Nie pisałem tu nigdy na forum to wypadało by się przywitać. Cześć
Postanowiłem po raz kolejny zagrać w MISERY, jednak mam pewne problemy z optymalizacją.
1.Moja konfiguracja PC:
Procesor AMD Phenom X4 955 Black Edition (Taktowanie 3.2)
Karta Graficzna Zotac Gtx 660
Pamięć RAM 8 GB
Dysk SSD HyperX Fury 120GB na kablu SATA II
OS Windows 7 Ultimate x64
No i jest... niepłynnie, i nie mam tu na myśli przycinek przez A-Life tylko faktycznie spadki w płynności.
W okienku standardowym jakość jest Wysoka, w zaawansowanym trawa na max w lewo, słońce i promienie słońca na średnie, testuje ustawienia SSAO i paradoksalnie na HDAO jest lepiej niż na HBAO, jeszcze nie wiem jak na default. Plan zasilania max wydajność, nie wiem czy czegoś nie trzeba zmieniać w panelu sterowania Nvidia. Czytałem też że Stalker/MISERY (niepotrzebne skreślić) powoduje przegrzewanie GPU przez brak limitu klatek(w opcjach niby jest
).
Tutaj moje 2 pytania :
Jakie opcje graficzne najbardziej obciążają komputera, a jakie można zmniejszyć bez obaw o samą jakość grania (snajperem na niskim zasięgu rysowania obiektów raczej słabo)
A drugie pytanie dotyczy A-Life i jego zasięgu. Podczas instalacji ustawiłem to na 550 i tak jest do teraz, czy to ustawienie może mieć jakiś wpływ na ogólnie pojętą płynność obrazu ? I czy większa wartość ograniczy przycinki gry przy kolejnych obiektach w zasięgu ?
Jeśli będzie trzeba rozdam tyle
że skończy się na leczeniu kaca