Witam all! Jako, że jestem poniekąd udupiony na urlopie wpadłem po dłuższej przerwie na forum i bardzo cieszę się ciągłą popularnością Misery!! Z nudów przejrzałem forum Nędzy i czy moze mi ktoś podpowiedzieć jakie bronie są zapodane w TAZ? Czy wszystkie mają poprawne animacje, dodatki etc? Lubię gdy moja gra chodzi bez zastrzeżeń i bubli
1. Ktoś pytał o SIG 552 commamdo - jest on dostępny u handlarzy po dojściu do Prypeci. Pojawia sie stosunkowo rzadko razem z innymi SIG'ami w miocie i na pewno w ścieżce pro-stalker. Na NPC nigdy go nie spotkałem, a mod mam raczej oblatany...
2. Czytałem ze pojawił sie problem może "moralny" ze zdobyciem konkretnej, wymarzonej broni od grupki Stalkerow, kiedy 1 z nich posiada naszego ulubionego gnata...Ja nie chcąc mordować całej grupy znalazłem na to swój sposób: mianowicie gadamy z szefem danego oddziału i prosimy żeby za opłatą zaprowadził nas w jakies miejsce - najlepiej tam gdzie moze dojść do zadymy...a tam może zdarzyć sie wszystko a my mamy "prawie" czyste sumienie
.
3. Jeśli walczymy z grupą wrogów i któryś z nich podniesie broń wcześniej zabitego niestety znika ona bezpowrotnie, nie wiem czy to zamysł twórców czy tak jest w świecie Nędzy odgórnie
.
4. Kolejny tip umożliwiający w stosunkowo łatwy, acz żmudny sposób, umożliwia nam zdobycie dobrej losowej broni w dosyć wczesnym etapie gry. Chodzi o misje w Lesniczowce... Grając po stronie Stalkerow słyszymy rozmowę handlarza powinności z bandytami. Szef bandyterki jest wyposażony często w dobre giwery, problem tkwi w tym, iż kiedy padnie on trupem jego pukawkę mogą przechwycić inni bandyci albo szturmujący stalkerzy - a wtedy dupa blada i ładowanie autosave... Wymaga to nieco cierpliwości i wprawy, ale tym sposobem zdobywałem takie gnaty jak: Saiga, Sig Sniper, Trg Sako 42, HK36, M14 etc. Co ciekawe kiedy widzimy już naszą wymarzoną broń u szefa banditones możemy podczas scriptu rozmowy zrobić save a podczas reloadu bedzie tez miał te broń, a co ważne moze być ona na rożnym poziomie zużycia co w Mizerii ma akurat znaczenie - to tyle ode mnie na razie...
Ale mam też 1 pytanie/prośbę...Odświeżyłbym sobie nieco Misery przed wejściem 2.2....ale najbardziej lubię grać Reconem z zestawem dobry pistol+ Far-15 lub właśnie Sig 552 Commando i tu mała zagwozdka, jak pokombinować żeby mieć te karabiny wcześniej niż w Prypeci, nie są one aż w takim stopniu lepsze od broni możliwej do zdobycia już w Zatonie stad cheat nie bedzie zbyt duży... Grając sniperem obecnie mniej wiecej w 2/3 Zatonu mam Saige 12, Sig 550 Sniper ( ew. Sako 42), do tego Powiew Wolności i Hełm wojskowy - wszystko po upgradach... Ale to nie Recon jednak... Wracając do Far-15 i Sig 552 czy ktoś wie jakie komendy i gdzie należałoby wpisać żeby te 2 bronie zaczęły pojawiać sie u najemników np albo losowo u szefa bandytów w misji z lesniczowką np? Kiedyś Trojanuch pomagał mi w tym temacie ale ja potrzebuję bardziej łopatologicznie chyba jednak...
Pozdrawiam aless