[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 06 Mar 2016, 15:55

Przeinstaluj grę.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez StalkerCell w 06 Mar 2016, 23:04

Dzisiaj wróciłem do ukochanego Stalkera :suchar: i postanowiłem zacząć od Nędzy właśnie. Mod w wuj trudny. Brakuje wszystkiego, naprawa jakiegoś słabego płaszczyka ma mnie wynieść 80k :3

I właśnie tu pada moje pytanko - jak "polowo" naprawiać kombinezony, które ledwo zipią? Bo mam zestaw do naprawy, ale nie działa poniżej bodajże 40-60%...
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez GajgerW w 07 Mar 2016, 00:10

Witaj StalkerCell. Kup sobie coś nowego i bardzo o to dbaj. Drobne naprawy na bieżąco za pomocą tanich zestawów są opłacalne; to samo tyczy się broni.

Pozdrawiam. ;)
MISERY 2.2.1 100/100

:

попутного ветра :)

Za ten post GajgerW otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive StalkerCell.
Awatar użytkownika
GajgerW
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2011, 01:11
Ostatnio był: 13 Sty 2023, 02:37
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 49

Postprzez StalkerCell w 07 Mar 2016, 01:04

W sumie lepiej będzie coś nowego kupić, mam już 26k rubli uzbierane (głównie z "mięsa", ale niedługo rozkręcę biznes poszukiwacza artefaktów :P). Tutaj trzeba myśleć gdzie kupić taniej/sprzedać drożej, nie to co w wanilii, bo ceny są "troszeczkę" wysokie. No i próbuję ogarniać te wszystkie itemy :D
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 57

Postprzez Heap w 07 Mar 2016, 16:16

Artefakty są kompletnie nieopłacalne. Lecisz na mięsie, uzbierasz na jakiś karabin snajperski, i idziesz na ZUO (przy okazji poszukaj broni na Stacji Paliw) i tam powinieneś uzbierać mały kapitał, kupujesz lepsze graty, robisz misje w Zatonie, przeszukujesz helikopter na Żelaznym lesie, przynosisz graty na Skladowsk ( Koniecznie zrób wcześniej misję z pijawkami w Zatonie!) i lecisz na Janów. Tam sobie porobisz zadania, pozwiedzasz, poszwędasz się, znajdziesz schowki i spokojnie możesz zarobić
https://www.g2a.com/r/user-5791b7369b85a <-- tanie gry. Pytania na PW
(╯°□°)Tyle tutaj mam kozaków. To wszystko moje ... Mój skarb...Mój skarb...
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2014, 13:05
Ostatnio był: 19 Sie 2018, 11:00
Frakcja: Grzech
Kozaki: 16

Postprzez Mito w 07 Mar 2016, 18:36

Odnośnie błędu, o którym poprzednio wspomniano, tak, reinstalacja lub ponowne pobranie Misery (błąd w archiwum jakiś pewnie) powinno pomóc.

Co do zarabiania - prawda, artefakty są w Misery nieopłacalne, nie tylko do sprzedaży, ale też w kwestii ich używania. Ale jeśli już chcesz je zbierać (jeden "przelot do czysta" Zatonu może przynieść ok. 50k rubelków zysku), to od razu polecam kupić Ekologa (lepiej zielonego, w razie niespodziewanych spotkań), do tego detektor Wołos (za któreś z zadań w Zatonie, z tego, co pamiętam) i dopiero wtedy idź do anomalii po artefakty.
Jeżeli chodzi o wycieczki na mutanty, polecam latać odrobinę na północ od Leśniczówki, pod spalone gospodarstwo od strony Skadowska, a także w okolice tartaku - zwykle w nim są dwa kontrolery i trochę zombi, chociaż czasem też banda połamańców (kontrolerów można walnąć z czegoś długodystansowego, wychylając się zza jakiegoś drzewa). W okolicach zwykle można znaleźć parkę nibyolbrzymów/chimer i trochę pijawek i innego różnego wrogiego mięsa.
Darmowa amunicja i broń dostępna u bandytów i najemników - polecam obchodzić trójkąt ZUO-stacja benzynowa-Leśniczówka. Zwykle ktoś tam łazi. No i oczywiście miejsca zadaniowe - Ogończa na płaskowyżu, Szewczenko i Leśniczówka, Krug (tu można ubić te pijawki zamiast ich zagazowania, po prostu jak tylko się obok nich przekradniesz, rozstawiasz na schodach kilka fugasów czy innych wybuchów, odchodzisz i wrzucasz do nich ze 3 granaty), ZUO, podstacja (po oddaniu najemnikom żarcia można ich wybić).
Oczywiście polecam też poszukać na YouTube filmików o schowkach dodanych w Misery - te znane z vanilii są nic nie warte.

Możliwości jest wiele :P

Poza tym pytanie: gdy tylko zainstalowałem Misery na nowym systemie (Win 7), zauważyłem, że ostatnio bardzo często przeciwnicy zostawiają po sobie broń w stanie 0%, a handlarze jakoś tak mają jej mniej na wyposażeniu... Jakiś błąd podczas kopiowania?
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Heap w 08 Mar 2016, 16:32

Mito napisał(a):Krug (tu można ubić te pijawki zamiast ich zagazowania, po prostu jak tylko się obok nich przekradniesz, rozstawiasz na schodach kilka fugasów czy innych wybuchów, odchodzisz i wrzucasz do nich ze 3 granaty)

Panie, może jeszcze obsypać sturubelkami :D? Taniej wychodzi wyjść na szafkę ( banalnie) i z dowolnej innej broni do nich strzelać. Nie rozsypiesz po całym Krugu pijawek, i nie wydasz 9k na fugasy i granaty, a 1,5k na ammunicje ( Strzelba jest w leśniczówce(Było wałkowane miliony razy))
Mito napisał(a):Poza tym pytanie: gdy tylko zainstalowałem Misery na nowym systemie (Win 7), zauważyłem, że ostatnio bardzo często przeciwnicy zostawiają po sobie broń w stanie 0%, a handlarze jakoś tak mają jej mniej na wyposażeniu... Jakiś błąd podczas kopiowania?

Szczerze to polecał bym przeinstalować grę z modem ( albo skopiuj save, i sprawdź u kogoś czy ktoś też tak ma).
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Postprzez trolololo w 08 Mar 2016, 16:41

także w okolice tartaku - zwykle w nim są dwa kontrolery i trochę zombi, chociaż czasem też banda połamańców
Ach, chciałbym. U mnie dalej jest trochę za pusto. A liczyłem na chamski spawn... :/
Bądź co bądź, zainstalowałem moda by "było trudno", a jest drogo, i większe obrażenia się zbiera.
Mam takie pytanko, czy na ZUO najemnicy się "respio"?
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Heap w 08 Mar 2016, 17:43

Chyba tak, u mnie zawsze ktośtam jest
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Postprzez Mito w 08 Mar 2016, 19:31

@Heap: Ja to generalnie mówię o tych wybuchach, bo po jakimś czasie ubijania najmoli zaczyna się po prostu tego szmelcu trochę zbierać i właściwie nie ma czego z tym zrobić. Co prawda nie próbowałem twojej metody - czy mi się tylko wydaje, czy ubijanie całego stada pijawek biegających dokoła nie jest dość wnerwiające? - ale jak komu wala się tego trochę to może zużyć :)

Za ten post Mito otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive trolololo.
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Postprzez trolololo w 08 Mar 2016, 19:57

A mam takie pytanie, czy mod ma jakieś Easter Eggi? Nie wiem czy to jeden z nich, ale koło żelaznego lasu był żołnierz zombie, z "Sierżant" w nazwie.
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Mito w 08 Mar 2016, 20:20

Być może to dlatego, że rozbił się tam helikopter z wojakami i w wyniku działalności Zony (emisja, promieniowanie psi od anomalii lub mutantów) któryś (lub kilku) się przemieniło w ząbi. Tu przecież wszystko jest możliwe...
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 3 gości