Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Iwaszka w 07 Lut 2015, 11:22

Damn it. Rozbierałem Gerboxy setki razy, nigdy nic się nie stało, a tu bach - prowadnica dyszy złamana przez nieuwagę , a brak kasy na nową chwilowo... Fajny początek weekendu, wszystkie plany w kij.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 272

Reklamy Google

Postprzez Universal w 07 Lut 2015, 21:48

ku*wa...

Poniedziałek - egzamin z baz danych. No dobra, planowo, chociaż nie mam już głowy do nauczenia się tego.
Wtorek - termin oddania syfnej mapki. Oczywiście geoportal nie działa, nie mogę pobrać ortofotomapy (czyli danych), ergo ch*j w kalesony.
Środa - poprawka statystyki, bo oczywiście musiałem upie*dolić. I muszę przestawiać grafik w robocie. Żeby było śmieszniej, dzisiaj się okazało, że nie jestem zarejestrowany na statystykę w USOSie. Będę musiał wojować z babą, której mocno nie trawię i ma (stereo)typowo "urzędnicze" podejście do petenta.
Piątek - poprawka systemów informacji geograficznej. Przestawianie grafiku część druga. Czyli czwartek też w dupę, bo czeka mnie kucie teorii. A już tym rzygam.

Najgorsze natomiast w tym wszystkim jest uczucie kompletnej nieprzydatności zje*anego materiału i absolutnie negatywne odczucia z nim związane. Co za tym idzie wolę patrzeć piąty raz na stronę główną foruma, niż się tym zająć, bo nie wyrabiam.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Grzechu300, Cysiu.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1052

Postprzez djcycu w 07 Lut 2015, 23:07

wku*wia mnie że pojutrze już jadę... h*j nie biznes, wszystko wkurza z kolejnym dniem...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wayathin, vandr.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Tajemniczy w 08 Lut 2015, 11:20

Portal filmweb.pl a dokładnie wszechobecne panoszące się trolle i inne indywidua mające na celu wk*rwiać ludzi. To co tam się dzieje to od paru lat woła o pomstę. Praktycznie nie ma fora jakiegoś większego filmu w którym na 20 tematów 12 to pier*olenie jakiś debili. Denerwują też mnie "znafcy kina" u których oceny filmów na profilu przykładowo wyglądają tak
Pluton 1/10
Ojciec Chrzestny 1/10
Ciacho 10/10 serduszko
Kac Wawa 9/10
Pulp Fiction 1/10
Och, Karol 10/10
i tak dalej.
Rozumiem jakby jeszcze taki miał jakieś racjonalne argumenty na poparcie słabych ocen ale większość z nich jest typu "głupi/stary/za długi/nic się nie dzieje/nie strzelają/nie piją/nie gwałcą/nie srają po drzewach", przy okazji psują normalne rozmowy. Oczywiście moderacja ma takich w dupie i trzyma takie dzieci słońca miesiącami zanim w łaskawości swojej je zbanują. Dlatego właśnie teraz tam nie udzielam się w tematach - ocenię film i to wszystko, bo pisać tam to obecnie uwłacza godności człowieka.

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Iwaszka.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Iwaszka w 08 Lut 2015, 11:46

No bo przecież standardowy polak zna się na wszystkim - w tym jest specjalistą od krytyki kina ;)

Ja uwielbiam akcje typu:
"Rambo to stary i kiczowaty film, za dużo wybuchów i w ogóle". Po czym patrzysz a ten sam typ/typiara piszą, że np. Cienka Czerwona Linia, albo Szeregowiec Rayan "są za nudne i długie".
Niektórym nie idzie dogodzić - a potem paczysz w ich "oceny" i faktycznie szmiry typu "Pacific Rim" (nie mówię idzie to oglądać dla samego widowiska, ale porównywać to z poprzednimi, wymienionymi tytułami?) zbierają u nich najwyższe noty.
Tak samo jak napisał Tajemniczy, sytuacje typu gdzie "Zmierzch" zarabia 10/10 a np. takie "Pogorzelisko (Incendies)" dostaje 4 albo jeszcze mniej - to śmiech na sali.
Ludzie nie potrafią oceniać wartości filmu - ktoś nie zrozumie przesłania filmu to od razu daje mniej.
Oczywiście wiadomo - wszystko podlega ocenie - zarówno warstwa fabularna, jakość zdjęć, gra aktorska i efekty specjalne - choć mam wrażenie że dzisiejsze pokolenie gimbazy ocenia filmy tylko po tych ostatnich.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 272

Postprzez Tajemniczy w 08 Lut 2015, 14:55

Ja też do podobnych wniosków dochodzę - dziś fajny film dla gimbów to film z dużo "czyde", efektów specjalnych,napier*alania się, flaków latających jak muchy nad gnojowiskiem i wymagający zerowego użycia szarych komórek podczas oglądania. I też śmiech mam z dzieciaków co np Ojca Chrzestnego uważają za gówno, a jakimś filmowym spierdolinom typu teraźniejsze polskie komedie dają najwyższe noty.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Universal w 08 Lut 2015, 15:51

Image

Przecież oni w zdecydowanej większości nie aspirują do bycia znawcami kina, tylko chcą być śmieszni i podleczyć kompleks małego organu rozrodczego. Wina Filmwebu (w tym przypadku), że im pozwalają w imię zwiększonej liczby wyświetleń, co jest dość krótkowzroczne. Chyba, że się boją jakiegoś rewanżu karaczanów. Takich co naprawdę wierzą w to co piszą jest niewielu.

Jest też druga strona medalu - ja na filmwebie oceniam radość czerpaną z filmu, a nie jego wartość dla ogółu, toteż to co inni oceniają na 5, ja mogę dać 10, bo mi zwyczajnie wpadło w gusta :caleb: Przykład - Person of Interest, dość naciągany serial, który jednak oglądam z ogromną przyjemnością.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Kozaki: 1052

Postprzez Wiewi0r w 08 Lut 2015, 23:48

Universal napisał(a):Jest też druga strona medalu - ja na filmwebie oceniam radość czerpaną z filmu, a nie jego wartość dla ogółu, toteż to co inni oceniają na 5, ja mogę dać 10, bo mi zwyczajnie wpadło w gusta :caleb: Przykład - Person of Interest, dość naciągany serial, który jednak oglądam z ogromną przyjemnością.

O właśnie. ;)

Ale ad rem: ostatnio do szewskiej pasji ilekroć jestem na mieszkaniu doprowadzają mnie przeciągi. Po prostu, zza drzwi pokoju, na "naszym" pięterku w szeregowcu przeciąg trzaska luźnymi drzwiami. Podejrzewam, że od pralni, ale ku*wa nie będę stał i czekał pół godziny "czy trzaśnie".

Nie wiem, nie było wcześniej takich problemów, okna pozamykane, a kures*wo czaska.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Pangia w 12 Lut 2015, 11:14

Drugi raz przyniosłem rysunki do poprawy i drugi raz babka mi je cofnęła z powodu jakichś wymyślonych błędów: a to przekrój zaznaczony w złym miejscu (na ćwiczeniach i gdy poprawiałem narysowałem identycznie i było dobrze), a to źle gwint narysowany (20 osób narysowało tak samo i ja wyjątkowo mam źle…), a to wymiar niepoprawny (zj♥bany rysunek, który sama dała do przerysowania). Jeszcze miałem poprawiać matmę i chociaż było wyraźnie powiedziane, że ci z jednym pytaniem z egzaminu idą na 10:30, to sobie przyszli na 9:00, a że nie jestem ani ojcem Pio, ani posłem na Sejm RP, to muszę czekać do przyszłego tygodnia, aż babka będzie miała konsultacje.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez paintball_0 w 12 Lut 2015, 17:32

Plecy mnie bolą jak rano wstaję. Dzień w dzień od jakiegoś pół roku...
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Realkriss w 12 Lut 2015, 18:43

samurajjka napisał(a):- rowerzyści na jezdniach
- niskie wynagrodzenie

No i oczywiście mróz i ronale latem

Mróz latem, to oczywiste. Ale co to ronale?
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Postprzez Tajemniczy w 12 Lut 2015, 19:17

Może chodziło o robale tyle że "b" pokićkało się jej z "n". Ale żeby nie robić off-topu to to
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/dworak-d ... wego/trj5j
czyli w 2020r koniec radia analogowego. Pozostaje nam wyp*erdolić z domów stare, porządne radia Diory, Unitry i inne radia a zastąpić je jakimiś plastikowym cudakiem mejd in Czajna co w ogóle radia nie przypomina już nie mówiąc o żywotności takiego sprzętu. No bo skoro na mitycznym Zachodzie tak zrobiono to my też musimy papugować i wywalić radio analogowe w kosmos a tym samym pozbawić nas kilkudziesięciu lat radiotechniki bo co będziemy po tym słuchać na starych radiach? Szumów ew w nocy będzie się łapać stacje od wschodnich sąsiadów gdzie jeszcze "postęp" nie dotarł. A oczywiście zarobią na tym producenci bo się skończy epoka radioodbiorników na których radia słuchał ojciec, syn i wnuki.
PS: Tu jeszcze jeden link nt cyfryzacji u zachodnich sąsiadów.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ra ... 50-mln-zl#
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum