[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 14 Lut 2015, 18:36

Startowa latarka jest w slocie detektora, więc wciskamy O.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Plaargath w 14 Lut 2015, 18:37

W MISERY musisz kupić czołówkę, po czym użyć jej w ekwipunku, żeby założyć ją na głowę i mieć pod zwyczajowym klawiszem. Będzie zżerała baterie z UPD.
Alternatywa to latarka do ręki - umieść latarkę (to jest inny przedmiot niż czołówka) w slocie na detektor i będziesz nią świecił z klawisza detektora.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.

Za ten post Plaargath otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kriston.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Postprzez mietek1986 w 14 Lut 2015, 21:13

Ten karabin na pierwszym scrinie u Junxa, widzialem go na plecach stalkera w skadowsku ale nie ma go nigdzie w sklepie, raz go znalazlem w zwlokach gluszcza i mi sie zara gra sypla, wiec jak go zdobyc?
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Mito w 14 Lut 2015, 22:49

Ten karabin to chyba XM8. Szukaj u "dzianych" bandytów, najemników i innych takich. Członkowie Wolności/Powinności pewnie też mogą mieć.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Ahmed1109 w 14 Lut 2015, 22:59

XM8 to często u Hawajczyka jest do kupienia, tak więc nie trzeba się męczyć, wystarczy trochę cierpliwości :)
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez mietek1986 w 14 Lut 2015, 23:02

Ale wlasnie to nie jest XM8 tylko scar z crysisa , on nima celownika i jest dluzszy niz XM8.

Ps wie moze kto z kad moge wziasc modele xm8 i g36 z normalnym celownikiem tzn tym ladnie wpasowanym o niskim profilu? Mozna jakos by zrobic zeby Far15 mial granatnik, bylo by fajnie?
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Pangia w 14 Lut 2015, 23:34

mietek1986 napisał(a):Ps wie moze kto z kad moge wziasc modele xm8 i g36 z normalnym celownikiem tzn tym ladnie wpasowanym o niskim profilu?

??? Znaczy się bez optyki, o to ci chodzi?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez mietek1986 w 14 Lut 2015, 23:37

Co do xm8 to tak, ale g36 to ten pierwszy co byl w far cry .
Aktualnie gram i mam taki problem, jestem w kompleksie wolkow na powieszchni zabilem 2 burery, ale ten 3 w piwnicy jak tylko trafi go 1 pocisk odrazu mnie zabija, to ma tak byc czy jakie licho?
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Mito w 15 Lut 2015, 00:18

@Up no rzeczywiście, XM8 wygląda deko inaczej niż ten na screenie u Junxa. Pewnie za jakiś czas się dowiemy.
A próbowałeś granatami go obrzucać lub zaminować jakieś wąskie przejście, a potem się cofnąć (żeby przez nie przebiegł)?

A co do innych spraw - niedawno zrobiłem sobie niemałe polowanko na artefakty w Zatonie. W ósmym i dziewiątym dniu rozgrywki (w grze) po raz pierwszy powybierałem dokładnie wszystkie świecidełka z każdej anomalii w Zatonie. Zgromadziłem łącznie 30 artefaktów, o masie 86kg, wycenionych przez Brodacza na całe 138 tyś. rubli.

3x Meduza, 3x Kamienna Krew, 3x Kryształ, 4x Świecidełko, 2x Kamienny Kwiat, 1x Gwiazda Wieczorna, 3x Kotlet, 1x Błysk, 3x Bateria, 1x Grawi, 1x Kulebiak, 1x Dusza, 1x Świetlik. To cały urobek z dnia dzisiejszego. Ładnie wygląda nawet pomimo tych błędów graficznych, nie? :P
Image
Szkoda tylko, że w większości są bezużyteczne - ochrona od anomalii nie jest mi potrzebna, mam Ekologa. A te "punktowe" to się omija. Te zwiększające maks. wagę nawet nie kompensują masy swojej i pojemnika. Te zwiększające ochronę przed obrażeniami fizycznymi są za ciężkie, aby były użyteczne w walce. Te leczące rany są też za ciężkie i i tak bandaże i stimpacki przewyższają je znacznie w efektywności. Te zwiększające regenerację wytrzymałości też dość dużo ważą i kaemblaki są od nich kilkukrotnie lżejsze przy tym samym (lub większym) zwiększeniu regeneracji. Licząc oczywiście z pojemnikami.
Z jednej strony, to podstawowy cel stalkerów - szukanie artów - trochę w tym modzie ginie, bo nie ma zbytnio po co ich szukać. No, przynajmniej są coś warte :P. Ale z drugiej strony, to przynajmniej mam motywację, żeby poszukać tych najlepszych artefaktów.

Szukając tych świecidełek zabiłem: chimerę (z pomocą NPCów), tak ze 10 pijawek, kilka kotów i mięsaczy, stadko psów, cosik ponad 10 dzików, cztery poltergeisty, paręnaście zombie, parunastu bandziorów i najemników.

A odnośnie jednej ze stu porad - mniej więcej "Zawsze chodź z detektorem, arty mogą się pojawić wszędzie". Prawda. Grzebałem akurat w jaskiniach pod spalonym gospodarstwem w Zatonie, wtedy pojawiło mi się na ekranie Wielesa jeszcze kilka artów, tak ot, w środku dnia. Wyszedłem na zewnątrz, a potem przebiegłem z wyciągniętym detektorem w poprzek asfaltowej drogi nad jaskiniami. Wtedy z asfaltu "wylęgło się" Świecidełko :E Ale skąd ono się tam wzięło?

I jeszcze inna porada dla tych, którzy narzekają na mobilność w Ekologu. W zielonym, z obciążeniem rzędu ok. 40kg, z pięcioma kaemblakami, w pełni najedzony Zwiadowca niemal nie traci wytrzymałości w biegu. A przynajmniej dość powoli się męczy. Zawsze można się wspomóc używkami - można przeskoczyć nad ladą Brodacza (w obie strony) i wykraść mu energetyki z półeczki albo na koniec misji z zaginionymi stalkerami ustrzelić Wstrząsa zanim sam zdąży popełnić samobójstwo. Po rozmowie wystarczy być pierwszym, który strzeli - wtedy jego zwłoki będą miały przy soibie cały jego handlarzowy asortyment, w tym często kokainę i tabletki kofeinowe :P.
Po kokainie, z dwoma/trzema kaemblakami postać się w sprincie nawet nie zatrzymuje ;).
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image

Za ten post Mito otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive mietek1986, Plaargath.
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez mietek1986 w 15 Lut 2015, 00:39

To fakt jak narazie to tylko muszla daje tam cos, 28% do wytrzymalki ale wazy 5 kilo z pojemnikiem i leczenie ran zmniejsza no a 2 kamelbaki waza tylko niecale 4, tylko muszla daje 46% ochrony psi dzieki czemu nadaje sie do uzywania jako jedyny, jak narazie art na jaki trafilem.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez swirekster w 15 Lut 2015, 03:19

Patrzcie co znalazłem w zakamarkach komputera :)
Trzy klasy z mizerki, które kiedyś nabazgrałem żeby team śmiechał się

Image

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Plaargath, Imienny, mietek1986, Mito.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 178

Postprzez mietek1986 w 15 Lut 2015, 13:24

Czesc wszystkim, da mi moze ktos siatki celownicze do snajperek czy powie jak to zrobic bo te co sa, zwlaszcza w m1 to tragedia jest, chcialem cos w tym rodzaju:
Mam takie w swojej lunecie do wiatrowki, i powiem ze z ta pierwsza sie fajnie strzela i jak ma kto taka to bede wdzieczny.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości