przez MeZZerschmitt w 10 Cze 2008, 12:49
Niemcy są bardzo słabi. To najsłabszy skład jaki mają od lat. Robili potworne błędy w obronie tak samo jak Polacy oraz podania, przy których popełniali fatalne błędy, gdyby nie gra Klose, Gomeza i Podolskiego, reszta nie dałaby rady. Mecz ogólnie słaby. W ogóle te mistrzostwa są na niskim poziomie narazie. Czesi ledwo sobie poradzili ze Szwajcarią, tak samo Chorwaci ledwo ledwo zwyciężyli. Według mnie Niemcy będą mieli 7 punktów i Polska 4.
Wczoraj genialnie pokazała się Rumunia, szkoda, że im nie wyszło ale remis z Francją to też bardzo dużo. Zadziwiła mnie Italia, na którą jako tako liczyłem, zagrali fatalnie i jak narazie są dla mnie najgorszą drużyną tych mistrzostw.
I tak najbardziej zadziwili mnie Czesi oraz Chorwacja. Chorwacja, która teraz ma skład na miarę tego za czasów Davora Sukera. Co z tego, że fuksem wygrali ale to jest piłka nożna i to już tak jest, wciągu kilku sekund wszystko może się odwrócić. Austriacy mają najsłabszy skład od lat i mieli szanse na remis z Chorwacją, a zresztą zasługiwali na to za te piękne długie wysokie podania:).
Polacy zagrali bardzo dobrze. Fakt faktem, że Krzynówek popełniał fatalne błędy, a obrona nasza po prostu nie iistniała. Smolarek też zapomniał chyba jak się gra. Chociaż nie powiem mieliśmy w końcu kilka akcji ale jak zwykle....
.....WYKOŃCZENIE FATALNE.
Nie ma co narzekać, to jeszcze nie koniec. Niemców nigdy nie pokonaliśmy i tak pewnie zostanie. Teraz trzeba myśleć o czwartkowym meczu i tyle. Wierzę w wygraną.
Co do tego co niektórzy tu wypisywali na temat Kubicy i tego co jest ważniejsze. To dla mnie jest to śmieszne albo raczej żałosne. Bo gdyby Kubica nic sobą nie reprezentował, a polska reprezentacja grała piłkę na poziomie Holandii, to wtedy od razu by było inne gadanie. Tak samo jak było z Małyszem kiedyś, jakbyły sukcesy to radość, a jak ich brak to już się odwracają. Dlatego ktoś kto jest wierny Polakom w sporcie jakimkolwiek, tylko wtedy jak osiągają sukcesy...jest conajmniej żałosny.
Kubica jest tak samo ważny jak i każdy inny polski sportowiec. Trzeba zawsze wierzyć w sukcesy.
Ja na przykład wybralem oczywiście piłkę nożna, bo bez tego nie potrafię żyć ale Kubicę obejrzałem sobie później na powtórce w nocy.
Dzisiaj jeszcze Grecja : Szwecja, to będzie dla mnie najciekawszy mecz. Mam nadzieję, że Skandynawowie zmiotą Greków. Chociaż Grecja to nie obliczalna reprezentacja. Jeszcze liczę na Rosjan dzisiaj, mam nadzieję, że się nie przeliczę.
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."