[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 15 Sty 2016, 18:36

Nie chyba, tylko na pewno, bo zadałem sobie trud sprawdzenia tego na ModDB: http://www.moddb.com/mods/mystery/featu ... es-for-v10
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez GajgerW w 15 Sty 2016, 22:42

O Matko :omatko: Toście mnie zaskoczyli tym modem do CS.

:wódka: :wódka: :wódka: :D
MISERY 2.2.1 100/100

:

попутного ветра :)
Awatar użytkownika
GajgerW
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2011, 01:11
Ostatnio był: 13 Sty 2023, 02:37
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 49

Postprzez Strielok Jar w 16 Sty 2016, 17:09

Nie pisałem tu nigdy na forum to wypadało by się przywitać. Cześć :)
Postanowiłem po raz kolejny zagrać w MISERY, jednak mam pewne problemy z optymalizacją.
1.Moja konfiguracja PC:
Procesor AMD Phenom X4 955 Black Edition (Taktowanie 3.2)
Karta Graficzna Zotac Gtx 660
Pamięć RAM 8 GB
Dysk SSD HyperX Fury 120GB na kablu SATA II
OS Windows 7 Ultimate x64

No i jest... niepłynnie, i nie mam tu na myśli przycinek przez A-Life tylko faktycznie spadki w płynności.
W okienku standardowym jakość jest Wysoka, w zaawansowanym trawa na max w lewo, słońce i promienie słońca na średnie, testuje ustawienia SSAO i paradoksalnie na HDAO jest lepiej niż na HBAO, jeszcze nie wiem jak na default. Plan zasilania max wydajność, nie wiem czy czegoś nie trzeba zmieniać w panelu sterowania Nvidia. Czytałem też że Stalker/MISERY (niepotrzebne skreślić) powoduje przegrzewanie GPU przez brak limitu klatek(w opcjach niby jest :D).
Tutaj moje 2 pytania :
Jakie opcje graficzne najbardziej obciążają komputera, a jakie można zmniejszyć bez obaw o samą jakość grania (snajperem na niskim zasięgu rysowania obiektów raczej słabo)
A drugie pytanie dotyczy A-Life i jego zasięgu. Podczas instalacji ustawiłem to na 550 i tak jest do teraz, czy to ustawienie może mieć jakiś wpływ na ogólnie pojętą płynność obrazu ? I czy większa wartość ograniczy przycinki gry przy kolejnych obiektach w zasięgu ?

Jeśli będzie trzeba rozdam tyle :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: że skończy się na leczeniu kaca :)
Strielok Jar
Kot

Dołączenie: 14 Sty 2016, 13:35
Ostatnio był: 26 Sie 2016, 17:12
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1

Postprzez PainChiller w 16 Sty 2016, 17:44

1) U mnie najbardziej obciążało Filtrowanie tekstur ,gęstość trawy i rodzaj oświetlenia(Roz.pełne DX11 było niegrywalne :().
2) Ustawienia zasięgu A-Life mają bardzo duży wpływ na płynność, tym mniej tym lepiej, a jako że masz 550 to to może bardzo męczyć procesor. Ja zawsze ustawiam najmniejszą wartość, bo na domyślnym(nie pamiętam co to było czy 350 czy może 300 sorry :/) przy 8gb ramu miałem zwykle 30-40fps. Osobiście polecam ustawić najmniejszą wartość
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.

Za ten post PainChiller otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Strielok Jar.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez mietek1986 w 16 Sty 2016, 17:57

Można jeszcze plik stronicowania sprawdzić, bo windows ma zwyczaj ustawiać mniej niż jest potrzebne, więc dobrze jest ręcznie ustawić 2 razy tyle co jest ramu, i w tedy nie ma spowolnień na wymianie danych między grafika prockiem a ramem, a kolega ma SSD dysk to będzie wyraźnie widać efekty nawet w programach i aplikacjach.

Za ten post mietek1986 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Strielok Jar.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Strielok Jar w 16 Sty 2016, 18:07

Plik wymiany to u mnie 12 Gb, uważałem na lekcjach jak gadał szczudłaty 1.5*RAM :D
Strielok Jar
Kot

Postprzez mietek1986 w 16 Sty 2016, 20:27

A jak coś to może oświetlenie jeszcze zmień na statyczne, pisali że wiele błędów może ono sprawiać i możliwe że tak drastycznie zmienia płynność gry u Ciebie a do tego zasięg A-lifa zmień na 300, grając snajperem powinno styknąć, można jeszcze sprawdzić czy przypadkiem gpu z procka się nie wtrąca i w sterownikach dać priorytet na kartę dedykowaną, bo bywa tak że w trakcie gry się karty zamieniają i może wtedy ciąć jak diabli, miałem tak w wiedzminie kiedyś.

Za ten post mietek1986 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Strielok Jar.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Strielok Jar w 17 Sty 2016, 00:11

Pomogło ustawienie typu renderowania na Dynamiczny. Miód cud i orzeszki ;)
Wiele grałem w dark soul II więc poziom trudności jest OK, macie jakieś zasady by jeszcze bardziej
skomplikować grę ? Myślałem nad zamieszkaniem w jakiejś norce i strzelaniu do wszystkiego co się rusza, co jakiś czas wypad do skadowska na handel. Da się tak zrobić >
Strielok Jar
Kot

Postprzez Heap w 17 Sty 2016, 09:47

Najbardziej moim zdaniem obciąża granie na dynamicznym oświetleniu (Czy coś takiego). Wtedy naprawdę dobra maszyna nie daje rady.
https://www.g2a.com/r/user-5791b7369b85a <-- tanie gry. Pytania na PW
(╯°□°)Tyle tutaj mam kozaków. To wszystko moje ... Mój skarb...Mój skarb...
Awatar użytkownika
Heap
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2014, 13:05
Ostatnio był: 19 Sie 2018, 11:00
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez Mikus47221 w 17 Sty 2016, 15:55

Panowie, mam pewien problem,
skopałem zadanie z napadnięciem szewczenki. Za to ja Sułtanowi powiedziałem że dołącze do nich kiedy dadzą mi giwerę. Sułtan powiedział że jest za żelaznym lasem. Przeszukałem wszystko i nic.
Błagam o pomoc.
Jak by co to znaleźć możecie AKM na dachu CPN na zatonie.
Błagam o pomoc bo nie mogę dłużej wytrzymać z moim uzbrojeniem.
Mikus47221
Kot

Dołączenie: 18 Sie 2015, 19:36
Ostatnio był: 25 Paź 2016, 18:35
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Trikster w 17 Sty 2016, 16:37

Nie wierz we wszystko, co usłyszysz od Stalkerów w Zonie.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez Strielok Jar w 17 Sty 2016, 17:04

Faktyczne, dopiero ustawienie typu renderowania na statyczny pomogła, przy czym najpierw miałem windy do pulpitu bez loga zaraz po załadowaniu, ale na szczęście przypomniałem sobie o poprawce do TAZ i śmiga że aż miło :D W końcu grafika gry to sprawa mało ważna, liczy się grywalność, u mnie liczona w zawałach na godzinę gry :)
Nigdy nie grałem w lepszego moda, naprawdę świetna robota MDT :wódka:
Jednak mam pewien problem, jako że pierwszy raz gram w Zew Prypeci, a ten mod wcale a wcale nie pomaga.
Gdzie mieszka Noe, co muszę zakupić by działała minimapa i gdzie jest ten głupi statek baza ? :<
Aktualnie jestem w okolicach wioski ze sceną i rusztem na dzika, i nie wiem co ze sobą zrobić. Widziałem tam jeden statek ale była tam tylko grupa Stalkerów i kilka schowków. Próbowałem iść dalej ale pojawiły się cichociemne ludzio-meduzy :> Nie wiem co zrobić...
Strielok Jar
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości