojskiem, które jak tylko mnie zobaczy odrazu wali granat. Nie podobają mi się tylko takie drobne szczegóły np. z przeciwnicy rzucają granatami na 100 metrów, czy np ten bug z tymi tekstami. Ale pozatym mod jest wspaniały. W skali jeden do dziesięciu oceniam na 9 - jeden punkt odjąłem za te detale.
1kris1 napisał(a):Wstaw do folderu pol pliki z folderu ang i będziesz miał angielskie opisy albo spolszcz sobie sam dane pliki, innej rady nie ma. A edycja celownika jest na którejś stronie w tym wątku poszukaj sobie.

Jak już tak zrobie to ten folder eng mam usunąć czy go zostawić tak jak był ?
pop3kpl
Stalker

Dołączenie: 03 Cze 2008, 15:37
Ostatnio był: 22 Sty 2022, 14:27

Postprzez CLEAR SKYline w 15 Lip 2008, 20:22

eng lepiej zostaw. I zmień jeszcze w localization.ltx na pol.

Gdyby jeszcze dokompilować Arena Extension Mod, to byłby cud-miód i orzeszki.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez songoku w 15 Lip 2008, 21:30

tak jak by dodać Arena Extension Mod to mod by był przecudny. jeżeli ktoś chce wiedzieć to mam przetłumaczone opisy broni dla OL2.1.1 ale wrzucę całość[/quote][/code][/list]
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Postprzez pop3kpl w 15 Lip 2008, 21:41

To wrzucaj to bo by sie przydało, jak by ci się nie chciało dalej tłumaczyć to moge ja spróbować tylko powiedz czy będziesz tłumaczył dalej
pop3kpl
Stalker

Dołączenie: 03 Cze 2008, 15:37
Ostatnio był: 22 Sty 2022, 14:27

Postprzez songoku w 15 Lip 2008, 23:26

ja nie tłumacze od nowa tylko dokańczam istniejące. ja będe dalej tłumaczył będę siedział do puźna i bede tłumaczył
edit. prawdopodobnie spolszczenie będzie koło 4-6 nie jestem pewien
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Postprzez dorian w 16 Lip 2008, 08:52

Zgadzam się z pop3kpl - mod jest naprawdę dobry, jeśli nie najlepszy.
Pisałem, że mi się robią restarty kompa przy wyjściu z gry, ale teraz wiem dlaczego. Wychodzi na to, że tego moda lepiej dodatkowo nie modować, zresztą Kanyhalos pisze to w Install, czyli cokolwiek w nim zmieniać jeśli chodzi o grafę, czy wygląd broni itp. Ja jednak ostatnio oczywiście nie wytrzymałem i właśnie pozmieniałem parę rzeczy i pewnie dlatego miałem restarty kompa + nawet blue screeny przy wychodzeniu z gry.Zainstalowałem OL 2.1.1. + fix included ponownie na czysto i póki co doszedłem do Agropromu po ciężkich walkach ze wszystkim i wszystkimi (oczywiście poza kumplami) i gra zap...dala na ustawieniach mistrz + max suwaki do końca w fdl (i polecam bez celownika - znacznie trudniej!), że nie mogę się zatrzymać:D , z tym, że do tej pory nie miałem ani jednego blowoutu, a szkoda bo uważam, że blowouty muszą być :wink: Chyba ich nie wycięli, co?
Zobaczymy dalej.
Póki co, moda naprawdę polecam i nie wyobrażam sobie gry w ogóle bez OL.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 246

Postprzez Przemek77 w 16 Lip 2008, 09:30

Blowouty są, jak najbardziej. Widocznie są generowane losowo, ja dochodzę do Jantaru i już miałem dwa, i tak się śmiesznie złożyło, że obydwa w tym samym miejscu, przy posterunku Powinności na Wysypisku. Nie zauważyłem co prawda by blowouty podowały spawn mutantów. Być może w 2.1 to zmienili.
Której nie ma i tak;
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Postprzez CLEAR SKYline w 16 Lip 2008, 09:44

Blowouty mam zwykle 1-2 razy w ciągu doby. Powodują wciąż respawn potworów. Pamiętam jak nadziałem się wychodząc z Tostera na blowout. Do wagonu wbiegło mi kilku stalkerów, a wojsko pięknie zginęło w kontenerze (jak chińscy uchodźcy na filmach). Jedyne, co mnie rozwaliło, to to, że po wyjściu z wagonu spotkałem 2 burery, 4 chimery, kontrolera z wesołą gromadką, czernobylskiego psa i kilka innych miłych akcentów. Do dzisiaj pamiętam jak leciałem na wieżę snajperską.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości