[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Mito w 01 Kwi 2015, 01:09

Na forumie został założony inny temat dotyczący Misery - a dokładniej jak dojść do przejścia Zaton-Janów. Tłumaczę i objaśniam: patrząc na mapę Zatonu, na samym dolnym brzegu i nieco po prawej od Żelaznego Lasu znajduje się teleport. Wystarczy w niego wejść, a potem omijając anomalie udać się w kierunku przerwy w budynkach.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Reklamy Google

Postprzez Addams w 01 Kwi 2015, 17:29

Mam konkretny problem. W pewnym momencie za kazdym razem jak wyjde ze skadowska łapie promieniowanie, w kazdym miejscu na Zatonie. Nie wiem czemu tak jest i co mam z tym zrobic ale nie da sie tak grac. Probowalem przeczekac resetowalem gre przesypialem dni i zawsze tak samo, tylko wyjde za drzwi i dostaje promieniowaniem. Jak udam sie w podroz do jakiegos miejsca z przewodnikiem jest to samo, ciagle dostaje promieniowaniem. Ani sprzet nie pomaga ani leki. Co mam robic?
Addams
Kot

Dołączenie: 01 Kwi 2015, 17:21
Ostatnio był: 25 Kwi 2015, 21:33
Kozaki: 0

Postprzez Plaargath w 01 Kwi 2015, 17:56

Zainstalować MISERY w opcji bez włączonego Dark Mode.
Przeczytać poradnik napisany przez Trikstera.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Postprzez Addams w 01 Kwi 2015, 20:13

No fakt, dzieki i sorry za glupie pytanie. Ale mam jeszcze jedno pytanko, co to za zryta muza sie odpala z himenem w tle na stronie? :D:D::DD
Addams
Kot

Dołączenie: 01 Kwi 2015, 17:21
Ostatnio był: 25 Kwi 2015, 21:33

Postprzez HitFan w 01 Kwi 2015, 20:59

Addams napisał(a):No fakt, dzieki i sorry za glupie pytanie. Ale mam jeszcze jedno pytanko, co to za zryta muza sie odpala z himenem w tle na stronie? :D:D::DD

Zajrzyj w kalendarz ;)
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 30 Kwi 2024, 13:34
Miejscowość: Bytom
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 86

Postprzez JohnDillinger w 03 Kwi 2015, 12:12

Witam,

Mam problem odnośnie Misery wersji 2.1.1 W prypeci mam odnaleść zaginiony oddział od którego muszę podebrać bombę aby wysadzić maszynę zakłucającą, ale tego oddziału nigdzie nie ma. Na PDA dokładnie widać gdzie to jest, natomiast kiedy podchodzę to misja jest aktywowana na " przeszukał zwłoki" i tutaj się zatrzymałem.
Czy już ktoś miał styczność z tym bugiem?
JohnDillinger
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2015, 21:06
Ostatnio był: 08 Kwi 2015, 21:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14

Postprzez bartibar w 03 Kwi 2015, 12:54

To ja, wróciwszy z zaświatów Ci odpowiem. Też tak miałem i nie znalazłem żadnego innego wyjścia jak cofnąć się do momentu otrzymywania misji. Te ciała po prostu Ci zniknęły, bo minęło n czasu od momentu ich pojawienia się (chyba) w każdym razie obawiam się, że czeka Cię powrót o pare sejwów.

Za ten post bartibar otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive JohnDillinger.
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez JohnDillinger w 03 Kwi 2015, 12:57

Jezu czyli znowu muszę przejść Laboratorium. ta gra mnie nienawidzi :( Ale dzięki, spróbuje i odpowiem czy się powiodło.

Ok, jednak zapisałem po laboratorium i od razu podjołem się tej misji i ruszyłem w drogę i ciało bez trudu się odnalazło :E. Wielkie dzięki za pomoc.

Uwagi moderatora:

Nie dubluj wać postów i nie rób byków. -Uni
JohnDillinger
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2015, 21:06
Ostatnio był: 08 Kwi 2015, 21:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14

Postprzez Junx w 04 Kwi 2015, 15:01

AN-94 paka

Image
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 22:15
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez ZiomB w 05 Kwi 2015, 20:28

Granie zwiadowcą ma jakikolwiek sens? Stealth wydaje się nie istnieć, albo ja mam po prostu coś spieprzone.

Postanowiłem, że niczym Artyom wyrżnę wszystkich najemników na stacji pomp. Niestety, zanim w ogóle dostanę się na teren stacji to wrogowie od razu wiedzą gdzie jestem, nie ważne że jest środek nocy i do muru podchodziłem już na maksymalnym kucaku z 20 metrów.
Gdy oglądałem filmiki na YouTube to gracze normalnie zachodzili od tyłu wrogów, a ja nie mogę - mają termowizor w oczach.
To już w vanilliowym ShoCu bez zabicia ani jednego żołnierza wykradałem walizę z Agropromu, tutaj o tego typu akcji mogę pomarzyć. :/
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 65

Postprzez KOSHI w 05 Kwi 2015, 21:21

Ale w jakim celu grywasz w Misery, skoro od dawno wiadomo, że to zje*any mod, do którego się dorabia teorie z dupy? Jesteś masochem? Kolejna wersja wyjdzie i najemników będzie zapie*dalał tylko kryptonit, bo taka jest jedyna zje*ana słuszna wizja ekipy. Szczerze, to rozpie*dala mnie zajawka ludzi tym modziwem. Niedoróbek i rozwiązań od czapy tam od ch*ja, no ale to MISERY, a MISERY to przecież świetny mod, w którego nie idzie grać normalnie, ale co tam, źle nie można o nim mówić. Uj z tym, niech dziki dalej napie*dalają salta, a heady wchodzą przez pół metrowe ściany z bentonu. :caleb:
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez ZiomB w 05 Kwi 2015, 22:14

Na początku mało się interesowałem tym modem - gwałciłem hurtowo mody do ShoCa, jeden po drugim. Dopiero wczoraj się zainteresowałem MISERY więc sobie ściągnąłem.
Wrażenia póki co mam mieszane... wiele aspektów jest zbyt przesadzone. Za dużo tego syfu do zbierania - jakieś zdjęcia, dzienniczki, papiery, łopaty, łomy.. tym wszystkim mogę sobie lufę wyczyścić, jednak by to zrobić potrzebuje zestawu który jest 20 razy rzadszy a do tego jedno lub dwu-razowy.
Inna sprawa to to że czasami po prostu idę i ginę, o tak bez powodu, nikt nie strzelał we mnie ani nic.
Na stabilność póki co nie narzekam, crashy żadnych, były problemy z zainstalowaniem ale z każdym modem na początku mam problemy więc na to już przymrużam oko.

Myślałem że przejdę grę metodą Stealth, jednak szybkie było moje rozczarowanie. Próbowałem zajść najemników ze wszystkich stron - nie da rady, od razu mnie zauważają gdy zbliżę się do muru. Walka na głośno ze Skorpionem nie wchodzi w grę. Bardzo mnie to zniechęca do dalszej gry, zwłaszcza że jedynie dobry jestem w obsłudze pistoletów..

Sam nie rozumiem czemu MISERY otrzymało MOTY oraz ludzi którzy mówią że kompilacja czyichś modów może konkurować z LA.
Moim zdaniem jak na razie jedynym modem który może konkurować z LA jest nadchodzący Ray of Hope (ja już tylko dni odliczam).

KOSHI napisał(a):Szczerze, to rozpie*dala mnie zajawka ludzi tym modziwem. Niedoróbek i rozwiązań od czapy tam od ch*ja, no ale to MISERY, a MISERY to przecież świetny mod
Mam identyczne zdanie co do innego popularnego moda na tym forum, nie wskaże palcem którego bo wszyscy mnie zjedzą. :caleb:

Za ten post ZiomB otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia, KOSHI.
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 65

PoprzedniaNastępna