@Red Shoahert
Poważnie przeskoczyła na zombie w Black Ops? Jakby ceny za mapy były normalne, to czemu nie. Prawda taka, że za kilka mapek (z czego 4 to remaki) płacisz absurdalną sumę. Co do przyczyny - im mniej graczy, tym mniej serwerów. Kumam. Tylko chodzi o to, że z np. 100 serwerów wyświetla mi tylko 5-6. Liczba graczy ma na drugą wartość tylko pośredni wpływ.
Po drugie, nie "That's all", bo nie wszyscy muszą grać na 1.7, a mogą na 1.6 czy 1.5. A to na pewno ma wpływ na liczbę wyświetlanych serwerów.
@M3Fis70
Nie kojarzę innych opcji - możliwe, że istnieją sztuczki (jak ta pozwalająca na granie w Five przed skończeniem fabuły BO), ale to wymaga to dokładnej weryfikacji (jedyne co widziałem, to filmik i do tego było to na konsoli). Niemniej ta opcja jest i tak lepsza niż DLC osobno (abstrahując od tego, że ich ceny - tak jak tego Season Pass - to bardzo ponury dowcip).
@LSkiper
Mógłbyś podlinkować Christmas, o które ci chodzi? Znalazłem jedną mapkę tego typu ale to nie to, bo ma bronie z II WŚ. Kojarzę, że jakiś youtuber dawał gameplay, ale tam linka do ściągnięcia nie ma (tylko kryptoreklama),
Grając w Reimagined udało mi się zrobić ulepszenie Mausera z trailera Origins - broń ma kopa. Do tego jeszcze Ray Gun Mark 2 - dużo lepiej wypada niż Laser. Grając w tą mapkę zastanowiła mnie jedna rzecz - czy jej twórca kopiował bronie z BO 2 bez modyfikacji, czy coś w nich zmieniał. Bo jeśli to pierwsze, to czarno widzę Black Ops 2 (AK-47 czy Scar-H brzmią tragicznie, a bronie z perspektywy pierwszej osoby wyglądają dużo gorzej niż w Black Ops czy MW 1).
Edit: Prawie wszystkie bronie tragicznie brzmią, a AN-94 jest lepiej wykonany w Cieniu Czarnobyla.
Testowałem kolejne mapki Zombie - polecam LSD (głupszego tworu dawno nie widziałem
), Zombie Chicken (gra ma kilka trybów np. Gungame oraz wyzwania) i Raze (ciekawie zrobiona, kilka oryginalnych pomysłów). Wszystkie na zombiemodding.com do znalezienia.
Grałem w Hijacked i Schule Der Toten, na których zdarzyły mi się dziwne sytuacje (w pierwszej po przekroczeniu pewnej granicy zombie głupiały i zaczęły biec na punkcie startowym, a na drugiej psy pojawiły się w miejscu, do którego nie mogłem dojść i musiałem skończyć grę). W związku z tym mam pytanie (zainspirował mnie do tego gameplay z Hijacked, gdzie w/w błąd nie wystąpił) - czy u was te błędy wystąpiły, czy to tylko u mnie jest coś nie tak?
Edit: Ostatnio szukając serwa w trybie kooperacji natrafiłem na kilka, gdzie mapa nazywała się "ra". Kojarzy ktoś taką mapkę do World At War (korzystanie z Google nic nie dało).