MarcusMan napisał(a):metylus, instrukcja jest zawarta w postach w tym temacie, wystarczy trochę poszukać - poczytać.
mówiąc krótko:
- musisz posiadać kat. "gamedata" z oryginalnej gry (bez modów)
- zmień nazwe tego kat. na "gamedata_oryg"
- pobierasz i rozpakowujesz plik "oblivion_lost_1.3.7z" (nie instalka - po prostu archiwum)
- z wypakowanego kat. MOD'a OL kopiujesz do kat. gry cały "gamedata"
- następnie pobierasz plik "ol1.3.3.patch.7z" i wypakowujesz do kat. gry (podmieniając pliki)
- w zależności od posiadanej wer. STALKER'a (tylko 1.0004 lub 1.0005) podmieniasz plik "system.ltx" (kopiujesz z katalogu "patch" MOD'a OL do kat. "gamedata/config" w grze)
- teraz z kat. "gamedata_oryg/config/text/pol/" kopiujesz plik "string_table_includes.xml" do kat. "gamedata/config/text/eng/" MOD'a OL
- w pliku "localozation.ltx" linijkę
"font_prefix = ;_west ;_cent"
zmieniasz na
"font_prefix = _cent ;_west"
odpalasz grę, powinno działać (u mnie śmiga
)
EDIT: powinienem napisać o tym wcześniej; mianowicie powyższą procedurę zastosowałem do STALKER'a w wersji POLSKIEJ 1.0005;
Witajcie to mój pierwszy post na tym for
um (zawsze dawałem rade sam.... do czasu) i niestety jest to post z problemem
a mianowicie robi
ę dokładnie tak jak pisze wyżej kolega MarcusMan i ni cholerę nie daje mi się to odpalić zawsze mam jakiś błąd co chwila mu czegoś brakuje (przynajmniej tak wychodzi z zapisu z logu)
aktualnie zrobiłem taki manewr ze zmieniłem w pliku fsgame.ltx zapis odnoście gamedata na true wypakowałem wszystkie pliki gamedata.* do folderu gamedata. jeśli dobrze rozumuje to przy niemodowaniu stalkera powinno si
ę odpalić wszystko z patchem v.1.0005 ( bo wcześniej zaktualizowałem, dodam jeszcze ze to wersja PL), a tu kapa nie odpala si
ę wywala ten sam błąd co tam wcześniej jest na bodajże stronie 7 (2 x scrn) dokładnie to samo mi wywala a jak podmienię folder gamedata na pliki gamedata to śmiga. po dodaniu moda to już jest dopiero meksyk........... ja się p
oddałem jakby ktoś z WAS miał jakiś pomysł piszcie proszę chętnie bym sobie zaś stalkerem pobiegał po
_co ma się na półce kurzyć na niego
Skoro to Twój pierwszy post to niniejszym witam Cię na forum. I zaznaczam, że używamy tu poprawnej polszczyzny i polskich znaków. A na dysleksję jest rada: zainstaluj Firefox'a i popraw się w pisaniu. Przemyśl dwa razy co piszesz, bo trudno to zrozumieć. - SF
używam ale on wszystkiego nie podkreśla
postaram się poprawić niestety mam taki wredny nawyk że piszę bez polskich znaków
ale będę się mocno kontrolował obiecuję poprawę