[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Maciek240701 w 13 Sie 2015, 15:04

Panowie stalkerzy nie wiem czy u was jest tak samo ale u mnie podczas konsumpcji nasz Major staje się nieśmiertelny. Gdyby nie grupa najobów to bym tego nie odkrył. Jest to bug czy efekt celowy?
"Let your plans be dark and impenetrable as night, and when you move, fall like a thunderbolt."
- Sun Tzu, The Art of War
Awatar użytkownika
Maciek240701
Kot

Dołączenie: 04 Sie 2014, 13:21
Ostatnio był: 18 Sty 2019, 22:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Demon6PL w 13 Sie 2015, 16:10

O, a to ciekawe odkrycie. Pewnie bug związany ze "zfreezowaniem" postaci w trakcie jedzenia. W sumie dużo to nie daje, bo się umrze chwilę później, ale warte odnotowania.

W sumie tak przy okazji, czemu nie mogę jeść w "biegu"? Jestem chyba pieprzonym żołnierzem, nie? Warunki polowe itd., nie? Z apteczką, bandażem to rozumiem, bo silnik pewnie nie rozróżni gdzie nastąpiło trafienie podczas opatrywania, a raczej postrzelonej nogi nie owinę zbyt sensownie kiedy sobie truchtam, ale co za problem chycnąć bułkę w łapkę i sobie szamać?
Albo kiedy widzę zagrożenie podczas bandażowania, nie ma opcji żeby jakoś przerwać tę operację? Jednak mały krwotok po trafieniu w stopę może poczekać, kiedy muszę odstrzelić szarżującego dzika który właśnie wyleciał z krzaków, czyż nie tak?

Stalkep napisał(a):Im więcej mutków tym więcej kasy za ich dobra materialne więc co wam to przeszkadza?

"Przeszkadza" to, wg. mnie, trochę zbyt mocne słowo na tę sytuację. To tak jakbym powiedział, że nie lubię herbaty kiedy jest słodzona 2 łyżeczkami cukru, bo wolę jak tego cukru są 3 łyżeczki. Skąd, też wypiję, pewnie równie szybko co tą "bardziej" posłodzoną, ale zawsze chce się mieć lepiej i bardziej pod swój gust, nie? :D

Przeszkadzać to mi może kij od szczotki w tyłku przy siadaniu, o!

W sumie naszła mnie refleksja, że te moje posty się strasznie rozmiarem wyróżniają. Czy to dobrze?
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Maciek240701 w 13 Sie 2015, 18:02

Demon6PL napisał:
W sumie naszła mnie refleksja, że te moje posty się strasznie rozmiarem wyróżniają. Czy to dobrze?

Raczej tak :D
"Let your plans be dark and impenetrable as night, and when you move, fall like a thunderbolt."
Awatar użytkownika
Maciek240701
Kot

Postprzez Kretox w 13 Sie 2015, 18:33

Czy przy instalacji wersji All in One trzeba zmieniać ten plik fsgame?
Za darmo dostaje się tylko to, czego nikt inny nie chce. I śmierć. Śmierć też jest za darmo
Awatar użytkownika
Kretox
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2014, 19:01
Ostatnio był: 03 Maj 2016, 16:30
Miejscowość: Ald' Ruhn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 3

Postprzez Ranger801 w 13 Sie 2015, 18:55

W CoP-ie w ogóle nie trzeba tego robić.
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez mietek1986 w 13 Sie 2015, 19:02

Demon, wyobraź sobie sytuacje że jesz w biegu ile byś w tedy zjadł nim byś się udławił lub zadławił oraz ile by się dookoła porozlewało nie licząc faktu że po jedzeniu broń trzymana w tłustych grabach lub rękawiczkach raczej nie będzie celna o ile zostanie w rękach po pierwszym strzale.
Mutanty panowie akurat są git, natura zawsze trzyma się razem gdy jest niebezpiecznie, a dzieci Zony to jak rodzina więc fakt ze kotki gonią szczury a pieski kotki, ale jak się co pojawi to w myśl przysłowia, że wróg mojego wroga to mój kumpel, i tym co robi powinność to aż dziw bierze? że mutki zara się w kupe zbierają i ludzi zabijają, toż jest to normalne zachowanie w przyrodzie gdzie zwierzęta się jednoczą w obliczu zagrożenia, wiec czego się spodziewać a ilość to już psy, koty, szczury czy mięsacze to zrozumiem, wiadomo natura i tak dalej, ale snorkowej ani kontrolerki czy burerki to ja jeszcze nie widziałem, chyba że są bez różnicy :E.
Teraz jeszcze co do min, podłuż pan minę po czym ją rozbój, zajmie to licząc żeś saper jakieś 15 min, a i jesli ona jest twoja. Dlaczego ma być widoczna, żeby cziki riki se podniósł zamiast odlecieć :idea:, normalne że jak zaminujesz drogę to się kto nadzieje(sigerus mod i te miny co se leża wszędzie pochowane albo na środku drogi) ale to wiadomo, więc ja nie wiem o co kaman, bo z rozbrojeniem się zgodzę ale co do widoczności to traci wtedy sens, może jeszcze zamontować diodę na minie, wtedy będzie każdy wiedział uwaga mina i ominie, własnie teraz najważniejsze miny powinny wybuchać nawet ja my do nich podejdziemy, nawet USA nie ma jeszcze działającego systemu rozpoznawanie wróg czy swój, po uzbrojeniu zabija wszystko co ja zaczepi i tyle.
Dobra się rozpisałem, wracam grac muszę wracać do jupitera po dokumenty wiec parę min zostawię po drodze :E takie prezenty dla wiadomo kogo ;)
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Demon6PL w 13 Sie 2015, 19:28

Jem w biegu: i uwaga, podstawowe zagadnienie: CO jem w tym biegu?
Z tego co napisałeś wynika, że to jest coś tłustego i co może się rozlać, więc pewnie jakieś mięcho z sosem. A ja na myśli miałem bułkę, albo batonik proteinowy, albo nie wiem, kurna, napój z puszki walę czy cuś. Plus małe sprostowanie: pisząc "w biegu" miałem na myśli ten domyślny truchcik, a nie sprint, bo osobiście w misery prawie z niego nie korzystam, nie da rady sprintować ze 100kg obciążeniem. :D
Co do broni: chyba po to mam kolbę, żeby oprzeć broń na ramieniu, ręce spełniają wtedy głównie funkcję podtrzymującą i "kierującą", w sensie celowania, więc nie wiem jak fakt, że masz tłuste ręcę miałby wpływać na celność czy możliwość chwytu broni. Oczywiście, gdyby do mnie doskoczył tzw. Cygan:TM: i jął mi tą broń wyrywać, to jeśli byłby mniej więcej tak samo silny to pewnie by mu się udało, ale jak często ci się tacy w zonie trafiają? Plus możesz mu sprzedać kopa, spróbować strzelić w niego, może wyciągnąć pistolet, no kupa możliwości.
Stworzenia trzymające się w kupie: Jakoś się nie spotkałem w przyrodzie, żeby lwy z hienami się sprzymierzyły, żeby kłusownikowi "naje**ć". To się raczej nie zdarza. Co do burerki czy kontrolerki: modderzy - patrzę na was z nadzieją, ciekawie by było :E
A tutej uwaga, żart Siergieja Katalina, jak ktoś jest uczulony na suchary niech nie czyta.
:

Pijawka żali się Diegtiarowowi: - Stalkerzy mi nie dają... Chciała powiedzieć "...pić krwi", ale major przerwał i z wyrzutem powiedział "Wyobraź sobie, że mi też nie!

Miny: Temat z jej widocznością był tylko w sensie jej umiejscawiania, gdzie jej faktyczne uzbrojenie zachodzi w momencie ukrycia. Przecież zwykłą minę też widać, chyba że ją ZAKOPIESZ albo ZAMASKUJESZ. Nie jest to rzecz niewidzialna. Przybliżę proces, którego plan powstał w mojej głowie:
1. Mam sobie minę w plecaczku
2. Stwierdzam, że ją sobie gdzieś zastawię, więc:
a) wyjmuję ją z plecaka(albo jej części składowe i składam do kupy)
b)kładę na glebie w miejscu pożądanym, wprowadzam ewentualne poprawki położenia
c)maskuję/zakopuję i uzbrajam (niekoniecznie w tej kolejności)
3. Chowam się w pobliżu śmiejąc jak debil i czekam na ofiarę albo zlewam sprawę i idę dalej.
Dotarł do mnie również pewien błąd, napisałem:
Demon6PL napisał(a): to chyba umiem rozbroić i przesunąć kawałek obok, nie?

Ano, rozbroić - nie, ale skoro mina nie działa na mnie, nie wykrywa mnie, to co za problem przesunąć ją BEZ rozbrajania?

Pozdro, Carni
Pozdro, Carni

Za ten post Demon6PL otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez sledz w 14 Sie 2015, 13:45

Czy w aktualnej wersji jest dostępne AKSU z kolimatorem? W pierwszej misery było w skrzynce Sęka z Zatonie, grając w różne wersje 2.0.x nie udało mi się go znaleźć. (na tym screenie jest)
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Maciek240701 w 14 Sie 2015, 15:38

Chodzi o tą z "legowiska" snorków pod paliwówką?
Awatar użytkownika
Maciek240701
Kot

Postprzez sledz w 14 Sie 2015, 15:52

Ta, na obrazku post wyżej jest czwarta od dołu w drugiej kolumnie.
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Demon6PL w 14 Sie 2015, 16:51

Konkretnie takiego nie widziałem, ale z tego co pamiętam jest kilka wariacji akaczy z cobrą, może się nada na zastępstwo. Skrzynka Sęka ma teraz trochę zabiedzoną zawartość, chyba żadnej broni tam nie ma.
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez Stalkep w 14 Sie 2015, 16:57

Koniec końców skończyłem Mizerie i oceniam ją na
8/10

+Mod oddaje klimat
+Daje poczucie niebezpieczeństwa i grozy
+Trzeba w niektórych momentach kombinować nie to co w czystym CoP
+Trzeba się chować podczas walki,a nie jak Rambo w wanilii.
+Nowe wyposażenie, które dodaje realizmu
+Zwiększona inteligencja NPC

-Brak poprawy fabuły (co ja wymagam :caleb:)
-W niektórych momentach Major za szybko ginie
-Zmiana pogody po wczytaniu gry
-Zbyt kolorowa Emisja

Osobiście Mod mi się podobał i chętnie zagram jeszcze kilka razy. Czekam na aktualizację :caleb:
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 28

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości