komp sie wylacza!

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez songoku w 20 Cze 2008, 12:04

Brat mówił że to może być wina ramu. a wirusów nie mam w ogóle ostatnio miałem trojana ale go wyrzucilem. więc to nie jest raczej wina wirusów
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Dołączenie: 02 Gru 2007, 10:49
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 22:58
Miejscowość: ?????????
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Darth ReX w 20 Cze 2008, 14:49

Chiefteki GPS mają to do siebie, że wiele egzemplarzy nie trzyma napięć. Jak możesz, to przetestuj inny zasilacz.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez songoku w 21 Cze 2008, 11:02

niestety nie mam innego zasilacza więc nie moge sprawdzić czy to jego wina. :(
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Postprzez Elvis Scatter w 21 Cze 2008, 11:05

Jak już pisałem: zasilacz bądź karta graficzna prawdopodobnie są na wykończeniu - drastycznie ją wykorzystywałeś. Tak przypuszczam. Sam tak miałem i grać mogłem jeszcze przez ok. trzy miesiące.
Awatar użytkownika
Elvis Scatter
Tropiciel

Dołączenie: 23 Maj 2008, 13:05
Ostatnio był: 27 Cze 2016, 11:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 8

Postprzez songoku w 21 Cze 2008, 12:49

Od kąd kupiłem nowego kompa to jade na najwyższych ustawieniach graficznych. lecz gdy grałem w crysisa lub assassina na full detalach to nie resetował się komp .jeżeli to karta graficzna to lepiej bo sobie kupie lepsza chociaż narazie nie chce zeby sie zajechała.
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Postprzez wrobello89 w 21 Cze 2008, 23:29

Możesz spróbować przetestować zasilacz specjalnym programem do sprawdzania napięcia na poszczególnych liniach zasilania.Jeśli będą się znacząco różniły od nominalnych będziesz musiał wymienić zasilacz,nie jest to raczej karty graficznej
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 02 Lut 2020, 19:05
Miejscowość: Trójmiasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez dorian w 27 Cze 2008, 14:47

Czytam tak te wszystkie odpowiedzi dla kolegi Sangoku i widzę jedno, wszyscy twierdzą, że to wina sprzętu, więc gdyby tak, to komp wieszałby się, czy resetował z blue screenami NA WSZYSTKICH, a przynajmniej na tych cięższych grach, a kolo pisze, że dzieje sie to tylko na Stalku z modem i bez, więc nie jest to raczej wina sprzętu, który zresztą łącznie z zasilaczem ma wystarczający.
Wygląda mi na to, że skoro dotyczy to tylko tej gry to wgraj ją od nowa, sprawdź czy zainstalowały się poprawnie patche i mod, zmień przed instalacją moda wpis w pliku fsgame gry na true, bo w ogóle od tego trzeba zacząć, wywal plik localization.itx itp. itd.Sprawdź takie właśnie rzeczy...
Poza tym na wszelki słuczaj przeskanuj kompa na spyware/adware + antywirem, a przed instalką gry zrób porządek na dysku i w rejestrze (czyszczenie + defrag), sprawdź, czy od strony systemowej jest wszystko o.k. - rozumiem, że inne gry chodzą bez wniku.
Na wszelki wypadek monitoruj temperatury cpu i gpu podczas gry.
P.S.Poza tym jeśli lecisz na tej grze jak piszesz na grafie na max i full detale to przede wszystkim jaki masz RAM, t/j czy dobrej firmy, no i w/g mnie do gry w takich opcjach na total maxa to jednak minimum 3 GB trza by :o
Dodatkowo, sprawdź jeszcze, czy któryś z programów do regulacji grafy np. riva tuner (oczywiście jeśli taki lub inny masz zainstalowany) nie ustawił ci chłodzenia grafy i wiatraka na sztywno np. na 40% (najlepiej jest na auto), już miałem tak kiedyś i grafa się przegrzewała, a objawy były bardzo podobne :D
Też wtedy się zamotałem i nie wiedziałem o co kaman.
I już ostatnie - wszelakie podkręcenia sprzętu akurat właśnie na tej grze, a zwłaszcza grafy, czy ramów mogą się objawiać artefaktami, albo właśnie takimi historiami - tutaj trzeba z tym uważać. :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 246

Postprzez fef w 27 Cze 2008, 17:00

Dobrze by było zdiagnozować dokładnie co powoduje problem.
Wejdź w panel sterowania>system>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie i w opcjach odznacz "automatycznie uruchom ponownie". Dzięki temu komp po sypnięciu bluskrinem nie zrestartuje się i będziesz mógł zobaczyć jaki błąd się na nim pojawia.
Np Obrazek.
Druga linijka mówi o przyczynie błędu, w tym przypadku pliku ntfs.sys, czyli odpowiedzialnego za system plików w win xp np. Wprawdzie dorian dobrze prawi, ale nie zaszkodzi jak byś właśnie podał co na twoim niebieskim ekranie się pojawia.
Awatar użytkownika
fef
Stalker

Dołączenie: 03 Wrz 2007, 23:17
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 16:37
Miejscowość: Agropolis

Postprzez songoku w 28 Cze 2008, 21:34

okej sproboje twoich rad dorian. zrobie zdjecie tego błędu i zobaczymy co na nim pisze
aha i jeszcze jedna rzecz. mianowicie gdy kupilem tego kompa działał poprawnie ok 1 tydzien Zaskoczony i wtedy ten błąd wyskakiwał mi nawet na pulpicie. co sie potem okazało było rąbnięte płyta główna i procesor. okazało sie teraz ze mi sie cyfrówka zjechała i nie chce zdjęć robić Swir

nie wiem czy problem został rozwiązany ale, zainstalowałem na nowo stalkera, zmieniłem w pliku fsgame na true i wywaliłem plik localizations.ltx. mam zainstalowany patch 1.0004 i moda zapomniany oblivion lost. zagrałem pierwszy raz kiedy przeszedłem na wysypisko pojawił się blue screen lecz nie miałem jak zrobić zdjęcia. zagrałem drug raz gra hulała dobrze na wysokich ustawieniach i nie pojawił sie ten blue screen. ale coś mi sie wydaje że jak pogram dłużej może sie pojawi :(
P.S sorki że pisze post pod postem

Nie przepraszaj, tylko używaj opcji "edytuj". - M.
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Postprzez dorian w 28 Cze 2008, 22:00

No to tak, w ogóle to weź pod uwagę po wszelakich prawidłowych instalkach, że MODY TAK MOGĄ MIEĆ i może być tak, że gra ci wytnie do windy w najmniej oczekiwanym momencie, albo reset, albo ze zwiechą :( Dotyczy to zwłaszcza lokacji Wysypisko, albo Dolina Mroku - nie wiadomo czemu.
To są tylko mody, a nie gra pisana od a do z przez zawodowców i sprawdzona pod każdym względem, choć z modami i tak bywa,że są sprawdzane 20 razy, a jednak i tak potrafią się wysypać.
Raz tylko miałem póki co, że mi tylko raz wysypało do windy, t/j w OL 1.3.2 na patchu 1.0004 na całą grę i byłem w ciężkim szoku, że tylko tyle... :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 246

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości