[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Rasalom w 21 Maj 2008, 14:36

No.
Nareszcie O.L. Działa jak powinien...
Wszystkie napisy po Polsku... Nazwy broni, ekwipunku (żadnych" enc_weapons1_ammo_ammo-7.62x54r_s" lub "tm_job_completed"(tak dla przykładu))
Karabiny snajperskie maja taka moc jak powinny... Tak.
(tylko wciąż irytuje mnie celność krótkiego AK... Jakim cudem żołnierze we mnie trafiajš, kiedy ja ledwo ich widzę w obiektywie Dragunowa?!)
Ale roboty z tym było od groma.
(Tylko wciaż nie mogę znaleźć miniguna... :| )
Modzik bardzo dobry moim zdaniem, choć znacznie obciaża system.
(na podstawce FRAPS wykazywał 10-34 FPS; Oblivion Lost 10-3 FPS I wez tu traf kogoś Dragunowem...Miserable...)

Instalowałem bez SMM jedynie przegrywając mod i zmieniajc fsgame.ltx (musiałem jeszcze przez konsolę przypisać klawisz rozruchu silnika; choć podobno miał on być w opcjach, ale go nie znalazłem)

(wybaczcie brak części polskich znaków, ale jakieś kwiatuszki wyskakuja po wysłaniu posta)
Ostatnio edytowany przez Rasalom, 21 Maj 2008, 14:51, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Rasalom
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2008, 12:01
Ostatnio był: 06 Lut 2015, 10:06
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Kriston w 21 Maj 2008, 14:40

Rasalom
Jak zrobiłeś że masz wszystko po polsku u mnie gros rzeczy jest po angielsku ? :|
"...jestem i zawsze będę tym kim byłem..."
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Dołączenie: 17 Lip 2007, 14:53
Ostatnio był: 16 Sie 2017, 21:45
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13

Postprzez Rasalom w 21 Maj 2008, 14:46

E...
Banalnie proste...
Wszystkie pliki z dialogami z kat.. eee folderu ENG przegrałem do nowo utworzonego POL. i zacząłem tłumaczyć...
(mówiłem, że roboty od groma....)
Pozatym podopisywałem do każdego handlarza instrukcje dla naprawy sprzętu (chyba po dziesięć, czy może trochę więcej...)
w sposób:
<string id="escape_trader_repair_0">
<text> (tak dla przykładu) Mój ekwipunek jest uszkodzony</text>
</string>
i tak do czasu, aż wszystko było cacy...

A ile się obluzgałem, gdy wywalało mi do pulpitu tylko dlatego, że zamiast "string" wpisałem "strind...
Awatar użytkownika
Rasalom
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2008, 12:01
Ostatnio był: 06 Lut 2015, 10:06

Postprzez Kriston w 21 Maj 2008, 14:57

A może byś chciał udostępnić te pliczki ale fajnie by było :D
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Postprzez MeZZerschmitt w 21 Maj 2008, 17:04

no to nie jest głupi pomysł, Rasalom wiem, że się napracowałeś a my chcemy teraz na tym żerować ale bądź tak dobry i je udostępnij hehe:P
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Kriston w 21 Maj 2008, 21:43

I takie pytanko można jakoś przywrócić ten pasek z artefaktami żeby był widoczny podczas gry bo mi gdzieś zniknął ... tylko w ekwipunku widzę artefakty :(
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Postprzez MeZZerschmitt w 21 Maj 2008, 22:40

hmm w ogóle o tym zapomniałem... faktycznie paska nie ma, lecz według mnie on jest zbędny, nic to i tak nie dawało
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

x18

Postprzez Lynx w 22 Maj 2008, 16:20

mam problem ze znalezieniem wejscia do x18 :D ale nie dosłownie
whodze do labolatorium wyhodze z dokumentami i quest jest nadal aktywny
gram na wersji moda 2.0 jesli ktos sie spotkałl z takim przypadkiem
i ewentualnie wie jak rozwiazac problem to czekam na odpowiedz

Boże, człowieku... Kup słownik i pisz po polsku zrozumiałymi zdaniami. -C17

niepotrzebny mi slownik nie uznaje czegos takiego jak ch bo to niczym sie nie ruzni od h itp.
(ale tu hyba nie hodzi o ortografie tylko o błąd z x18)

No to już najwyższy czas abyś odkrył klawisz alt. I nauczył się edytować posty,a nie srał jednego pod drugim.
A dysortografia (nawet jeśli ją masz) nie zwalnia Cię od niczego... Trzymaj się zasad. -C17
Ostatnio edytowany przez Lynx, 22 Maj 2008, 18:10, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Lynx
Kot

Dołączenie: 22 Maj 2008, 14:40
Ostatnio był: 03 Gru 2009, 02:54

Postprzez dorian w 22 Maj 2008, 22:45

Mod jest rewela, a blowouty powalają :P ,są najlepsze jakie do tej pory widziałem i uważam, że są niezbędne i dają dodatkowy bajer do gry.
Poza tym, wie ktoś może jak zwiększyć "kołysanie" przy chodzeniu, bo na razie grając na tym modzie to podczas chodzenia mam wrażenie jakbym płynął i poruszanie jest jakby nieco za stabilne :( .Chyba juz to pytanie ktoś kiedyś zadawał, ale jakoś nie dopatrzyłem sie odpowiedzi, więc je ponawiam, może coś wiecie. To samo tyczy się tej wnerwiającej kropeczki zamiast celownika, był normalny krzyżyk i było o.k. Jak sie nic nie da zrobić i mam z nią grać to już wolę grać zupełnie bez celownika, przynajmniej jest trudniej, bo trzeba dokładnie przycelować giwerą, a tą całą kropkę to raz widać, a raz nie w zależności od tła otoczenia i na co się skieruje spluwę, bo jest tak mała.W/g mnie to akurat twórcom moda nie wyszło, za to reszta czad.
Wiecie może jak te dwa "bajery" zmienić?
Jeśli chodzi o kołysanie to grzebałem w pliku user.itx, zmieniałem wartości w "cam_inert" jednym i drugim, bo sa dwa i nic, żadnej różnicy, nawet jak odpalałem nową gre też nie.We wcześniejszych wersjach tego moda to działało, a tu nie.A z tą kropka to w ogóle nie wiem, gdzie to się zmienia.
Help!!! :D
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Kaleson w 22 Maj 2008, 22:46

Witam.

Mam problem z uruchomieniem OL. Gdy próbuję włączyć STALKERa, BugTrap wyrzuca:

Expression : m_pItemDataVector->end() == t_it
Function : CXML_IdToIndex<class CSpecificCharacter>::InitInternal
File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\xml_str_id_loader.h
Line : 184
Description : duplicate item id
Arguments : aes_Monolit_rpg_zombi

Jeśli potrzeba jeszcze jakichś informacji uzupełnię (nie znam się :D). Na czystym OL mam zainstalowane:
faction change wraz z fixem
p90 i pkm razem z fixed dot sight i NPCami

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Kaleson
Awatar użytkownika
Kaleson
Kot

Dołączenie: 22 Maj 2008, 22:39
Ostatnio był: 14 Wrz 2008, 16:17
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Asthariel w 23 Maj 2008, 13:40

Co zrobić, kiedy Barman jest odwrócony i nie chce gadać? Wcześniejsze savy nic nie dają.
Awatar użytkownika
Asthariel
Kot

Dołączenie: 10 Maj 2008, 18:02
Ostatnio był: 14 Lip 2009, 14:26
Miejscowość: Lisów
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Fred w 23 Maj 2008, 14:39

Przeleź przez ladę i może wtedy będzie gadał, już raz tak miałem, tylko nie pamiętam przy którym modzie.
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość