Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Universal w 18 Maj 2016, 11:51

http://narodowcy.net/publicystyka/wielk ... ynski-1941

O tworzeniu się narodu Rzeczpospolitej.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Herezja w 18 Maj 2016, 14:33

@Uni widzę, że bajki dla dorosłych nam tu dajesz? Nie za wczesna pora na kołysanki?
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez Universal w 18 Maj 2016, 14:59

Widzę, że jak zwykle praktykujesz konstruktywną krytykę. I coś czuję, że gdyby źródło było inne, to nawet nie zaszczyciłbyś mnie komentarzem. To, że wrzucam link, nie znaczy, że się z nim zgadzam. Tylko, że moim zdaniem jest wart przejrzenia, z różnych przyczyn.

KoweK napisał(a):Temat do zamieszczania linków do artykułów wszelkiej maści. Od bardzo poważnych do bekowych ;]

Idź być "mądrym" gdzie indziej. Najlepiej w swoim środowisku, z którego nie wyściubiaj nosa.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Pangia w 20 Maj 2016, 16:35

Ostatni sondaż zaufania dla polityków wg CBOS idealnym przykładem na to, jak głupi są nasi rodacy:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=1170b0
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Tajemniczy w 20 Maj 2016, 20:27

Według CBOS-u podżyrandol miał wygrać wybory prezydenckie bez problemu, jak było naprawdę wiemy wszyscy. Takie jest moje mniemanie nt CBOS-u i wiarygodności ich ankiet.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Universal w 21 Maj 2016, 11:49

CBOS jest pod egidą premiera. Jest kompletnie niewiarygodny, ale nie bardzo się, prawdę mówiąc, różni od pozostałych. W ogóle to takie pierdo*enie, "ufność" do polityka. Co to niby znaczy? Ja na przykład szalenie ufam Petru. Że się nie zmieni i dalej będzie debilem. Można więc mnie wliczyć do tych 39 pp.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Alchemik w 21 Maj 2016, 17:23

A propo Petru i Nowoczesnej, dziwię się, że jeszcze nikt nie wspomniał, że Nowoczesna to łapka na liberalnych wyborców. Co 5 lat powtórka z rozrywki. Najpierw Palikot który 'odszedł'' od PO, po czym głosował często z nimi, bądź ośmieszał się. Nowoczesna ma pełnić dokładnie taką samą funkcję, jedyna różnica jest taka, że teraz to liberalna partia bankierów, a nie liberalna partia lewicowych działaczy. Wszystko to ma być zawsze wolnościową siecią na liberałów i libertarian, by nie głosowali za kimś spoza układu PO.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Universal w 21 Maj 2016, 17:33

Chyba na głupich wyborców ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale gdzie nikt nie wspomniał? Tu? W necie jako takim?

Ja się nieco rozczarowałem Nowoczesną. Myślałem, że to będzie partia cwanych lisów, a nie kretynów jakimi się okazali.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Alchemik w 21 Maj 2016, 17:45

Sam nie wiem, czy oni są takimi kretynami, czy mają takich udawać :E. Jezu, polityka serio jest trudna...
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Woland w 22 Maj 2016, 10:35

Nie do końca się zgodzę. Palikot i jego Ruch Poparcia był lepem na lewicę, gdy po smoleńskiej kompromitacji prawicy lewicowość i antyklerykalizm były chwilowo modne. Myślę że rolą Palikota było przejęcie lewicowego elektoru i sprawienie mu zawodu, tak by w następnych wyborach gdyby miała się rozwinąć lewicowa inicjatywa- mało kto jej zaufał i dla zasady "byle nie na kaczora" zagłosowali znowu na PO. Ponadto jak pamiętam, mieli jednak pewną niezależność. Minimalną ale jednak nie byli aż tak do końca przybudówką PO.
Tymczasem projekt .Nowoczesna to szalupa ratunkowa. PO przegrało, podzieliło los SLD po dwóch kadencjach. Zamieszanie wokół PiSu pozwala jednak poprzez hasła "Nowoczesna" i "KOD" namieszać trochę, i pomiędzy tymi dwoma ruchami porobią się takie ruchy że po następnych wyborach wygra Nowoczesna i być może jakiś KOD co się stanie partią... a twarze w sejmie pozostaną te same.

Co do sondaży- nie wierzę sondażom, według mnie są manipulowane i opłacane.

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Microtus w 23 Maj 2016, 11:52

Farbowane Lisy

Jak widać na tej fotce te same mordy były są i będą, trzeba by ich siłą od koryta odganiać. Jak już się posmakowało pomyj z sejmowego korytka to ciężko wrócić do uczciwej pracy. Jak śpiewał Kazik - Polityka to tarzanie się w błocie i każdy się musi ubrudzić. Ci ludzie ciężko pracowali na siebie i znajomych, żeby teraz odpuścić. Przez 8 lat rządów dorobili się wielu kolegów którzy za nimi stoją i za popychanie tematu (interesów) do przodu teraz się odwdzięczają.

KOD ma tyle wspólnego z inicjatywą obywatelską co PO. :) Wystarczy zwrócić uwagę na ich nowe transparenty, koszulki gadżeciki itep. Nikt mi nie wmówi, że oni z własnych kieszeni na to łożą. KOD będzie próbował stać się partia polityczną na którą przeskoczą Petru, Schet, Komor, Gronkowiec i nasza kochana Ewa. Mają spore szanse tego dokonać ale tu moim zdaniem liczą na brak mózgu u wyborców. Bo trzeba nie mieć nic w głowie żeby dać się na to złapać.

Co do opcji rządzącej to też są kolesie i to chyba jeszcze lepsi. Napiszę wam z działki którą się interesuję.
Minister Środowiska Nadszyszkownikiem zwany, w niektórcyh kręgach. Bardzo pięknie rozmontował w kilka miesięcy całą machinę dot. ochrony przyrody w naszym kraju. Zaczął od GDOŚ i RDOŚ - obsadzając stanowiska dyrektorskie głównie leśnikami, którzy z ochroną przyrody mają tyle, że bywają w lesie (może to i nadużycie ale nie duże).
PROP - odwołał 80% rady i powołał swoich znajomych i ludzi mu podległych. Większość powołanych jest z jego uczelni i mojej SGGW - głównie leśnicy, część z IBL - skąd pan Minister zawsze współpracował. Plus np: była doktorantka w radzie, koleś co robił u Misistra habilitację, paru aparatczyków z Polskiego Związku Łowieckiego.

Kolejna opcja to fundacja w której pan minister robi, już czerpie korzyści gdyż jakoś tak tej fundacji się różne rzeczy zleca. A to konferencje dot. klimatu, a to jakieś patronaty nad konferencjami. Generalnie interes się kręci.
Ciekawe czy jakieś przetargi są w ogóle organizowane :)

Do tego należy dołożyć wszędobylski kościół, teraz linki pod artykułami MŚ często gęsto przenoszą nas na strony naszego jedynego kochanego Radyjka. I tym optymistycznym akcentem podsumujmy.

Tamci kradli Ci też będą. Trzeba się przyzwyczaić, że na świecie są dwie strony dymana i dymająca, niestety szary człowiek zawsze będzie po tej pierwszej...
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez Arapskyy w 23 Maj 2016, 13:49

Może nie jest śmieszne, ale ciekawe.
Awatar użytkownika
Arapskyy
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2016, 20:13
Ostatnio był: 12 Kwi 2017, 12:59
Miejscowość: Polska
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości