Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Universal w 08 Wrz 2015, 17:02

Z ostatnich doświadczeń - strasznie irytujący są ludzie w kwiecie wieku udający młodych i odwrotnie - młodzi z kijem w dupie. I nie wiadomo co lepsze - pierwszym mniej zostało do wieczności, drudzy może wyrosną :caleb:
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez PRZEMEK ŁOWCA w 08 Wrz 2015, 18:20

A mnie wpienia że kierowca autobusu robi wszystko żebym nie wsiadł na przód autobusu. Gdziebym nie stanął, to on tak zatrzyma się na przystanku, że podziwiam rurę wydechową. Często robi też tak że przyjmę na siebie warstwę błota, wody czy innej cieczy. A jak wsiadam na końcu oczywiście czeka już na mnie masa licealistów, starsza pani która ma reklamówkę jak pralka i żulik który nie trzyma się rurki, i atakuje wszystkich na zakręcie. Należy dodać też moją przygodę z kontrolerem, ale skończyła się ona szczęśliwie.
Jesteśmy Szturmowcami. Żyjemy Razem, Walczymy Razem i Umieramy Razem. Swoje życie poświęciliśmy Służbie.
,,Pogadamy później. Podczas emisji dostaję szczękościsku"- Porucznik Podorozny
„Nie ma rozpaczliwych sytuacji. Są tylko zdesperowani ludzie”.- Heinz Guderian
POWIEDZMY SOBIE UCZCIWIE : Podobnego S.T.A.L.K.E.R.A jak te 3 części już nie będzie. Trzeba zdławić w sobie ten ból i przyjąć to do wiadomości, że S.T.A.L.K.E.R. 2 MOŻE NAS ZAWIEŚĆ.
Możesz stracić wiarę w innych, ale nigdy w samego siebie- Optimus Prime
Ci ludzie pustyni miotający meblami kuchennymi to prawdziwe sku*wysyny matki natury. - Opis Burerów.
Awatar użytkownika
PRZEMEK ŁOWCA
Tropiciel

Dołączenie: 03 Paź 2014, 20:18
Ostatnio był: 15 Lis 2022, 21:51
Miejscowość: Pralnia Samoobsługowa Prypeć
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 32

Postprzez Jakubiak w 08 Wrz 2015, 18:31

Ładna historyjka. Tylko szkoda, że taka krótka.

Uwagi moderatora:

Kolejny bezsensowny post, warn. Jeszcze jeden i jeszcze raz... -Uni.
Masz wrogów? Bardzo Dobrze. To znaczy, że postawiłeś się w jakiejś sprawie w swoim życiu.
Jakubiak
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2015, 20:11
Ostatnio był: 11 Wrz 2015, 19:20
Miejscowość: Hogwart
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez PRZEMEK ŁOWCA w 08 Wrz 2015, 18:41

Ale to nie jego najlepszy numer. Gdy wcześnie zamelduję się na przystanku, ten złamas przyjedzie jak najpóźniej, a gdy przyjdę trochę później, nagle jego wóz dostaje petardy :E Już co najmniej pięć razy podziwiałem urokliwy tył autobusu, więc nie mogę się doczekać ponownego spotkania z kierowcą. Wkurza mnie też nagły brak słodyczy w sklepiku, zapiekanek, napojów itp., oraz to że mój nauczyciel od wf jest nienormalny. Naprawdę działa na nerwy, ale dziś z kumplami zamknęliśmy się w szatni, dopiero pod koniec drugiej lekcji wyszliśmy(na pierwszej regularnie uczestniczyliśmy), a on dał nam spóźnienie :D Oczywiście coś tam marudził, ale nikt go nie słuchał...
Jesteśmy Szturmowcami. Żyjemy Razem, Walczymy Razem i Umieramy Razem. Swoje życie poświęciliśmy Służbie.
,,Pogadamy później. Podczas emisji dostaję szczękościsku"- Porucznik Podorozny
„Nie ma rozpaczliwych sytuacji. Są tylko zdesperowani ludzie”.- Heinz Guderian
POWIEDZMY SOBIE UCZCIWIE : Podobnego S.T.A.L.K.E.R.A jak te 3 części już nie będzie. Trzeba zdławić w sobie ten ból i przyjąć to do wiadomości, że S.T.A.L.K.E.R. 2 MOŻE NAS ZAWIEŚĆ.
Możesz stracić wiarę w innych, ale nigdy w samego siebie- Optimus Prime
Ci ludzie pustyni miotający meblami kuchennymi to prawdziwe sku*wysyny matki natury. - Opis Burerów.
Awatar użytkownika
PRZEMEK ŁOWCA
Tropiciel

Dołączenie: 03 Paź 2014, 20:18
Ostatnio był: 15 Lis 2022, 21:51
Miejscowość: Pralnia Samoobsługowa Prypeć
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 32

Postprzez Jakubiak w 08 Wrz 2015, 18:51

A no właśnie a pro po słodyczy i innych (nie)zdrowych rzeczy to nie wiem po co oni zabronili je sprzedawać. Pewnie sklep, który mieści się w mej szkole zbankrutuje. Wszędzie są sklepy w całym mieście więc jako dzieci jesteśmy bystrzy i można kupować w sklepach a nie w sklepiku szkolnym. Logika.
Masz wrogów? Bardzo Dobrze. To znaczy, że postawiłeś się w jakiejś sprawie w swoim życiu.
Jakubiak
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2015, 20:11
Ostatnio był: 11 Wrz 2015, 19:20
Miejscowość: Hogwart
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez Poldzer w 08 Wrz 2015, 18:55

Universal napisał(a):W sumie moja siostra zmarnowała kredyt zaufania jaki jej wyrobiłem w podstawówce i gimnazjum. Nigdy nie byłem "na dywaniku". Nie lubiły mnie może z trzy nauczycielki, większość była albo neutralna, albo otwarcie przyjazna, jak np. dyrektor widzący we mnie potencjał na historyka, w czym go zresztą zawiodłem :E Zresztą wszyscy mnie wysyłali na historię. Może trzeba było.

U mnie jest tak samo tylko że z młodszym bratem. Gówniarz do szkoły nie chodzi pije, pali jak matka nie widzi a ja przez całe życie może miałem z 3 papierosy w ustach. Ciebie historyk lubił widząc że jesteś dobry z histy, a u mnie z informatyki było odwrotnie i w technikum i w gimnazjum. Nienawidziły mnie, bo wiedziałem więcej od nich :E . Krótko nawet miałem swoje forum tematyczne (zgadnijcie o czym :caleb:), i pokazałem jej, że jestem adminem i ktoś się udzielał, ale i tak zamiast 5 w miałem 4, ale trudno.
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 19 Paź 2024, 15:59
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez Mito w 08 Wrz 2015, 23:13

Wnerwiają mnie durne przepisy ograniczające zakres towarów sprzedawanych w sklepikach szkolnych. To jest po prostu śmieszne. I w czym ma to usunięcie ze sprzedaży batoników, napojów gazowanych i innej "niezdrowej żywności" z ofert szkolnych kiosków pomóc? Można kupić to wszystko w każdym innym sklepie, a poza tym zwykle do tego taniej. Co to za problem dla takiego ucznia wstąpić do spożywczego znajdującego się kilka minut pieszo od szkoły jeszcze przed lekcjami, albo nawet w czasie przerwy i napchać kałdun czekoladą po brzegi? Żaden. Co najwyżej jakiś jeden z drugim spiesząc się na lekcję wybiegną na drogę prosto przed samochód...
Ale na pewno będą to niezbędne ofiary, żeby wreszcie ludzkość wkroczyła w erę świetności, mądrości i zajebistości, a to wszystko dzięki zakazaniu batoników w szkole! Na pewno dzieciaki wyleczą się z gimbusizmu, dorośli z biedy, a staruszkowie z reumatyzmu i starości, bo Jego Ekscelencja Debilny Urzędas zakazał śmieciowego żarcia w szkołach!
Aż się niedobrze robi. Całe te cholerne działania "pod publikę".

U mnie w szkole rozwiązano ten problem bardzo prosto - na pięterku na korytarzu stoi sobie automat z batonikami i napojami w puszkach - i cieszy się dużym obleganiem. No co? Nie ma w sklepiku słodyczy? Nie ma. :caleb:
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image

Za ten post Mito otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szagart.
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Pangia w 08 Wrz 2015, 23:53

Pamiętam, że u mnie w samochodówce stał automat z kawą. Ciekawe, czy ona też jest tak bardzo niezdrowa, że się go kazali pozbyć.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Poldzer.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Microtus w 09 Wrz 2015, 08:33

Co do jedzenia w szkołach, to zdecydowanie rozumiem te regulacje w przedszkolach i podstawówkach, ale zdecydowanie powinny byc inne w gimbazjach i liceach, albo w samych liceach.
Dlaczego? Bo w młodym wieku wyrabiają się preferencje, slodkie napoje nie sa nikomu do niczego potrzebne, lepiej, że dzieciaki nie będą żreć syfu, może to zaprocentuje w przyszłości. Co prawda nawyki żywieniowe wynosi się głównie z domu... Widziałem kiedyś rano w Bierronce scene która mnie zniszczyła. Kobieta koło 35 lat kupowała córce około 9-10 letniej na oko, śniadanie do szkoły. Kupile jej uwaga chipsy i napoj energetyczny w puszce!!!! Zwątpiłem w ludzi jak to zobaczyłem. Mała pomaszerwała do szkoły z puszką w plecaku żrąc chipsy po drodze.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Gizbarus w 09 Wrz 2015, 09:45

No cóż, przeważająca większość grubych osób bierze się z głupoty i złych nawyków, a nie z [tu podaj dziesiątki stosowanych przez nich wymówek]. Z drugiej strony jednak, TEORETYCZNIE, usunięcie automatów czy takowego żarcia ze sklepików powinno pomóc w powstrzymaniu fali tłuszczu. W praktyce - gówno prawda, bo dopóki nie zacznie się idiotom UŚWIADAMIAĆ i TŁUMACZYĆ jak krowie na rowie, to nie dotrze. Z tego też powodu za jakiś czas będzie tu druga Hamburgeryka. I wszelkie obostrzenia dotyczące sklepików szkolnych, licealnych, studenckich czy leżących w promieniu 5ciu km od budynku szkolnego guzik dadzą.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez JE Józio Biden w 09 Wrz 2015, 15:15

Wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim? Że przez to u nas zamkneli na dobre sklepiki bo się "nie opłaca" po w-fie cały zdyszany muszę czekać aż będzie 20 minutowa przerwa by zapier*alać całą drogę do żabki by kupić wodę.

No i wku*wiło mnie to, że w poprzedni piątek była mgła i zimno a palant od w-f kazał nam w krótkich ubraniach zapie*** 4 kółeczka wokół boiska i przez to zachorowałem...
JESTEM PEDAŁEM
Awatar użytkownika
JE Józio Biden
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2014, 15:04
Ostatnio była: Wczoraj, 11:34
Miejscowość: Moje hobby: obciąganie kutasów
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 113

Postprzez Gizbarus w 09 Wrz 2015, 15:23

Józio napisał(a):palant od w-f kazał nam w krótkich ubraniach zapie*** 4 kółeczka wokół boiska i przez to zachorowałem...

To nie powinieneś się czasem cieszyć, młody? Posiedzisz w ciepełku w domu, poudajesz bardziej chorego niż jesteś, nagrasz się za wszystkie czasy... A potem jakby nigdy nic, pójdziesz grzecznie do szkoły pełny sił i energii na kolejne tygodnie nauki :E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości