Na początku mało się interesowałem tym modem - gwałciłem hurtowo mody do ShoCa, jeden po drugim. Dopiero wczoraj się zainteresowałem MISERY więc sobie ściągnąłem.
Wrażenia póki co mam mieszane... wiele aspektów jest zbyt przesadzone. Za dużo tego syfu do zbierania - jakieś zdjęcia, dzienniczki, papiery, łopaty, łomy.. tym wszystkim mogę sobie lufę wyczyścić, jednak by to zrobić potrzebuje zestawu który jest 20 razy rzadszy a do tego jedno lub dwu-razowy.
Inna sprawa to to że czasami po prostu idę i ginę, o tak bez powodu, nikt nie strzelał we mnie ani nic.
Na stabilność póki co nie narzekam, crashy żadnych, były problemy z zainstalowaniem ale z każdym modem na początku mam problemy więc na to już przymrużam oko.
Myślałem że przejdę grę metodą Stealth, jednak szybkie było moje rozczarowanie. Próbowałem zajść najemników ze wszystkich stron - nie da rady, od razu mnie zauważają gdy zbliżę się do muru. Walka na głośno ze Skorpionem nie wchodzi w grę. Bardzo mnie to zniechęca do dalszej gry, zwłaszcza że jedynie dobry jestem w obsłudze pistoletów..
Sam nie rozumiem czemu MISERY otrzymało MOTY oraz ludzi którzy mówią że kompilacja czyichś modów może konkurować z LA.
Moim zdaniem jak na razie jedynym modem który może konkurować z LA jest nadchodzący Ray of Hope (ja już tylko dni odliczam).
KOSHI napisał(a):Szczerze, to rozpie*dala mnie zajawka ludzi tym modziwem. Niedoróbek i rozwiązań od czapy tam od ch*ja, no ale to MISERY, a MISERY to przecież świetny mod
Mam identyczne zdanie co do innego popularnego moda na tym forum, nie wskaże palcem którego bo wszyscy mnie zjedzą.