Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez vandr w 01 Cze 2015, 19:44

KOSHI napisał(a): ale poziom wieśmakowania na sb ostatnio jest równy z bólem dupy w rocznice smoleńskiej.

men, przecież to normalna kolej rzeczy. Jest gorący temat to i zainteresowanie się wzmaga...z tego co wiem, chodzi o mnie-witchera-caleba, ale bólu dupy to nie mamy. ;]
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Postprzez quanticox w 02 Cze 2015, 12:28

Imienny napisał(a):Słabi gracze, którzy mają dziwny sposób myślenia "Jak lepszy ode mnie, to na pewno oszust/hacker/ma aimbota/multihacka i trzeba go zgłosić do admina" :facepalm: Szczególnie wnerwił mnie jeden taki typ, który ni %&*&^ nie wiem dlaczego "najechał" na moją matkę.

To co jednak spotkało mnie kilka dni temu wprawiło w lekkie osłupienie - gracz w trybie multi (nie admin) nakazał wyjść 2 osobom, bo mają one ping rzędu 100-110 i jest za duży :facepalm: co jemu strasznie przeszkadzało w grze - tym gościem kierowała tak pokrętna logika, że do dzisiaj nie jestem w stanie jej pojąć.

I jeszcze składana "mini szafa", która postanowiła się za mocno przechylić i wywaliła się na ścianę. Konstrukcja tak wytrzymała, że aż ręce opadają (chwieje się w jedną stronę niczym Wieża w Pizie).

edit: Jeszcze ta chora mania chwalenia się, że ktoś na oślep rzucił tomahawkiem/nożem w niebo i trafił (ewentualnie bez korzystania z celownika trafił ze snajperki z połowy mapy wcześniej kręcąc się w kółko). Nie jestem tego w stanie pojąć - szczęście/odpowiednie przygotowanie na pustym serwerze wyniesione do rangi super umiejętności, których pozazdrościłby supermen.

Mnie kiedyś wyrzucili z serwera, bo stwierdzili ze jestem hakerem :mrgreen::o
Awatar użytkownika
quanticox
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2014, 00:46
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 13:36
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 30

Postprzez Imienny w 02 Cze 2015, 13:01

@up
Co poradzisz - są admini, gracze i admini-taborety oraz gracze-taborety. Raz administrator jednego z serwerów zagroził mi banem, bo wyczaiłem, że "kampi" w rogu domku i posłałem mu tomahawka (moja ulubiona broń - trafi=zabija na miejscu :E ). Innym razem zwrócili mi uwagę, że coś robię nie tak, jak powinienem* - rzecz w tym, że nie poprzez PW, a normalny chat i do tego bezosobowo "Please do not do this or i will kick you" (Proszę nie rób tego, albo cię wyrzucę) i wiadomości w tym guście (zorientowałem się o tym pod koniec, kiedy mnie wywalił - chociaż nie jestem pewien do tej pory, czy o to chodziło).

* - O tyle śmieszne, że jak brałem !rules, to nic się nie pojawiało.

Czasem też poza groźbą "bezsensownego donosu" jest także wyzywanie, ewentualnie spam przeszkadzający w grze.

Co do tematu - zapomniałem o systemie VAC, który miał problemy eliminować oszustów w MW2 (już Punkbuster działający w ET sprawował się lepiej).
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez GTR w 04 Cze 2015, 08:47

Lubię wiosnę, ale te pyłki w powietrzu to masakra. Mam na nie alergie, i ogólnie nie jest źle, ale w tym roku od dwóch tygodni mam katar, swędzi mnie gardło i podniebienie, oraz pieką mnie oczy...
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: 04 Lis 2024, 12:48
Miejscowość: Nordschleife
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 76

Postprzez Gizbarus w 08 Cze 2015, 09:21

Złapałem gumę w rowerze, bo jakiś dupek niekochany przez matkę i bity przez ojca postanowił stłuc na ulicy butelkę po piwie... A zanim ją zauważyłem, było już po czasie. Tak więc - dupa, trzeba kupować nową dętkę, więc przez parę dni o rowerze mogę zapomnieć :caleb:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Pangia w 08 Cze 2015, 16:24

Niewyobrażalne wręcz swędzenie całego ciała. W piątek byłem na cmentarzu, trochę mi plecy przypiekło i od soboty swędzi mnie praktycznie każde miejsce, do którego dostało się słońce. Trochę mi zeszło zaczerwienienie z pleców, ale je szybko przywróciłem ciągłym drapaniem się. Uczuliło dziadostwo i tyle, jakoś trzeba to przeboleć… ale już naprawdę ledwo wytrzymuję. :/
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez vandr w 08 Cze 2015, 16:28

Umyj się, cyganie.

Upały mnie wpieniają.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Pangia.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Postprzez Wiewi0r w 08 Cze 2015, 18:15

Stratę prawie połowy budżetu na serwis i części (jeść, czy się nie zabić na dwóch kółkach, oto jest pytanie...) :/, osłodził mi pan serwisant, sobowtór (z twarzy i sympatyczności) Washa z Firefly (vel Alana Tudyka), tym, że nie wyzwał mnie od debili a grzecznie wytłumaczył gdzie i co. :E
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Grzechu300 w 11 Cze 2015, 14:46

"Sklepy" na Alledrogo. Unikam tego portalu jak tylko mogę, każde zamówienie jakie tam złożyłem kończyło się tym, że musiałem czekać na przesyłki dłużej niż ustawa przewiduje.

No, ale cóż, aktualnie innej opcji nie było, trzeba niestety stamtąd zamówić.

Pomyślałem sobie, wiedziony głupią nadzieją, że może choć raz po licznych zmaganiach otrzymam przesyłki w ciągu jednego tygodnia, w końcu zamawiam nie od zwykłych użytkowników, ale od "sklepów".

Z początku z pierwszym z nich było wszystko ok. Kupiłem przedmioty, przyszedł mail następnego dnia że wysłano kurierem i żebym oczekiwał.
Po tygodniu wiadomość - "O, wybacz, podwyższyliśmy ceny niektórych przedmiotów, a parę z nich skończyło się nam w magazynie, czy mógłbyś złożyć zamówienie raz jeszcze?".
Myślałem, że padnę. Jakby tego było mało, aukcja z przedmiotem którego "nie ma w magazynie" do tej pory wisi na portalu z napisem "15 dostępnych sztuk". :facepalm:
Jak na razie paczki nie otrzymałem.

Drugi "sklep" - łaskawie po 5 dniach zechciało im się wysłać mi maila, że "zamówienie kompletowane w magazynie." Okej, myślę - w wiadomości napisali, żebym czekał na kolejną informację, że paczkę przekazano kurierowi.
Po półtorej tygodnia wiadomości nie ma, paczki nie ma, awizo nie ma, na maile "sklep" nie odpowiada. Noż kurna. :caleb:

Dlaczego mnie to tak bulwersuje - ano, liczę, że jak ktoś prowadzi "sklep", to powinien ze swoich obowiązków się wywiązywać. Rozumiem sytuacje losowe, niezależne od nich, no ale bez przesady. Nie oczekuję otrzymania paczki następnego dnia, ale miło by było choć raz, gdy zamawiam coś w niedzielę, otrzymać to w następnym tygodniu. :mad:

Ale cóż, sam się wplątałem kolejny raz w korzystanie z tego szajsu, więc kolejny raz jak debil będę czekał miesiąc na pie*dolone przesyłki, gdzie w otrzymaniu ich zależało mi na czasie. :/
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Universal w 11 Cze 2015, 14:49

To samo miałbyś przecież w ich sklepie internetowym, więc nie widzę tu winy Allegro :P

Ja natomiast jestem wkurzony sam na siebie poniekąd, bo mi zwinęli sagę Wiedźmina w korzystnej cenie i w tym wydaniu co chciałem (takie ładniejsze okładki :caleb:) :/
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez Pangia w 11 Cze 2015, 16:00

To strasznie niefartowny jesteś, Grzechu. Dwa razy zamawiałem z Allegro (prawe lusterko manualne do Mazdy 323F BA od prywaciarza i hantle ze sklepu) i za każdym razem przychodziło szybciej, niż się spodziewałem – lusterko przyszło w przeciągu tygodnia, hantle w poniedziałek albo wtorek, a zamawiałem w sobotę. A z zasady jestem bardzo nieufny w stosunku do sklepów internetowych, a zwłaszcza do Allegro, więc takie miłe niespodzianki są dla mnie tym ważniejsze :)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez Grzechu300 w 11 Cze 2015, 17:07

Universal napisał(a):To samo miałbyś przecież w ich sklepie internetowym, więc nie widzę tu winy Allegro :P

Nie twierdzę, że to wina Allegro - po prostu mam złe doświadczenia z tym portalem (a raczej ze sprzedającymi na nim) więc mam swoistą awersję do niego.

No bez przesady, zrobiłem tam koło 10 zamówień całokształtem i z każdym był jakiś problem. To chyba nikt takiego pecha nie ma. :caleb:

PS> 20 minut po napisaniu mojego posta o Alledrogo dostałem smsa od kuriera że otrzymał paczkę. Widać sprzedający mają konta na forumie. :suchar:
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości