przez Rasalom w 30 Kwi 2008, 11:10
Fort MK2 można zdobyć na samym początku.
Wystarczy idąc po pendrive-a Żwawego olać Wilka tylko od razu pójść na bandytów.
(w wagonie, obok tego stalkera, którego (chyba większiość grających) ratuje apteczką, w metalowej kasetce jest bezgłośny pistolet+apteczka+amunicja)
Nie brać od Żwawego zlecenia na kombinezon(jeśli się weźmie to może nie wyjść (2 razy tak mi się zdarzyło)), wrócić do Wilka i z nim zagadać.
Za likwidację bandytów da tegoż właśnie Forta (ale bez noża. Nóż dostanie sie dopiero po pierwszej walce na arenie)
Obrzyna można znaleźć na dachu wykolejonej lokomotywy (razem z artefaktem "kamienna krew" amunicją i... Chyba bandażami (nie pamiętam...))
Trzeba tylko uważać, bo jest tam cała masa anomalii, a i aby dostać się na lokomotywę trzeba się trochę namęczyć...
Obokana w kordonie także można zdobyć...
Tylko to dość ryzykowne... I czasochłonne...
Enyway
Najpierw trzeba zaczepić i ubić 3-osobowy oddział wojskowych, patrolujących drogę pomiędzy posterunkiem a obozem kotów.
Tylko trzeba uważać, bo ta akcja spotka się z niemal natychmiastową akcją odwetową pod postacią 8- 12-osobowego oddziału Specnaz (w kombinezonach Beryl).
Kiedy (w domyśle : "jeśli") ich się pokona należy przeprowadzić własną akcję odwetową.
Atakuje się na posterunek wojskowy (w dzień koniecznie) Obokana ma dowódca (w nocy ma szturmowego AK), łatwo go rozpoznać, bo ma wojskowy beret, zamiast chusty, czy hełmu.
Jeśli zdaży się, że dowódca będzie miał szturmowego AK (bo może) Wtedy trzeba poczekać do zmiany warty. Pojawi się 4 ze Specnazu i każdy będzie miał Obokana.
Pancerz najemników:
Za Wilkiem jest drabina prowadząca na strych. wchodzi się po niej, ale nie do wnętrza, tylko po błękitnej belce na dach. (z niskim przykucem, bo inaczej będzie się spadać)
Z tego dachu sprintem przeskakuje się na dach pierwszego domu od drogi. Tam od strony drogi jest otwór w dachu, przez który widać skrzynię.(dla pewności zrobić kwiksejwa) Przestrzelić skrzynie i mamy pancerz...
(czasem pancerz- zależy to od kąta pod jakim przestrzeli się skrzynie - może upaść w miejscu poza zasięgiem... Wtedy trzeba odpalić sejwa i spróbować ponownie...)
(później dam link do Gameplay-ów, bo nie mam ich teraz przy sobie (Gameplay-ów znaczy się), a na domowym nie mam neta...)