S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez Realkriss w 06 Gru 2024, 15:41

Popow, dzięki za dobre chęci, wiem, że trzeba przebiec , tylko utykam od razu po wejściu do wody, nadchodzi emisja i do widzenia.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 24 Lis 2024, 10:05
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Reklamy Google

Postprzez Popow w 06 Gru 2024, 17:41

To nie wiem jak to robisz. Może filmik nagraj. Tam są takie ścieżki wśród tych bagien, że można całą tą misję przebiec po suchym.
4070 Super - AMD 5 3600 - RAM 32 GB

Za ten post Popow otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Popow
Kot

Dołączenie: 29 Lis 2024, 13:21
Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 3

Postprzez Realkriss w 06 Gru 2024, 19:23

Już wiem, co robiłam źle, na reddit chłopaki pisały o tym problemie. To nie bug, tylko błąd w konstrukcji gry.
W zadaniu każą biec przez chałupę, a tak naprawdę trzeba ją ominąć i biec tak, jak mówisz po w miare suchym lądzie, aż do skutku. Chałupa jest czymś w rodzaju pętli... to nie spojler, jakby co.
Dzięki za pomoc :E
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 24 Lis 2024, 10:05
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez CzechovWolny w 07 Gru 2024, 01:25

@Takerbdn99

:

Hermann czuł się po prostu przyćmiony przez Dalina, że zgarnia całą chwałę za to, przy czym pracował i co badał Hermann. Więc Hermann kradł skanery, by dalej prowadzić badania na własną rękę, przemycał je do sfery w poszukiwaniu artefaktu Alfa, a pomagali mu w tym tacy ludzie jak na przykład Nestor, lider Hałdy na Wysypisku. Na samym początku skaner zabiera od Ciebie Żwawy i to on Cię nokautuje.
Awatar użytkownika
CzechovWolny
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2012, 08:05
Ostatnio był: 24 Lut 2023, 23:28
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -4

Postprzez jalkavaki w 07 Gru 2024, 23:15

Witam, zarówno stare mordeczki jak i nowych użytkowników :)

Za mną 60h biegania po Zonie na najtrudniejszym poziomie i co mogę powiedzieć?
Jest to stary dobry Stalker ino z nową grafiką, fabułą, większą mapą itp. Ale wciąga tak jak pierwowzór (dawno żadna gra nie wciągnęła mnie na bite kilka godzin non-stop).
O technicznych problemach (crashe, zwiecha itp.) czytałem, sam ich nie doświadczyłem. Może to kwestia sprzętu?
Bugi w grze jak lewitujący ranni czy zwłoki mutantów wystrzeliwane z katapulty zdarzały się. Miałem też dziwny problem kilkukrotnie: w slotach na broń spawnowała mi się topowa giwera.
Najbardziej przeszkadza mi poziom trudności, który jest... za łatwy. Owszem, na początku liczy się każdą apteczkę i kulkę ale po jakimś czasie sprzedawałem amunicję, apteczki, jedzenie w hurtowych ilościach. Jest tego za dużo na mapie i przy zwłokach. Oprócz tego już na etapie Wysypiska miałem b. dobre giwery (SWD, Vintorez, VAL) i pancerz (SEVA Powinności) a fabuła praktycznie nie ruszona. Nawet mamona w pewnym momencie przestał być problemem mimo horrendalnych cen napraw i modyfikacji (mam ok. 100k na koncie). Jedyny moment gdzie na prawdę się spociłem to:
:

Bagna gdzie nie ma dostępu do schowka, mutki spawnują się non stop i trzeba żyć z tego co się znajdzie a jest tego niewiele
.
Definitywnie trzeba będzie wgrać mody ukrócające to eldorado.
Tymczasem wracać penetrować zone :D
Howgh!
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 20:50
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Takerbdn99 w 08 Gru 2024, 22:57

@CzechovWolny

Wielkie dzięki za odpowiedź :)

:

To mi już wiele wyjaśnia. A więc to Hermann stoi za kradzieżą skanerów. To oznacza że Żwawy na jego zlecenie ukradł mój skaner i działa razem z nim/na jego zlecenie ? Od teraz będę szczególnie uważnie śledził akcję. Pierwsze spotkanie z Dalinem i Korszunowem to chyba nie jest jeszcze bardzo zaawansowany etap w fabule, więc mam nadzieję że nic kluczowego nie zdążyło mnie ominąć.
"Merkantylizm, srerkantylizm"
CPU: Ryzen 5 2600 RAM: 16GB DDR4 GPU: RX 6600 XT
Awatar użytkownika
Takerbdn99
Kot

Dołączenie: 06 Cze 2013, 01:45
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 04:51
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez lucas7911 w 10 Gru 2024, 13:41

Witam,
pytanie w związku z fabułą,:

po spotkaniu na szefem Warty na Hałdzie dostałem zadanie by udać się do Tartaku, zadanie normalnie wyświetlone na mapce, kieruje w odpowiednie miejsce i tu fabuła się zatrzymuje, mam porozmawiać ze Szramą, a w budynku Tartaku go niema, stoją tylko trzy osoby ale żadna w dialogach nie ma opcji przejścia dalej z fabułą, po drugie do budynku w tartaku zostaje jakby samoczynnie przeniesiony chodząc wokół niego a wyjść już nie mogę
lucas7911
Kot

Dołączenie: 03 Paź 2012, 19:01
Ostatnio był: 14 Mar 2022, 22:52
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 0

Postprzez jalkavaki w 10 Gru 2024, 14:04

Ewidentnie jakiś bug. Spróbuj wczytać save sprzed przyjęcia tego zdania.
Grasz z modami?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive lucas7911.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 20:50
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez lucas7911 w 10 Gru 2024, 14:57

Gra bez modów i spróbuje z tym save przed uzyskaniem zadania
lucas7911
Kot

Postprzez lucas7911 w 10 Gru 2024, 23:26

Dziękuje - pomogło
lucas7911
Kot

Postprzez Canarino w 12 Gru 2024, 05:51

jalkavaki napisał(a):Witam, zarówno stare mordeczki jak i nowych użytkowników :)

Za mną 60h biegania po Zonie na najtrudniejszym poziomie i co mogę powiedzieć?
Jest to stary dobry Stalker ino z nową grafiką, fabułą, większą mapą itp. Ale wciąga tak jak pierwowzór (dawno żadna gra nie wciągnęła mnie na bite kilka godzin non-stop).[...]

Czy mógłbyś napisać po ilu godzinach gra przestała być trudna? Pytam się bo dopiero zacząłem grać na najtrudniejszym poziomie i jest trochę ciężko. Jestem przez Zalisją dopiero więc to jest sam początek gry. Zastanawiam się czy nie zacząć od nowa gry na średnim poziomie trudności.
Niby nazbierałem już 16 apteczek ,ale z drugiej strony dosłownie kilka strzałów z broni palnej albo dwa uderzenia jakiegoś mutanta i już prawie nie mam życia. Już mi się jakieś trzy razy przeciwnicy pojawili tuż nagle za plecami i od razu zaczynają strzelać co też jest dość frustrujące. Niektórzy twierdzą ,że są miejsca gdzie bez końca na nas nacierają i trzeba po prostu uciec. Jedna osoba mówiła mi ,że gra kilkanaście godzin na weteranie i prawie wszystkiego mu brakuje. Nawet apteczek.
Canarino
Kot

Dołączenie: 21 Lis 2024, 04:07
Ostatnio był: 12 Gru 2024, 21:09

Postprzez Popow w 12 Gru 2024, 10:14

Po Zalesiu wszystko nabiera rozpędu. Trafiają się nowe brońki i kombinezony. Plus warto robić poboczne bo z nich też dobre itemki się trafiają. No i warto włazić w każdą dziurę bo tam też są pozostawione rzeczy. Trochę artefaktów dających boosta do ochrony fizycznej i jakoś to idzie. Nie trzeba zaczynać gry od nowa, poziom trudności w opcjach można zmienić w każdej chwili.
4070 Super - AMD 5 3600 - RAM 32 GB
Awatar użytkownika
Popow
Kot

Dołączenie: 29 Lis 2024, 13:21
Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości