Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez MatrixSTR w 10 Gru 2015, 11:15

Żaden haker CI się nie włamał, to tylko "zwykły" e-mail z wirusem. Usuń i zapomnij.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 17:19
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 276

Reklamy Google

Postprzez Universal w 10 Gru 2015, 11:32

Gro3a napisał(a):a gdy klikam w załącznik Avast go blokuje. [...]nie mam żadnych informacji na temat wartości przesyłki i jej zawartości.

Ja pier*olę :facepalm: Po pierwsze - nie ma żadnej przesyłki. Po drugie - nigdy nie klikaj w załączniki od osób których nie znasz. Poczytaj Niebezpiecznik czy Z3S, tam jest mnóstwo takich historii.
Ostatnio edytowany przez Universal, 10 Gru 2015, 11:37, edytowano w sumie 1 raz
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Terminus w 10 Gru 2015, 11:35

Dokładnie jak pisze Matrix. Wywal te maile i tyle.
Zawiadomienia z dhl-u i innych firm spedycyjnych nie mają załączników, co najwyżej link do śledzenia przesyłki.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez lehoslav w 10 Gru 2015, 12:38

Łyknąć spam jak małpa kit i jeszcze próbować otwierać załączniki :facepalm:
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 05 Mar 2024, 15:34
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

Postprzez Poldzer w 10 Gru 2015, 12:58

Mój kochany laptop po 10 latach wiernej służby wyzionął ducha. Nie reaguje na przycisk włącznika, w ogóle brak oznak życia. Sprawdzę zasilacz, baterię dawno wyje*ałem, rozbiorę go złoże i zobaczymy.
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 19 Paź 2024, 15:59
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez Gro3a w 10 Gru 2015, 13:49

Z poczty korzystam tylko jak coś zamawiam, czy czekam na wiadomości od znajomych, więc spamu miałem od zaje*ania. A między nimi właśnie kilka tych. Dopiero co wczoraj zamówiłem przesyłkę i wszedłem na maila, by sprawdzić czy nie dostałem potwierdzenia zakupu i w tedy zobaczyłem powiadomienia tej "niby przesyłki". Zastanawiałem się nad tym, bo słyszałem o naciągaczach podszywających się pod kurierów i wysyłają wezwanie do zapłaty za przesyłkę. A gdybym nie był pewny antywirusa, to nawet bym nie ruszał załącznika, z którym mi nie pasował dodatkowy plik tekstowy z tą samą treścią wiadomości. Wiele razy zamawiałem przez internet różne rzeczy, ale taką sytuację miałem po raz pierwszy. Niestety przez ciągłe drugie zmiany jestem coraz bardziej kołowaty, przez co sam o wszystkim zapominam. Myślałem, że przeoczyłem jakieś zmówienie, ale po przeszukaniu listy wiadomości nie znalazłem właśnie żadnej informacji o przesyłce, co mnie właśnie zdziwiło. Tak więc zwykły spam i koniec tematu. Dzięki wszystkim za pomoc ;)
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 00:14
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Universal w 10 Gru 2015, 14:37

Nigdy nie można być pewnym antywirusa. A naciągacze to mogą w d. pocałować, a jedynie liczyć na naiwność - tu na forum mi zresztą kiedyś jeden obiecał, że mnie namierzy i wyśle zlew #pdk, a jakoś do dzisiaj żadna przesyłka za pobraniem nie doszła.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Pangia w 10 Gru 2015, 15:30

A myślałem, że w spam klikają tylko dzieci, mentalne blondynki i starcy :E
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Leo0502 w 13 Gru 2015, 17:14

Co mnie wpienia? Zacytuję mojego maila sprzed dwóch dni:
Zaczęło się. Choinki, lampki, ozdoby, tłuuumy ludziów, premie świąteczne, masa wydatków, jeszcze więcej słodyczy, przerośnięte krasnale na ulicach, *dzyń, dzyń*, "ho, ho, ho jego mać", "nie kupiłem tego czy tamtego", "o Boże, psioczę", "dawać moje prezenty", "ech, znowu będę musiał znieść babcię/ciotkę/kuzyna/szwagra", ubieranie choinki, dwanaście potraw których nie ma kto zjeść, uśmiechnij się, są święta ku*wo, więcej ludzi, śpiewanie na siłę kolęd, o kolejna czerwona czapka, "co ty robisz, jak ty to kładziesz, mówię to żeby się dowartościować i móc trochę pokrzyczeć" "a czy w świętach nie chodzi o spędzanie czasu z bliskimi?" "stul dziób i rozłóż talerze, tam daj łańcuch etc."

<głęboki oddech>

"idziesz na pasterkę?", "hmm, a może jednak jestem wierzący", janusze goszczące (dosłownie) od święta w kościele, karpie i "niby w Boże Narodzenie jest post i abstynencja, ale przecież rybka lubi pływać (hue, hue) lej szwagier"

Uff, powiedziałem chyba większość. A nie, czekaj, jeszcze Wigilia klasowa i mandarynki zapach świąt. -,- i plaśnięcie dłonią o twarz.

Wesołego Alleluja :caleb:

Za ten post Leo0502 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez djcycu w 13 Gru 2015, 19:37

A mnie wkurza że się ludzie potracili całkowicie na tym świecie jeśli chodzi o święta... Chodzą, wzdychają ileż to roboty, bo wigilia, bo gwiazdka bo to bo sro itd. To po wuj to robić?! Święta są czasem kiedy się oczekuje na przyjście Pana, jeśli ktoś nie wierzy to niech chociaż pogodzi się z innymi tudzież rodziną, zmieni swoje podejście na nowy nadchodzący rok, odpocznie przede wszystkim itd... Czemu z fajnych dawniej świąt zrobił się taki komercyjny syf? A potem jest wigilia i te życzenia które mnie samego już wkurzają, powtarzane jak mantry co roku i jak zwykle nie zawsze szczere. Nie lepiej życzyć sobie wspólnie przy stole wszystkiego co najlepsze a potem zakopać głęboko poczucie zazdrości i zawiści a samemu wziąć się do roboty? To jedyny aspekt świąt który mnie wkurza... Ta fałszywość i ta pieprzona komercja. Tym bardziej że jestem osobą wierzącą i postrzegam to zupełnie inaczej.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez KOSHI w 13 Gru 2015, 20:01

Zamawiam pizzę, nikt nie odbiera. Dostaje smsa - jezdem w kinie. Wymiękłem. Dobrze, że nie - rucham, nie pszeszkadzać... Dzwonie na drugi numer i słyszę: super, że pan dzwoni, ale z pizzy nici, bo dużo ludzi, sprzedawczyni nie ogarnia i w ogóle stres over +9000 bo niedziela. Myślę sobie, no tak ku*wa, otwórzcie sobie ch*je pizzerię pon - piątek do 12, żeby wam klienci nie przeszkadzali. A najlepsze jest, że już kiedyś próbowałem od nich coś zamówić, ale nic nie mieli i trzeba było czekać, aż z gieesu obok przyniosą produkty tak wysoce egzotyczne jak je*any pomidor. Ja pier*olę, takich Gessler powinna odwiedzić i napie*dalać po tych durnych łbach. Może mniej nie ogarów otwierałoby pseudo lokale z żarciem.

Edit: paint, zamawiałem w pobliskiej, bo w innych za długo było czekać, ale jak widać, lepiej poczekać, niż się wku*wiać.
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive paintball_0, Kudkudak.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Pangia w 18 Gru 2015, 02:22

Jakiś ułom mi przerysował drzwi i ugiął lusterko przy wyjeżdżaniu z podwórka, bo się uparcie wciskał między dwa auta, chociaż specjalnie parkuję tak, żeby żadnemu zjebowi to do głowy nie przyszło, bo nie ma miejsca pod blokiem na auta gości, którzy zostawiają auto na cały weekend i później nikt z sąsiadów nie może po ludzku zostawić auta pod kamienicą. Bajka, że tylko lakier zdrapał i obudowa nieco się nadłamała, ale skoro kiedyś facet jechał z naprzeciwka i mi ściął lusterko docinając zakręt i i tak się ono nie urwało… Ale sukinsyn zajumał mi wkład, więc i tak chwilowo nigdzie nie pojadę, jutro muszę skoczyć i kupić. W ogóle dzisiaj byłem, to facet w sklepie nie miał i przy okazji „uświadomił” mnie, że, nazwijmy to, mój Seat to nie III, a IV generacja, która miała być produkowana w latach 2005-2009 :E
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Poldzer.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości