Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Red Liquishert w 16 Wrz 2015, 23:01

Bo zapędy komunistyczne to czyste dobro.

Lepiej żyć pod batogiem korporacji jako trybik w chu*owym systemie, czy jednak ruszyć (nie wiem jak inni, ale w moim przypadku umytą) głową i pomyśleć, że te zielone papierki, którym ktośtam kiedyśtam nadał wartość tak naprawdę jej w ogóle nie mają? A tyle od nich zależy.
Aż mi się Gizb z jego "Samotnością..." przypomniał, chyba nawet podobna refleksja tam padła :caleb:
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 167

Reklamy Google

Postprzez Nefariel w 16 Wrz 2015, 23:10

Wolałbym, żeby się osiedlali na stałe, asymilowali i pracowali.

Tyle że im to nie wychodzi. Cyganie robiący kosmiczne bydło to dość nowe zjawisko, póki jeździli z taborami, byli relatywnie mało uciążliwi. Zwłaszcza w porównaniu z tym, co dzieje się teraz. Nie każdemu odpowiada osiadły tryb życia i nie każdy, jak widać, jest w stanie sobie z nim poradzić.

Małolata nie powinna mieć faceta, nie powinno się jej przygarniać, no i skłot to ostatnie miejsce gdzie widział bym "małolatę"

(Tu był krótki opis sytuacji, ale stwierdziłam, że w sumie nie warto).
Oczywiście, małolata nie powinna mieć faceta. Zostawmy to małolatom płci męskiej. Także opiekowanie się małolatami w trakcie zamieszek jest dużo bardziej szkodliwe społecznie, niż opiekowanie się niepotrzebującymi tego ludźmi w sile wieku. A na skłotach dzieją się rzeczy straszne, takie jak częstowanie zmarzniętych dziewczyn gorącą zupą cebulową. Trauma!
(Dobra, ale jedną rzecz wyjaśnię, żeby nie było, że nawołuję do bór wie czego - siedziałyśmy na tym skłocie może parę godzin, żeby się wprowadzić na dłużej, trzeba być pełnoletnim).
Ja anarchistów szanuję dużo bardziej niż np. korwinistów, ale podchodzę do nich z dużym dystansem. Bardzo ładna ta ich utopia, nie powiem.

Edit: jeszcze jedno.
Ładnego musiałaś mieć pecha do nacjonalistów

Oj miałam. Wierzę w istnienie tych bardziej normalnych, ale na całe stado, jakie poznałam w życiu i w internetach, może trójka nie była agresywnym bydłem. Dwójka takich zwykłych ludzi o poglądach, z którymi nijak nie mogłam się zgodzić (laska siedziała w ławce z gejem, bo to jeszcze ogólniak był - nikt się nie dziwił), oraz przeurocze dziewczę, które było nacjonalistką tylko ze względu na chłopaka, deklarowało biseksualizm i zaczęło na mnie fukać, kiedy zobaczyło przypinkę z przekreśloną swastyką. Nie wiem, mnie jako lewaczce by w życiu nie przyszło do głowy fukać na ludzi z przekreślonym sierpem i młotem.
Ostatnio edytowany przez Nefariel, 16 Wrz 2015, 23:16, edytowano w sumie 1 raz
Powinność w sumie lubi Wolność, tylko nie wie jak zagadać.
Nefariel
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2015, 11:45
Ostatnio była: 28 Wrz 2015, 15:37
Ulubiona broń: --
Kozaki: 7

Postprzez Iwaszka w 16 Wrz 2015, 23:14

Są liczne plemiona na świecie które żyją z dnia na dzień, bez walut, dóbr majątkowych, domy stawiają z gliny i patyków gdzie dusza zapragnie, promują kulturę tańcami plemiennymi, mają całe upalne dni na wylegiwanie się i dumanie, tylko od czasu do czasu coś upolują, a no i nie są pod władzą systemu.

Warto chyba pomęczyć się z miesiąc, dwa w korpo jak dziwka i zarobić na bilet w jedną stronę do Etiopii spełniając tym swoje marzenia i sprawiając ulgę tej głupszej części społeczeństwa bez otwartych umysłów. Polecam gorąco!
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 272

Postprzez Terminus w 17 Wrz 2015, 06:25

Najzabawniejsze jest to, że skrajni "lewacy" i skrajni "prawacy" to są de facto grupy o bardzo zbliżonych poglądach mimo wzajemnie głoszonej wrogości. Wystarczy sobie przypomnieć lata 30-te w Niemczech kiedy komuniści ramie w ramie z narodowymi-socjalistami niszczyli socjaldemokrację, czy późniejszą pomoc ZSRR da "republikanów" w Hiszpanii wysyłaną statkami firmy Hermanna Göeringa lub Traktat o przyjaźni między III Rzeszą a ZSRR.

Skłotersi? Hipisowska dziecinada. U mnie to raczej budzi politowanie niż wrogość. Za parę lat większość z nich będzie musiała dorosnąć, znaleźć pracę, utrzymać dziecko zrobione koleżance ze squatu et cetera. A tu już będzie potrzebny adres zameldowania, pokój dla dziecka więc trzeba będzie wrócić do mamy. A reszta skończy w Monarze.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez Stalkep w 17 Wrz 2015, 09:09

>Idziesz do dentysty.
>Radzi ci aparat (3000 zł)
>je*iesz zawał
>je*iesz NFZ
>wku*wiony wracasz do gimbazy
>Dostajesz lacza za zadanie domowe :caleb:
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 28

Postprzez Microtus w 17 Wrz 2015, 09:10

Terminus napisał(a):Skłotersi? Hipisowska dziecinada. U mnie to raczej budzi politowanie niż wrogość. Za parę lat większość z nich będzie musiała dorosnąć, znaleźć pracę, utrzymać dziecko zrobione koleżance ze squatu et cetera. A tu już będzie potrzebny adres zameldowania, pokój dla dziecka więc trzeba będzie wrócić do mamy. A reszta skończy w Monarze.

Ech... lubimy stereotypy, lubimy genralizować... Na sklotach wcale nie mieszkaja tylko młodzi ludzie, co wiecej na skłotach mieskzają rodziny z dziećmi. Każdy skłot ma swoje zasady, nie na każdym skłocie można ćpać/pić etc.
Tam mieszkaja ludzie, którzy z różnych wzgledów idą pod prąd. Niekiedy z wyboru, niekiedy z biedy innym razem na pewno by przylansować. Srodowisko Punkowe jest bardzo zróżnicowane, zarówno pod wzgledem pogladów jak i zachowań. Unikałbym szufladkowania ludzi. Wiele skłotów działa charytatywnie, organizuej pomoc prawną a większość udziela sie w sferze kulturowej - od koncertów po wykłady na różne tematy.

Co do zajmowania przez nich budynków to zajmuja najczęściej pustostany i jak juz w nich zamiejszkają są w pewin sposob prawnie chronieni. To, że niełatwo ich wywalić to inna kwestia, tu wchodzi często w gre fakt, że oni tam mieszkaja właśnie z dzieciakami. Ta ugoda na, którą poszli z kasą, jest przejawem tego, że inwestorowi taniej i szybciej było im zapłacic, niż wchodzic na droge prawną i uzyskać sądowy nakaz eksmisji. Prawdopodobnie dłuzej by to trwalo a pieniędzy na prawników inwestor też by wydał w ch*j.

Mamy posrany system prawny w naszym kochanym kraju i takie akcje to norma. Mnie np: wkurzyła jakiś czas temu reklama na budynku MDM w warszawie przy placu konstytucji. Hotel MDM jest zabytkiem, został juz dawno temu zasłoniety reklamą. Było to działanie niezgodne z planem miejscowym o zachowaniu zabytkowej elewacji budynku.
Sprawa toczyła sie kilka lat. Reklamodawca usunał reklamę i mocowania reklamy, przed zakończeniem procedury 22 grudnia 2014 roku. Na początku stycznia pojawiła sie nowa reklama. Ale procedurę trzeba zacząć od nowa, zgłosozno samowolę budowlaną, czas rozpatrywania sprawy to ok. dwa lata. Całość pięknie skwitował warszawski konserwator zabytkow: "Już za ok. dwa lata bedziemy mogli zobaczyc elewację MDM, znów na jakies kolejne 10 dni." To jest kpina z Państwa i prawa. Inwestor zalewa sie pewnie ze smiechu... A na reklamie owej reklamuje sie szajsung :)
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez szm w 17 Wrz 2015, 15:12

W...pienia mnie to, że Polska jest tak bardzo rasistowsko-cebulacka, i społeczeństwo nie chce pomóc dzieciom w wieku poborowym z Syrii i Iraku. Na tefałenie widziałem jak takie biedne dziecko wyskoczyło na Lesbos z pontonu i zaczęło smyrać po smartphonie, od razu sobie pomyślałem, że może mu się rozładował... Gdzie była wtedy Unia? Europejska solidarność? No gdzie, kuhwa? I czemu Ewka nie czekała już na niego z ładowarką?
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GTR, vandr.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 22 Wrz 2024, 15:29
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Nefariel w 17 Wrz 2015, 17:33

Ale jesteś świadom, że w miejscach ogarniętych wojną mieszkają ludzie o różnym stanie majątkowym, i to, że kogoś przed wojną było stać na smartfona nie świadczy o tym, że... no właśnie, o czym to miałoby świadczyć? Że nie zasłużył na pomoc? Jak dobrze, że nie lubię telefonów dotykowych, może jeśli ruscy wjadą nam na chatę, to zagraniczna cebula nie będzie miała o mnie bólu dupy.
Jasne, mógł go sprzedać. Ale wiesz dlaczego tego nie zrobił? Żeby mieć kontakt z bliskimi i żeby mieć dostęp do internetu. Spróbuj poruszać się po obcym kulturowo kraju bez pieniędzy, bez znajomości języka i bez dostępu do internetu. Powodzenia.
Psioczenie na wiek poborowy jest po prostu śmieszny. Po pierwsze - Syria to nie Polska najeżdżająca przez złych Niemców, to kraj, w którym regularnie napieprzają się przynajmniej trzy stronnictwa (często napieprzające się też wewnątrz). To nie jest tchórzostwo, tylko rezygnowanie z wyboru, któremu bratu wsadzić kosę pod żebra. Po drugie - droga przez morze jest cholernie niebezpieczna i chyba każdy widział, jak kończy się dla dzieci. Jeśli ktoś tu jest tchórzem, to młode, zdrowe kobiety zostające w kraju (co też, oczywiście, jest bzdurą, bo prawdopodobnie ich rodzin nie było stać na więcej miejsc na łódce). Ci kolesie przyjeżdżają tutaj, żeby pościągać swoje rodziny w bezpieczny sposób.
Powinność w sumie lubi Wolność, tylko nie wie jak zagadać.
Nefariel
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2015, 11:45
Ostatnio była: 28 Wrz 2015, 15:37
Ulubiona broń: --
Kozaki: 7

Postprzez Universal w 17 Wrz 2015, 18:46

Właśnie przez to, że chcą ściągnąć tu swoje rodziny - nie powinno się im tego umożliwiać. To nie jest kwestia współczucia.

1: Sytuację w Syrii i Libii spie*doliły Niemcy, Włochy, Francja, Wielka Brytania, Stany Zjednoczone. Jeśli jest mowa o moralnej odpowiedzialności, to cała spada na nich.
2: Nie mamy nic do "oddawania" Zachodowi, patrz: historia XVIII, XIX, XX, XXI wieku.
3: Wskaźnik dzietności w Syrii względem Polski - dwukrotnie większy. Afganistan - pięciokrotnie. Irak - trzykrotnie. Libia - dwukrotnie. Jakoś nie bardzo wierzę, że nowi polscy obywatele będą mieli na imię Jaś, Wojtek czy Jacek, będą mówić płynnie po polsku i wyżej stawiać nową ojczyznę niż kraj rodziców.
4: Na początku roku była mowa o ilu - kilkudziesięciu? Kilkuset uchodźcach? Potem tysiąc, teraz dziewięć tysięcy - na ilu licznik się zatrzyma?
5: Ilu Polaków korzysta z pomocy społecznej? Na nich nie wystarcza, ma wystarczyć na dodatkowe tysiące osób?
6: Luźno liczę - aktywni zawodowo w Polsce (@GUS) to w IV kwartale 2014 roku 17,4 mln ludzi. Z tego liczy się bezrobocie, wynoszące oficjalnie ok. 8%. Jednocześnie 13,5 mln jest "nieaktywne", czyli emerytury, renty, praca na czarno, żebractwo, utrzymywanie przez rodzinę (np. ja :E). Łącznie daje to około 31 mln osób, czyli mniej-więcej tyle, ile uprawnionych jest do głosowania. Z 17,4 mln aktywnych zarejestrowani jako pracujący jest ~16 mln. Wnioskuję następująco: legalnie pracuje 51% pełnoletnich. Nie chce mi się bardziej bawić w liczby, ale czy to aby nie oznacza, że państwo polskie nie jest dość zamożne by utrzymywać jeszcze więcej osób? Bo jeżeli emerytów jest około pięciu milionów, znaczyłoby to, że spośród ww. 13,5 mln około 8,5 mln jest w tzw. wieku produkcyjnym. Jeśli dla nich nie ma pracy lub jest nieatrakcyjna, to czy satysfakcjonującą pracę znajdą ci imigranci? A jeżeli nie... To czy aby Polacy nie będą zakładnikami na zasadzie "płaćcie albo roz*ebiemy wam miasta"?
7: Moje luźne spostrzeżenie - skoro za Assada, Kaddafiego czy Mursiego było im tak źle... To skąd mieli nowe samochody, elektronikę itp? poje*ane to wszystko.
8: Nie chcą ich ani polscy tatarzy, ani bardziej zakorzenieni imigranci z tamtych stron.

Tak czy inaczej - płytki humanitaryzm ku*wą jest, ziemia dla ziemniaków, Polska dla Polaków, Afganistan dla Afgańczyków, jeśli serio potrzebują pomocy, to u nich, na miejscu. Bo kto będzie następny? Przyjmiemy 1/27 Erytrei, Etiopii, Pakistanu, Konga? Może Meksykanie uciskani wojnami gangów też potrzebują pomocy?
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mito.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Tajemniczy w 17 Wrz 2015, 19:36

Do tego już pokazują powoli pazurki, wczoraj te przerośnięte brodate dzieci porzucały sobie kamykami w kierunku granicy węgierskiej, z tydzień temu próbowali zgwałcić wolontariuszkę na Węgrzech, o krążących po necie zdjęciach z przedziałami pociągów ujebanych i uświnionych jak po imprezie studentów nie wspomnę...
Ostatnio edytowany przez Tajemniczy, 17 Wrz 2015, 19:39, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Kudkudak w 17 Wrz 2015, 19:39

Nefariel napisał(a):Spróbuj poruszać się po obcym kulturowo kraju bez pieniędzy, bez znajomości języka i bez dostępu do internetu. Powodzenia

Tylko że to działa trochę w inną stronę, patrz Szwecja. Po drugie, fakt, droga przez morze jest rzeczywiście niebezpieczna... a czytałaś o tym, co się stało we Włoszech z osobami, które pomogły tym małpom (bo inaczej tych dzikusów się nazwać nie da)? Polecam poczytać i zdecydować, kto rzeczywiście przebywał w niebezpieczeństwie.

A co do sprowadzania żon i dzieci, serio myślisz że oni chcą je sprowadzić bo je kochają? Oni przyjeżdżają tu po łatwy zarobek i przyczyniają się do cichej islamizacji Europy.

PS. Proszę nie mów że jesteś jeszcze członkinią Feminoteki :suchar:
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Terminus w 17 Wrz 2015, 19:57

W ciągu dwóch - trzech pokoleń znowu się zaczną wojny religijne w Europie. Oczywiście będą winni nietolerancyjni chrześcijanie i faszyści. Bynajmniej nie będzie winien nikt z wybitnych europejskich polityków, którzy nie wyciągnęli żadnych wniosków z historii.

Ostatnim wielonarodowym i wieloreligijnym państwem w Europie była Jugosławia...

Żeby zintegrować tak odmiennych przybyszy trzeba stuleci. Wystarczy przypomnieć polskich Tatarów czy polskich Żydów.
Zwłaszcza CI ostatni są ciekawym przykładem. Przybyli w średniowieczu. Do XIXw w zasadzie byli zasymilowani. Ale wystarczyła fala Żydów rosyjskich, która przyszła na dawne ziemie Rzeczpospolitej pod koniec XIXw. uciekając przed kolejnymi falami pogromów w państwie carów by cała ta integracja przepadła. Pojawiła się zwarta diaspora,nie mówiąca po polsku, dla której tutejsza kultura i zwyczaje były obce. Diaspora zamykająca się w swoim środowisku. Nieskora do integracji i niszcząca to co wypracowano przez wieki. Z drugiej strony byli traktowani jako element rusyfikacji. I problemy gotowe...

Ale kto by się przejmował historią i naukami z niej płynącymi?
Trzeba być solidarnym. Jak Niemcy po wejściu Polski do UE, kiedy wprowadzili okresy przejściowe w dostępie do rynków pracy dla obywateli "nowej Unii" ;-)
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości