Negatywne wrażenia z gry...

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Postprzez Vaniol w 05 Lip 2008, 08:44

I do pana 'małpy w czerwonym':
To już nawet własnęj opini nie można wyrazić.
Coś z Tobą nie tak ? Jesteś cholernie nadpobudliwy... Źle Ci służy internet? Odstaw go na trochę.
Myślałem, że chociaż tutaj znajde trochę kultury, a tu zaledwie czepianie się.. o nic !

No jeszcze jakiś czas temu było tu miło, ostatnio co poniektórym upały zaszkodziły. Ale nie bój nic, tutaj moderatorzy zmieniają się co jakiś czas :wink:
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Reklamy Google

Postprzez Terry w 05 Lip 2008, 10:08

Darth ReX napisał(a):W sumie w Prypeci zrobił się taki wojenny klimacik: przebijasz się z grupą stalkerów i jesteście atakowani przez Monoliciarzy. Wszędzie słychać strzały itd. Ale nie tego chciałem.

No ja lubię takie wojenne klimaty, tylko do Stalkera to nie pasuje :) . No dobra z 1/4 miasta może należeć do Monolitu, a pozostała część to chyba powinna być pusta i tam od czasu do czasu jakiś mutancik zaatakuje. A w przyszłości mogło by być więcej Monolitowców, którzy przyszli pomóc swoim braciom powstrzymać niewiernych. I "troche" przesadzono według mnie z ilością wypasionej broni... Gaussy, G36 itp. Wydaje mi się, że powinno być więcej takiej "wschodniej" broni, bo w Magazynach czy w innych miejscach rzadko spotyka się kałacha. No nie no faceci w egzoszkieletach to rozumiem - elita jest, weterani, eksperci rozumiem, ale już wiele razy spotykałem zwykłych stalkerów z ZM LR-300ML czy Enfield L85A2.
Ostatnio edytowany przez Terry, 05 Lip 2008, 12:17, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 1

Postprzez Missile w 05 Lip 2008, 11:13

Mnie denerwowała horda Monolitu w Sarkofagu, bugi w postaci znikających ciał, respawny bandytów na wysypisku,

To nie są żadne bugi, w każdej grze ciała po jakimś czasie znikają, a przeciwnicy się respawnują w danym momencie (w stalkerze po 36 godzinach).

no i co najgorsze: powtarzające się schowki...)
Człowiek chce tu nowego towaru poszukać, artefaktów, ulepszonych broni kombinezonów, ale co po chwile odkrywają się wcześniej przeszukane schowki...

Pierwsze słyszę. Chodzi o to, że w różnych schowkach odkrywasz podobne towary? Normalne, przecież w Zonie Stalkerzy noszą podobny ekwipunek, więc zbyt dużej różnorodności nie może tu być.

I do pana 'małpy w czerwonym':
Coś z Tobą nie tak ? Jesteś cholernie nadpobudliwy... Źle Ci służy internet? Odstaw go na trochę.

Ten nadpobudliwy pan małpa w czerwonym to nijaki Rain - to tak dla Twojej wiadomości. ;]

Myślałem, że chociaż tutaj znajde trochę kultury, a tu zaledwie czepianie się.. o nic !

Teraz już widzisz, że nie było o nic. ;]

Ale nie bój nic, tutaj moderatorzy zmieniają się co jakiś czas Wink

Tak dokładnie to co jakieś 2 lata. :)

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez Mak w 05 Lip 2008, 11:44

Haha, no głupi nie jestem i wiem, że ciała znikają po dłuższym czasie oraz, że to normalne w grach ale nie o to mi chodzi!
Kiedy zabiję stalkera to ciało znika od razu (konkretniej: tekstura, model najwidocznie zostaje) muszę wtedy do niewidzialnego podejść i szukać aż pojawi się napis: Przeszukaj ciało...

Co do powtarzających się schowków, przykładowo:
Zabijam wojskowego w Agropromie, przeszukuję jego ciało i pojawia się info o schowku na wysypisku. Przeszukuję schowek, zbieram fanty, wszytsko ok. Następnie zabijam monoliciarza w Czerwonym Lesie, przeszukuję ciało, dostaję info o schowku... Niestety o tym samym schowku, który przeszukałem 'pół gry' temu..

Rain mógł się wykazać większą kulturą i dokładniej powiedzieć o co mu chodzi, a nie wylatywać z czymś takim, co go mnie przedstawiło. Zobacz jak z Tobą się łatwo dogadałem, nie można tak od razu ? Można.

/Ja z Tobą nie "gadam" i nie dyskutuję, udowadniam jakie masz pojęcie o stalkerze i innych grach. Znikające ciała to nie bug jak to stwierdziłeś w pierwszym poście(w drugim sam sobie zaprzeczyłeś).Następna sprawa to że napisałeś o tym co stalkera napędza życiem. Usunięcie losowych "pojawień się" bandytów sprawiłoby iż mapy byłyby puste. A bez skrytek(nawet w tym samym miejscu) nie byłoby gratisów które czasami ratują życie. A kultura jest na miejscu. To że Ci wypominam Twoje BRAKI nie jest oznaką braku kultury kolego. Skończyłem. /R.

Tak, tylko zobacz sobie w jak dziecinny sposób ("you rOOx" ?) to zrobiłeś.
Z mojej strony również koniec.
Ostatnio edytowany przez Mak, 05 Lip 2008, 19:08, edytowano w sumie 1 raz
Mak
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2008, 12:02
Ostatnio był: 30 Sie 2008, 16:12
Miejscowość: Rydzyna
Kozaki: 0

Postprzez Terry w 05 Lip 2008, 12:09

Mak napisał(a):Co do powtarzających się schowków, przykładowo:
Zabijam wojskowego w Agropromie, przeszukuję jego ciało i pojawia się info o schowku na wysypisku. Przeszukuję schowek, zbieram fanty, wszytsko ok. Następnie zabijam monoliciarza w Czerwonym Lesie, przeszukuję ciało, dostaję info o schowku... Niestety o tym samym schowku, który przeszukałem 'pół gry' temu..

Może było tak, że zebrałeś fanty, przyszedł Monoliciarz i pomyślał- "Ale fajne miejsce na schowek' i zostawił swoje rzeczy niewiedząc, że wcześniej był to schowek kogo innego :)
Trza logiczne pomyśleć :D

A co do niewidzialnych ciał to też mnie denerwuje :( Na początku gry rozwaliłem całą hordę bandytów i poszedłem do Sida sprzedać trochę badziewia i jak maszerowałem do wysypiska to ciał nie było, ale były zaznaczone na mapie, że są :|

Wkurzający były także takie akcje ze schowkami. Pamiętam, że w takim schowku były fajne fanty - no to dobra idę tam. Doszedłem, patrze... nic w skrytce nie ma. Nic a nic. A na mapie jest zaznaczone, że jest skrytka :mad:

Edit: W PDA była raz napisana historia jakiegoś Monoliciarza jak to w Dolnie Mroku cuś robili. Wysypisko jest po drodze :wink:
A koleś w exo jest może sentymentalny i schował swój pierwszy pistolet :D
Ostatnio edytowany przez Terry 06 Lip 2008, 13:56, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez CLEAR SKYline w 05 Lip 2008, 14:21

No, ale co Monoliciaż robił na Wysypisku? I dlaczego zostawił przykładowe 2 chleby i kiebasę (jak żołnierz), a nie odwrotnie?
Mogli chociaż w miarę postępów w grze dawać lepszą zawartość schowków im mocniejsi przeciwnicy, bo to żal, żeby w schowku ziomka w exo był PMm i amunicja!
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez bysztel w 09 Lip 2008, 00:36

Powtarzające się schowki.... Niewatpliwie bug ale wynikajacy z tego ze próbowano gre uczynić jak najbardziej nieliniową (gdyby kazda postac miała przypisany jeden konkretny schowek wielu z nich gracz nigdy by nie odnalazł) - chcoiaz oczywiscie zapomniano o dość podstawowym załozeniu czyli takim, ze przeszukane schowki zostaja wykreslone z listy i nastepne postacie juz o nich "nie wiedzą". Mnie osobiście w temacie schowkowym denerwuje cos innego: to ze jesli jakis schowek znajdziemy nie posiadając o nim informacji jest zawsze pusty i zapełnia sie w cudowny sposób jak tylko przeszukamy ciało jakiegos wroga... Tym bardziej powinno byc punktowane znajdywanie schowków bez informacji o nich bo do wielu jest naprawde ciężko dotrzeć.
bysztel
Kot

Dołączenie: 08 Lip 2008, 23:43
Ostatnio był: 10 Lip 2011, 00:38

Postprzez Darth ReX w 09 Lip 2008, 01:13

bysztel napisał(a): chcoiaz oczywiscie zapomniano o dość podstawowym załozeniu czyli takim, ze przeszukane schowki zostaja wykreslone z listy i nastepne postacie juz o nich "nie wiedzą".

W ten sposób można doprowadzić do tego, że przeszukamy wszystkie schowki w grze i po tym fakcie nie ma szans na znalezienie kolejnego. Moim zdaniem obecne rozwiązanie problemu jest najlepsze.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez CLEAR SKYline w 09 Lip 2008, 12:19

Mogli chociaż przypisać schowki i ich zawartość do klasy postaci lub postaci powiązanych z właścicielem schowka, bo skąd Monolitianin może wiedzieć, gdzie jest schowek Arniego, albo bandyta w Dziczy zna lokalizację Grobu Kła?
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Postprzez bysztel w 09 Lip 2008, 14:45

Myśle ze te wszystkie schowki pierwotnie miały rzadzic sie znacznie bardziej rozbudowanymi mechanizmami ale podczas "upraszczania" gry wycięto znaczna częśc z tych założeń w efekcie czego powstało troche nielogiczności. Szkoda też ze schowki nie powstają w czasie rzeczywistym podczas gry (jakis bandyta zostaje zabity i przypadkowy swiadek tych wydarzeń ma informacje o jego schowku) ale na takie rozwiązania chyba musimy poczekać pare lat...
bysztel
Kot

Dołączenie: 08 Lip 2008, 23:43
Ostatnio był: 10 Lip 2011, 00:38

Postprzez Nurek w 10 Lip 2008, 10:08

CLEAR SKYline napisał(a):Mogli chociaż przypisać schowki i ich zawartość do klasy postaci lub postaci powiązanych z właścicielem schowka, bo skąd Monolitianin może wiedzieć, gdzie jest schowek Arniego, albo bandyta w Dziczy zna lokalizację Grobu Kła?

Jest takie przypisanie, wystarczy przejrzeć pliki konfiguracyjne
Nurek
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 14:59
Ostatnio był: 27 Wrz 2023, 22:17
Ulubiona broń: SVUmk2

Postprzez CLEAR SKYline w 10 Lip 2008, 13:42

Nurek napisał(a):Jest takie przypisanie, wystarczy przejrzeć pliki konfiguracyjne

Raczej niezbyt. Nieraz trafiłem tak, że np. bandyta w Kordonie dał info o skrytce w Barze, o której kilkanaście minut póżniej dowiedziałem się od zombiaka nad Yantarem, czy Merca w Dziczy. Może takie były zamierzenia twórców, ale coś im nie wyszło.
ImageImage
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości