No więc ja też mam kilka pomysłów. Nie wiem tylko, czy nie za bardzo mnie poniosło
Oto jeden z nich:
Myślałem nad profilami użytkowników, konkretnie nad urozmaiceniem ich. Klawisz wprowadził do nich trzy paski, HP, MP i EXP, jednak IMHO są za mało.. stalkerowe, a i większość userów nie wie dokładnie o co z nimi chodzi. No więc mój pomysł pokażę na przykładzie mojego profilu:
A zatem:
Uzbrojenie .... - w miejsce kropek pojawia się nazwa usera. Nie jest to konieczne, można po prostu dać "Uzbrojenie użytkownika".
Pistolet, Broń główna, Broń dodatkowa - tu można wpisać nasze ulubione bronie w Stalkerze, którymi najczęściej się w nim posługujemy, itd. Nie jest to jednak konieczne - można wpisać też broń, której nie ma w grze.
Pancerz - nasz ulubiony pancerz w grze. Przykładowo: SEVA, Exoszkielet, PSZ-9, Kombinezon Najemnika/Stalkera, kurtka, itd.
Frakcja - w tym miejscu user wpisuje swoją ulubioną frakcję. Czyli: Najemnik, Samotnik, Monolit, Bandyta, Ekolog, Czyste Niebo, Wolność, Powinność.
Pola te rzecz jasna uzupełnialibyśmy przechodząc do własnego profilu. Można by było w nich wpisać cokolwiek, np. w którejś z rubryk "twoja stara", ale byłoby to kontrolowane przez modów i użytkownicy, którzy wpisywali by tam rzeczy nie związane z grą byliby przez nich upominani.
Kolejny pomysł: rangi. Nie chodzi mi o rangi specjalne, z nimi jest wszystko ok, ale zmieniłbym nazwy rang zwykłych userów (chyba nawet już kiedyś była ta kwestia poruszana).
Na ten moment wygląda to tak:
0 - 50 postów "Młodszy Stalker"
50 - 400 postów "Stalker"
>400 postów "Starszy Stalker" i kolor użytkownika zmienia się na zielony.
Jak by wg mnie było optymalnie (znów starałem się zrobić to bardziej stalkerowo
)
0 - 100 postów "Młodszy Stalker"
100 - 200 postów "Stalker"
200 - 300 postów "Doświadczony Stalker"
300 - 450 postów "Starszy Stalker" (bez zmiany kolora, nadal jest się szarym userem).
>450 postów "Legenda", "Profesjonalista", "Ekspert", lub "Zawodowiec" (nie wiem co bardziej pasuje) i tu zmiana koloru nazwy usera na zielony.
Można tą rangę zrobić dodając słowo "Stalker", tj. "Legendarny Stalker", itd, ale myślę, że lepsze byłoby pierwsze rozwiązanie.
Się jeszcze zapytam o pewną rzecz: pamiętam, że przez krótki okres czasu był przycisk "zgłoś ten post do moderatora", ale w pewnym momencie zniknął. Nie wiem czemu już go nie ma, ale coś czuję, że może on się przydać modom szczególnie po premierze CS