Czytam tak te wszystkie odpowiedzi dla kolegi Sangoku i widzę jedno, wszyscy twierdzą, że to wina sprzętu, więc gdyby tak, to komp wieszałby się, czy resetował z blue screenami NA WSZYSTKICH, a przynajmniej na tych cięższych grach, a kolo pisze, że dzieje sie to tylko na Stalku z modem i bez, więc nie jest to raczej wina sprzętu, który zresztą łącznie z zasilaczem ma wystarczający.
Wygląda mi na to, że skoro dotyczy to tylko tej gry to wgraj ją od nowa, sprawdź czy zainstalowały się poprawnie patche i mod, zmień przed instalacją moda wpis w pliku fsgame gry na true, bo w ogóle od tego trzeba zacząć, wywal plik localization.itx itp. itd.Sprawdź takie właśnie rzeczy...
Poza tym na wszelki słuczaj przeskanuj kompa na spyware/adware + antywirem, a przed instalką gry zrób porządek na dysku i w rejestrze (czyszczenie + defrag), sprawdź, czy od strony systemowej jest wszystko o.k. - rozumiem, że inne gry chodzą bez wniku.
Na wszelki wypadek monitoruj temperatury cpu i gpu podczas gry.
P.S.Poza tym jeśli lecisz na tej grze jak piszesz na grafie na max i full detale to przede wszystkim jaki masz RAM, t/j czy dobrej firmy, no i w/g mnie do gry w takich opcjach na total maxa to jednak minimum 3 GB trza by
Dodatkowo, sprawdź jeszcze, czy któryś z programów do regulacji grafy np. riva tuner (oczywiście jeśli taki lub inny masz zainstalowany) nie ustawił ci chłodzenia grafy i wiatraka na sztywno np. na 40% (najlepiej jest na auto), już miałem tak kiedyś i grafa się przegrzewała, a objawy były bardzo podobne
Też wtedy się zamotałem i nie wiedziałem o co kaman.
I już ostatnie - wszelakie podkręcenia sprzętu akurat właśnie na tej grze, a zwłaszcza grafy, czy ramów mogą się objawiać artefaktami, albo właśnie takimi historiami - tutaj trzeba z tym uważać.