[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Demon6PL w 08 Sie 2015, 20:53

Poniższy spoiler zawiera tekst przesycony "bulem dópy" spowodowanym całym szeregiem zgonów od łap, pazurów, szczęk, latających obiektów i kul w pobliżu fabryki Jupiter. Jeśli nie chcesz tego czytać lub uważasz. że lektura mogłaby wpłynąć negatywnie na twój umysł, to nie czytaj tego.
:

Co za chory po**b wpadł na pomysł umieszczenia całego ZOO zony wokół tej fabryki? Co tam takiego jest? Jakiś Noe v2 który karmi wszystkie żywe stworzenia, robi im zabawki itd.? Czemu zombie to pieprzeni snajperzy (choć przyznam, do chłopaków z oczyszczalni to się nawet nie umywają)? Czemu 2 chimery, burer albo polter (widziałem tylko skrzynki i gaśnice latające w stronę mojego ryja), stado nibypsów i kundlów oraz hordy zombie nie gryzą się nawzajem? (przy którymś sejwie nawet jeden z dwóch nibyolbrzymów spod betonowej wanny się tu przyczłapał za jakimś zagubionym, jak ja, stalkerem) Czy gra spodziewa się, że przyjdę tam z RPG'iem, kilkunastoma granatami do niego, całym wachlarzem min-pułapek i czołgiem? Że skok chimery biorę na klatę do śniadania w ramach ćwiczeń? Wisienką na torcie jest przypadek chimery skaczącej mi na japę i zabijającej mnie. Nic nadzwyczajnego, nie? Tylko rzecz w tym, że stałem na klatce schodowej w jednym z budynków na 3 czy 4 piętrze (!!!) próbując wybić tą menażerię z góry.
Just sayin'
Jeśli ktoś to przeczytał, to niech nie traktuje tego zbyt poważnie, pewnie dam sobie czas do jutro, wczytam sejw z janowa i faktycznie pójdę tam z RPG. Albo z kilkoma fugasami. Albo jednym i drugim, plus granaty ręczne. Po prostu zadziwi mnie, jak ktoś może grać i czerpać z tego radochę, skoro ja mam problem na Rookie Modzie :/
Cóż, pozdro szejset, zdrowia

Z innej beczki: Warto w SEVĘ ładować kasę, czy do prypeci lepszy będzie bułat ze sferą M12? (oczywiście SEVA zostaje do tunelu, chyba że nie trzeba)
Pozdro, Carni

Za ten post Demon6PL otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kudkudak.
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Reklamy Google

Postprzez Imienny w 08 Sie 2015, 21:09

@up
Co do spoilera - nic nie poradzisz, taki urok moda. Ktoś twierdził, że tak powinno być - nawet czytałem w tym temacie tłumaczenie. Ogarnął mnie wtedy pusty śmiech, a na przyszłość bierz RG-6. Z nim nie ma nic trudnego.
ps. I nie jest to "ból dupy", a opinia jaką podziela jakaś tam grupa użytkowników moda.

Co do pytania - zależy od klasy. Jeśli jesteś szturmowcem - hełm oraz poczekaj po tunelu na egzo, jeśli snajperem/zwiadowcą to zostań przy Sevie.
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez mietek1986 w 08 Sie 2015, 21:41

Demon6pl twoje odczucie jest normalką dla osób grających w moda, ja tama miałem 6 chimer, 2 kontrolery, z 10 połamańców, masą psów i kilka kotów, 1 nibyolbrzyma, i kilkadziesiąt zombiaków i z 1 poltergaista, wiec wiem jakie to uczucie ale trzeba pamiętać o granatach i granatniku podwieszanym, i jakaś taktyka bo ja tam spendziłem realne 3 dni nad jupiterem :E ale zrobiłem
:

Jak coś to jest tam mały garażyk na rogu wbij do niego i biegaj od sciany do sciany a chimery beda w kolko biegać i nie wskoczą do srodka jak sie nie wychylisz następnie granaty reczne na pałe rzycasz w strone koparki i tego placyka z maszynami i czając z za rogu zdejmuj kontrolera jaki będzie szedł popróbuj a zóz sie uda :E
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez alex_dragon w 09 Sie 2015, 01:05

@ postal154

Spróbuj odpalic gre jako administrator, (czyli prawy przycisk, rozwijana lista itd a nie dwa razy lewy klik)
Powinno zadziałać, jak nie daj znać.

@ Demon6PL
Bo Misery to taki dziwny mod ze jak zaczynasz to najpierw gryziesz monitor a potem sobie odpuszczasz, znowu gryziesz i znowu odpuszczasz :-)
Poziom Rookie jest ok, po prostu staraj sie unikac większych skupisk potworów albo jak widzisz więcej jak 2 potwory to dobra rada: nogi za pas i postaraj sie biec szybciej niż pierwszy z potworów.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Plaargath w 09 Sie 2015, 03:58

Dovak napisał(a):Daty nie podacie, spoko. Czy tajemnicą są także objęte informacje dotyczące samej aktualizacji? Będą dziesiątki nowych przedmiotów, broni? Może włączenie The Armed Zone do MISERY? Czy może same optymalizacje i bugfixy? Przepraszam za dociekliwość xD

Nie ma za co przepraszać, to bardzo miłe, jak się ktoś modem interesuje. Daty nie podajemy, żeby nie robić obiecanek cacanek. Większość z nas ma w tym roku konkretny zapieprz w RL, ja na przykład od niedawna w nowej robocie, także bardzo trudno wygospodarować uczciwe kilka godzin na kodzenie. Tajemnicy nie ma, tutaj wrzuciliśmy z grubsza listę rzeczy, które nadciągają w 2.2. Nie ma tam wymienionych rzeczy, które mają być niespodzianką oraz pewnych nowych mechanik, które właśnie kończę polerować. A odpowiadając na pytanie: są nowe przedmioty, nowe mechaniki, nowe bronie. TAZ na razie pozostaje osobnym dodatkiem. Są optymalizacje i fixy.

@Demon6PL
Hry hry hry, złooo! :E A serio, podpowiedź taka: rozwiń konkretnie stan posiadania, zanim rzucisz się na tego typu zaporowe punkty w rozgrywce. Cały myk polega na przygotowaniu, wyczajeniu odpowiedniej kolejności podchodzenia do miejsc/questów tak, żeby balans odgryzając Ci zadek nie ochlapał monitora. ;)
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Postprzez Gwizdek w 09 Sie 2015, 16:18

Ktoś się orientuje ile czasu może leżeć broń na ziemi nim wyparuje?
Błękitni Orneta, tudutudududu!
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Dołączenie: 09 Sty 2012, 13:40
Ostatnio był: 14 Sie 2024, 01:26
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 88

Postprzez Pangia w 09 Sie 2015, 16:46

Pewnie dopóki jakiś NPC jej nie zgarnie w trybie offline.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Gwizdek w 09 Sie 2015, 16:53

To dziwne bo miałem potyczkę z bandzirami i najbolami w leśniczówce. Szybka akcja i z 7 chłopa tylko 3 miało broń obok a 4 zabita na początku nic. Tylko to co w plecaczku. Wątpię by spawn był taki miły i uzbroił ich tylko w kieszonkowe pukawki typu Fort czy Walther. Tym bardziej, że szefu najemników miał egzo i lr-300. Nigdy wcześniej takiego słabego oddziału nie spotkałem :caleb: więc podejrzewam, że broń tej czwórki wyparowała jak walczyłem z pozostałymi.
Błękitni Orneta, tudutudududu!
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Dołączenie: 09 Sty 2012, 13:40
Ostatnio był: 14 Sie 2024, 01:26
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 88

Postprzez Demon6PL w 09 Sie 2015, 17:08

Ja osobiście mam wrażenie, że czasem jak ktoś podnosi broń, ale już ma co nieco w ekwipunku to niby podniósł, ale to znikło. Miałem tak kiedyś z jednym powinnościowcem. Spotkałem 2 takich fajansów pod tartakiem, jeden stoi i luz, a jego kolega z zombiakami się fight'uje. Koleżka ginie, pierwszy gościu leci po zwłoki, podniósł broń, przeszukał, ja dosłownie metr za nim dopadłem, z takimi samymi intencjami, a że zazdrosna i chciwa k***a ze mnei wyłazi w tej grze tu mu kulkę. A tu zonk, ewidentnie widziałem, że pierwszy denat walił z grozy, a ten drugi ma w EQ swoje SWD i kałasza jakiegoś. :facepalm: A grozy nie ma. Jakiś bug pewnie.

Poniżej ciąg dalszy wypowiedzi z poprzedniego spoilera.
:

Faktycznie, całe ZOO. Tylko kontrolera zabrakło (może nie?). 2 chimery, 3 nibypsy, 4-5 psów, chyba 8 czy 9 połamańców, 3 burery, po jednym polterze, grawitacyjny i ogniowy oraz grupa zombiaków, ale że były mocno rozproszone i większość zgarnąłem przed wejściem za zakręt, to można je pominąć. Ewentualnie dodać 2 nibyolbrzymy z okolic Betonowej Wanny. Bogato. ZOO zony kontra 45 strzałów z zielonego smoka, 78 ładunków śrutu z drapieżcy, 4 granaty ręczne F1, 2 fugasy na bazie głowicy OG-7, kasetowa mina przeciwpiechotna i wyeksploatowana do granic możliwości anomalia gazowa w budynku. Co tylko biega za mną i gryzie lub drapie to w nią wciągałem. Wynik końcowy: wszelkie środki obu stron wyczerpane (dosłownie, ostatnim strzałem ze smoka zdjąłem grawitacyjnego poltera). Na janów spieprzałem nawalony adrenaliną (i w realu, i w grze, ze stimpaka) aż się dymiło, zabijając zabłąkanego nibypsa nożem i klucząc między dwoma stadkami mięsaczy, tak, żeby mnie żadne nie wyczaiło. Za to satysfakcja i poczucie dumy jak stąd na Księżyc i z powrotem.

Do fabryki nie wszedłem. Same części mutantów poszły za 64 kafle z hakiem. To bardzo poprawia humor. :D Jeszcze dzisiaj spotkałem wesołe stadko cheekie-breekie, z czego jeden był nazistą - fanem Hitlera i poczytywał "Mein Kampf". To już rozj****o.

Polecam wszystkim, dzieciom.
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Stalkep w 09 Sie 2015, 17:11

Mógłby ktoś zrobić mi spojler pw co mnie czeka w podziemiach Jupitera?
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Dovak w 09 Sie 2015, 18:03

W podziemiach Jupitera jest wszystko to samo co w czystej grze. Po prostu jest dużo trudniej.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez Stalkep w 09 Sie 2015, 18:11

Bez granatnika się nie obejdzie?
Kupić RPG czy Bulldog?
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Ulubiona broń: Vintar BC

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości