Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Alchemik w 02 Wrz 2016, 11:53

http://wiadomosci.wp.pl/kat,98556,title,Dr-Jon-Fox-Brexit-spowodowal-wzrost-rasizmu-Niektorzy-uznali-ze-nienawisc-jest-wobec-Polakow-jest-ok,wid,18489161,wiadomosc.html
Wyjaśni mi ktoś, jak atak białych na białych mógł być atakiem rasistowskim? To jest śmieszne. Czy już dziennikarze zapomnieli słów: etniczny, ksenofobiczny? Ja wiem, że w Brytanii są jeszcze tacy co się mają za lepszą rasę od reszty Europy, ale to już przesada. To był atak na tle ksenofobicznym, atakowali ludzi z nieswojego kraju.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Reklamy Google

Postprzez Universal w 04 Wrz 2016, 09:46

Przepraszam bardzo, wymagasz od "dziennikarzy" znajomości słowa pisanego? Wymagaj też od ryb latania i zapachu fiołków od latryn :suchar:

btw. wszystkie te "fobie" mnie wku*wiają. Słowa wyprane z treści.

https://twitter.com/Jajeczny2/status/772182810165731328

Pół minuty uzasadnienia dla dołów z wapnem dla sędziów. W łatwo przyswajalnej formie wideo. Nawet pi*dzie głos nie drgnął.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez Alchemik w 05 Wrz 2016, 23:47

http://www.racjonalista.pl/forum.php/s,721520
Ostatnio mam straszny ból dupy o tego zjeba. Sam nie wierzę w hebrajską bozię, ale ku*wa, ten gość ma jakąś obsesję nawracania ludzi na ateizm. Racjonalista od 2012 zaczął strasznie się psuć. Kupa zjebów i Agnosiewicz nawet zaczął wyznawać unię środkowoeuropejską. Chyba już nigdzie nie zagrzeję miejsca. Tu mnie nie chcecie, tam są idioci, na chanie spie*dolili mi psychikę, fronda to religijne zje*y... :(

Za ten post Alchemik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian, Tajemniczy.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Universal w 07 Wrz 2016, 09:32

http://www.deon.pl/religia/wiara-i-spol ... ywiad.html

To, co powinniśmy robić, to odróżniać uchodźców od terrorystów i walczyć z tymi, którzy naprawdę nam zagrażają.

Udzielenie gościny jest najlepszą formą uprzedzania rekrutacji migrantów do siatek terrorystycznych.

A problem uchodźców nie dotyczy nas tylko dzisiaj, on trwa od wielu lat. Przecież do południowych granic Italii łodzie z uchodźcami przypływają od ponad trzydziestu lat.

Nie możemy zatrzymać się na chwilowym oportunizmie, uważając, że najlepiej zrobimy wtedy, gdy zadbamy o siebie. To jest zbyt proste i niesprawiedliwe.

Dla Polski nie ma przyszłości bez otwartości. Dla żadnego kraju nie będzie.

Tracimy tę kulturę i ulegamy mentalności oportunistycznej, robimy to, co ma służyć naszemu dobru, a nie innych.

Kościół, który się zamyka i nie przyjmuje, staje się klubem, wpada w pułapkę nacjonalizmu w najgorszym sensie tego słowa.

Pomyślcie o tych chłopakach z Afryki, którzy byli już ludźmi dojrzałymi, fizycznie potężnymi. Z czasem stali się jednak nie tylko gośćmi, ale wkomponowali się w rodzinę jak adoptowane dzieci.

Okazało się, że ci młodzi ludzie nie oczekiwali niczego innego, niż tego, żeby ktoś ich przyjął i pomógł odnaleźć w nowych okolicznościach.

"Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić pańskie postępowanie."

Właściwie mógłbym też odpowiedzieć jego własnymi słowami: "To jest zbyt proste i niesprawiedliwe."

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Tajemniczy w 07 Wrz 2016, 11:46

Niech pojedzie do Francji i się przejdzie po obozie w Calais z Biblią pod pachą i z krzyżem na szyi, w najlepszym wypadku pobiją w najgorszym skończy na OIOM-ie z połamanymi żebrami i wstrząśnieniem mózgu. Całe szczęście że tacy kulturowi kamikaze to mały procent wśród Polaków.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Universal w 07 Wrz 2016, 11:55

Wcale nie taki mały. Zresztą druga strona, sprzed telewizora snująca myśli o krucjatach, wcale nie jest lepsza.

Wsadzać, karać, deportować :suchar:
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Tajemniczy w 07 Wrz 2016, 12:04

Gdyby przejść się miastem i pytać ludzi "czy chce pan uchodźców w Polsce czy nie" nie spodziewałbym się wielu twierdzących odpowiedzi. Możliwe że na początku byłaby spora ilość, dziś po historyjkach typu ataki w Kolonii, fala molestowań na niemieckich basenach, zamieszki w obozie w Calais, walki imigrantów w Paryżu przed Euro nie sądzę aby ktoś chciał mieć takie same rzeczy u siebie za oknem czy na ulicy. Dbanie o bezpieczeństwo a bycie oportunista to dwie różne rzeczy.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Universal w 07 Wrz 2016, 12:15

Zależy jak byś zapytał, zależy gdzie byś przeszedł. Przez Wilanów, Słupsk, Ustrzyki Górne, Wałbrzych czy Rzeczycę? Rano czy wieczorem, dzielnicą (częścią miejscowości) biedniejszą czy bogatszą? Koło kościoła czy koło siedziby SLD?

Trudno to oszacować, a na sondaże - jeśli już są - nie ma sensu patrzeć. Można się chyba jedynie sugerować wypadkową wyniku wyborów (z uwzględnieniem frekwencji), zasłyszanymi opiniami, "kursem" gazet. Dolary przeciw orzechom, że to liczba dwucyfrowa. Poza tym weź pod uwagę jeszcze jedną rzecz: gdzie pojawiają się informacje o molestowaniach, atakach czy zamieszkach, i kto je przyswaja, a kto odtrąca. Bo tak, jak nie każda plotka okazywała się być prawdziwa, tak też nie każdy kto to czyta, traktuje to poważnie. Niby logicznym wydaje się, że zwiększanie w nieskończoność podatków jest bez sensu, ale Razemkom tego nie przetłumaczysz.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez trolololo w 07 Wrz 2016, 14:57

Ale jaki wy problem macie? Przyjadą, pogrzeją dupska w obozach, i uciekną jak Walezy do Francji przez Niemcy. U nas zostaną tylko ci którzy faktycznie uciekają przed wojną, bo socjal u nas mniejszy niż "na zachodzie", a nawet jeśli nie to społeczeństwo do im solidnego kopa w dupę. Chyba że im coś odbije, i tak się nie stanie, ale to tylko moje spekulacje. Ja to w sumie uważam że taka decyzja powinna być poddana do decyzji ludowi, chociaż sam nie mam jeszcze prawa wyborczego :caleb:
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Universal w 08 Wrz 2016, 18:53

Nie chodzi o obcych, tylko o rodzimych debili. Decydować o wpuszczaniu bądź niewpuszczaniu nie powinien "lud". Sam widzisz pod wpływem czego ludzie podejmują decyzje i jakie są efekty. Powinien to zrobić kompetentny ( :suchar: ) rząd po zapoznaniu się z pełnym opracowaniem sytuacji ( :suchar: ). W ogóle to je*ać demokrację i ch*j w dupę Zachodowi, który do tego doprowadził :caleb: Za Saddama i Muammara było lepij.

Tarnów gorszy od Damaszku:

Image
:suchar:

Ostatnio narzekałem na bucowatość sędziów, teraz z drugiej strony.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive trolololo.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Imienny w 08 Wrz 2016, 23:37

Skąd niektórzy mają czas na wymyślanie takich teorii?
http://natemat.pl/189299,radny-pis-na-t ... yke-putina
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Universal w 09 Wrz 2016, 10:34

To jest dość znany debil, który wcześniej zajmował się ruchaniem osiołków i homosłoniem. Nie wart splunięcia i nie wiem czemu PiS go nie wyrzuci. Widać lubią się ośmieszać. Równoznaczne z Pomaską srającą się o "faszystowski ONR", która też nie ma pojęcia o czym mówi.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości