[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez dorian w 07 Cze 2008, 19:15

Dobra wrobello89, ściągnij i zapodaj, czy idzie na patchu 1.3, bo też chce to wgrać do moda 1.3.2 , na którym gram i właśnie niektóre teksty są nie po polsku, więc może ten mod rasaloma coś da do wersji 1.3. :?:
W końcu pisany był pod OL 2.0.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Reklamy Google

Postprzez wrobello89 w 08 Cze 2008, 12:26

Ściągnąłem te spolszczenie od Rasaloma na wersję 2.0 i zainstalowałem u siebie na wersję 1.3.2 . Za pierwszym razem wczytałem quick sava i wywaliło mnie do pulpitu podczas wczytywania, ale za drugim razem wczytałem zwykłego sava i poszło bez problemów ,spolszczenie przynajmniej jak na razie działa u mnie bez zarzutów , zamiast zapytania u Sidorowicza o naprawę sprzętu po angielsku jest teraz po polsku. W encyklopedii teraz też jest wszystko po polsku więc chyba mogę powiedzieć, że te spolszczenie Rasaloma działa również na wersji 1.3.2 moda Oblivion Lost :D
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 02 Lut 2020, 19:05
Miejscowość: Trójmiasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 0

Postprzez Wilczarz w 08 Cze 2008, 18:23

Skąd można ściągnąć to spolszczenie?
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 1

Postprzez Elvis Scatter w 08 Cze 2008, 19:11

Wilczarz napisał(a):Skąd można ściągnąć to spolszczenie?

Nowa wersja spolszczenia znajduje się TUTAJ
Awatar użytkownika
Elvis Scatter
Tropiciel

Dołączenie: 23 Maj 2008, 13:05
Ostatnio był: 27 Cze 2016, 11:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 8

Postprzez Wilczarz w 08 Cze 2008, 19:16

Dzięki Elvis.

Po włączeniu, gra wychodzi do windy. W logu jest coś takiego:
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CStringTable::Load
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
[error]Line : 53
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : string table xml file not found string_table_includes.xml, for language eng

stack trace:
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Postprzez Przemek77 w 09 Cze 2008, 07:23

Wczoraj OL 2.0 wywędrowało z dysku. Wnerwiło mnie ostatecznie zwarcie jakie miało miejsce w Kordonie, niedługo po rozpoczęciu gry - jego efektem była anomalia "electro" tuż przed wejściem do bunkra Sidorowicza i rząd różnych anomalii w rejonie przejścia przez nasyp kolejowy przy wiadukcie, które skutecznie owo przejście blokowały. Czyli nie mogłem wejść ani do Sida ani przejśc przez nasyp bo w dodatku jeszcze wojsko nagle zaczęło coś do mnie mieć i jeszcze z daleka walili do mnie z broni maszynowej...
To już chyba przegięcie....
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Keldorn WistBlade w 09 Cze 2008, 11:53

To tylko uświadamia że ten kolo od OL nie zna się na robocie - przerost masy nad formą czy jak to określić, chłopak się wywyższa ponad miarę bo zrobił OL a w 2 wali takimi błędami których nawet nie stara się zaradzić. Na forum uważany za boga modów dla mnie zwykłe zero z przerośniętą ambicją - co do niespodziewanych anomalii - u Sida wylosowało mi Spalacza na wejściu :D

Obecnie już nie gram w OL 2 chociażby po przeczytaniu kilku postów autora na forum.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez dorian w 09 Cze 2008, 12:41

Do gościa powyżej:
koleś, co zrobił moda OL musi mieć łeb nie od parady koleżko i chwała mu za to, bo jednak ludzie się zagrywają w OL i twierdzą, że ten mod jest najlepszy (łącznie ze mną), więc coś w tym musi chyba być, a że czasem są błędy - zdarzyć się to może w każdym modzie :P
Np. Priboi Story jest bardzo fajny, a potrafi wywallić do windy co i rusz, na niektóre drabiny wejść się nie da(ło) itp.,itd i nie robił go jeden kolo, tylko cała ekipa, z kolei np. Inferno jest niezły, ale też ma błędy,a te respawnujące się mutanty i zombie 3 cm za plecami ni stąd ni zowąd, albo białe ekraniki to jakby lekka kiszka, nie sądzisz? Raz to w ogóle miałem przypadek, że w hangarze na wysypisku poszedłem se spać,bo nocka już nastała i nie chciałem się włóczyć po ciemaku, a jak się obudziłem, to akurat był respawn zombiaków tuż za moimi plecami, które wyłaziły ze....ściany, i właściwie, to prawie właziły na mnie (jakbym taki ładny był, czy co?), no i musiałem dylować stamtąd czym prędzej.Poza tym, często wyjazd do windy przy sejvie po rzuceniu artefaktu też nie jest przyjemny w tym modzie, ale jednak ludzie w to grają i się cieszą.
Dla mnie osobiście wersja OL 2.0 jest słaba i mniej innowacyjna niż 1.3, od którego "wszystko się zaczęło", a najlepszy jest 1.3.2., na którym jadę już po raz któryś i jest o.k. :!:Poza tym, można go dodatkowo modować i nic się takiego nie dzieje.
Tak więc, chyba jednak trochę więcej szacunku dla tych, co chcą cokolwiek zrobić i poprawić, żebyśmy mogli sobie grę urozmaicić :mad:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Keldorn WistBlade w 09 Cze 2008, 13:56

Szacunek jest dla ludzi co nie uważają siebie za pępek Świata a ów kolo, o którym mowa, uważa się za Boga w robieniu modów do stalkera :/ Śmieszy mnie jego postawa bo sam do tego nie doszedł, grono pomysłów tych mniejszych i większych została już wcześniej wymyślone i to nie przez niego tylko całkiem obce mu osoby a sądząc po stłamszeniu innovation moda przez jego posty pomyśleć by można że to jego zasługa że takie mody powstały lub będą mogły powstać.

Są ludzie i ludziska, są owce i pasterze. Zrozumiałeś ?
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez Wilczarz w 09 Cze 2008, 15:01

Dałem sobie spokój z OL 2.0, btw zgadzam się z przedmówcą.
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Postprzez Infernal w 09 Cze 2008, 16:11

Dorian, musisz coś wiedzieć. Początkowym zamysłem Kanyhalosa było urozmaicenie xStream AI Pack. Tak powstało OL. Sam praktycznie nic nie zrobił tylko pozlepiał mody już istniejące. Dlatego wolę Inferno, SRP, czy Priboi, bo ludzie włożyli w to pracę i sporo rzeczy jest przez nich stworzonych. A i przy okazji Pan Wyżej Wymieniony poniża innych moderów jak i siebie uważa za "the best".
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Kriston w 09 Cze 2008, 16:18

Ja tam nie wiem ale dla mnie ten mod jest najlepszym modem w jakiego grałem do tej pory, na początku były problemy z bug trapem ale teraz już jest okej i da się spokojnie grać jedyne co szkoda w/g mnie to to ,że nie jest spolszczony a tak to nie mam zastrzeżeń.
"...jestem i zawsze będę tym kim byłem..."
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Dołączenie: 17 Lip 2007, 14:53
Ostatnio był: 16 Sie 2017, 21:45
Miejscowość: 3miasto
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości