[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Gwizdek w 09 Sie 2015, 18:16

Buldoga, dobrą broń z odpowiednim zapasem i rób sobie zapisy co jakiś czas. A i cierpliwość wraz ze spokojem też się przydadzą :caleb:
Błękitni Orneta, tudutudududu!
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Dołączenie: 09 Sty 2012, 13:40
Ostatnio był: 14 Sie 2024, 01:26
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 88

Reklamy Google

Postprzez Dovak w 09 Sie 2015, 18:25

Jeżeli baaardzo ci zależy na utrzymaniu całej ekipy przy życiu to zaopatrz się w Buldoga i mnóstwo granatów do niego. Jeżeli uznasz że sam nie dasz rady kogoś/czegoś ustrzelić tradycyjną metodą to bierz granatnik i wal w każdą stronę :P
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez Demon6PL w 09 Sie 2015, 18:30

Polecam jeszcze ogarnąć spory zapas baterii wojskowych i dobry noktowizor. Ten sprzęt w tym modzie jest po prostu niezastąpiony, nie jakieś tam latareczki. Mniej ammo się zużywa jak się widzi przeciwników. :D
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Plaargath w 09 Sie 2015, 19:36

@Gwizdek @Demon6PL
To nie są bugi, tylko specjalnie skodzona mechanika. Działa tak, że w ciałach spawnuje się mniej giwer niż realny stan posiadania denata. Służy to utrzymaniu balansu ekonomicznego. Czyli, Gwizdek, najpewniej tych 3 podniosło broń po tych pierwszych 4, a potem skrypt obciął, co trzeba.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Postprzez Gwizdek w 09 Sie 2015, 20:24

Plaargath napisał(a):najpewniej tych 3 podniosło broń po tych pierwszych 4, a potem skrypt obciął, co trzeba.

Możliwe, aczkolwiek z mego punktu gdzie się ukrywałem i obserwowałem rozwój sytuacji, ta 3 była w innych miejscach, niż pozostała 4 nieszczęśników :caleb:
Ale mimo to dziękuję za info, będę o tym pamiętać przy następnych potyczkach.
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Postprzez Demon6PL w 09 Sie 2015, 20:30

@Plaargath, taka sprawa, wracając do tych noży:

Przypomniało mi się, że w SGM'ie były chyba różne lornetki i można je było zmieniać. Prawym>Użyj lub 2xLewym i faktycznie ta znikała, w EQ pojawiała się inna, i po naciśnięciu "5" w łapie był nowy binokular, razem z inną siatką po przybliżeniu. Bez zajmowania slotów, po prostu. Dałoby radę taki sam system zastosować czy też nie? Jeśli nie to czemu, czym się te przedmioty różnią?
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez Pangia w 09 Sie 2015, 20:51

W SGM-ie jest chyba skrypt, który taką możliwość kreuje, bo w gruncie rzeczy lornetka to też broń i może mieć po prostu podsekcje w configu, które pozwolą na wyróżnienie kilku lornetek w grze dostępnych dla gracza. Nie pamiętam jednak dokładnie, jak to wygląda od strony technicznej.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Plaargath w 09 Sie 2015, 22:27

Nie czytałem tych skryptów z SGM'a, ale z tego co piszesz, w invie jest po prostu fake'owy zerowy booster, którego użycie odpala skrypt. Ten z kolei najpierw czyści slot 5 z dotychczasowej lornety (i spawnuje odpowiadającego jej fake'a w invie), a potem wrzuca do slotu tę żądaną. Nie ma żadnych przeszkód, gdyby ktoś chciał to w mizerię wimplementować.

Różne są sposoby na obejście hardcodowanych slotów, powyższy brzmi elegancko. Dla mnie osobiście jego minusem jest to, że w invie nie widać lornety, którą rzeczywiście posiadasz, natomiast obejście tego wymuszałoby widzenie innego rodzaju fake'a, który tkwiłby w invie między resztą przedmiotów. Kwestia indywidualna - jeden woli tak, drugi tak. Ja wolę system z MISERY. Jak go chłopaki robili, to wtedy jeszcze nie kodziłem, ale też potem nie miałem ochoty zmieniać na system z niewidocznością (tak to nazwijmy umownie).

Moją największą nadzieją jest znalezienie sposobu na bezcrashową ingerencję w samego inva, oj wtedy by się podziało pięknie i z wieloma sprawami poodkładanymi na półkę. Ale póki co bez tweaków silnika jesteśmy skazani na obecną funkcjonalność inva i różnego typu obejścia.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Postprzez Gwizdek w 09 Sie 2015, 22:48

Dość uciążliwe jest gdy trzymasz lornetę i musisz słuchać tekstów stalkerów byś nie wymachiwał bronią :caleb:
Plaargath napisał(a):oj wtedy by się podziało pięknie i z wieloma sprawami poodkładanymi na półkę

Zdradzisz co nieco? :realcaleb:
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Postprzez Pangia w 09 Sie 2015, 23:30

Plaargath napisał(a):Dla mnie osobiście jego minusem jest to, że w invie nie widać lornety, którą rzeczywiście posiadasz

W waniliowej grze tego też nie ma, a i tak widać jaką ma się lornetkę po jej wyglądzie, gdy już się ją trzyma w rękach.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez mietek1986 w 10 Sie 2015, 21:20

E tam lorneta w tej mgle to ja ledwo koniec lufy widzę, a wy o lornecie gadata, mam takiego pecha ze albo mgła własnie sie zaczyna jak wyleze na zwiada albo jak save wczytam, więc mnie lepiej napiszcie co z tym mam zrobić, bo mnie już nerwica bierze z ta mgłą :mad:
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Demon6PL w 10 Sie 2015, 21:37

Lol easy my son, jak ci się coś pojawia po loadzie to co robisz? Jeszcze raz load. I do skutku. Podczas walki z chłopakami z oczyszczalni zacząłem z mgłą, po loadzie słoneczko, po kolejnym też słoneczko, potem deszczyk, następnie już konkretna burza, znowu słoneczko, jeszcze raz mgła i na koniec takie zachmurzenie jakby, ale może kwestia upływu czasu, może już wieczór się zbliżał. W temacie lornet to poczytaj troszkie poprzednie posty, poprzednią stronę itd., toto wynikło jako przykład i niejako przy okazji. Zaczęło się od noży wymienianych na SKS'y w slocie. :D

Pozdro, zdrowia

EDIT::
W sumie tak mnie jeszcze naszło: Postrzelaj się z jakimiś ludkami we mgle. Ja osobiście bardzo lubię jak mi się do walki z ludźmi trafi zamglenie, bo chyba jest to uwzględnione w AI i gorzej strzelają, a co mi tam za różnica czy widzę dokładnie jaki koleś ma kombinezon, maskę i broń plus jakie akcesoria na niej czy tylko jego sylwetkę? Łeb jest w tym samym miejscu i dalej go widać, więc jest git, a ja mniej obrywam, więc podwójny git.

TL;DR - popróbuj, idzie się przyzwyczaić, a łatwiej i klimatyczniej jak ci się najomni wpatrują w słupy od prądu i krzaki, a ciebie nie widzą. :D
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości