[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez M3Fis70 w 02 Lut 2015, 17:07

@Up
A może np. przemieszczaj się w miarę możliwości powoli co? Polter wtedy nie rzuca jak nie wykryje ruchu.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 76

Reklamy Google

Postprzez Imienny w 02 Lut 2015, 21:03

(spoiler) Lokalizacja poltergeista:
:

Po przejściu przez drzwi wejściowe laboratorium (aktywowane żółtą kartą) popatrz w prawo - zobaczysz dwa przejścia, na wprost i tuż obok niego na lewo. Skieruj się w te w lewo - wybierz to drugie i zejdź na dól. Gdy popatrzysz w górę, to zobaczysz dziurę, gdzie znajduje się obłoczek z mini-elektrą, który jest szukanym poltergeistem (Uważaj na anomalię chemiczną na podłodze). Właduj wtedy w niego F-1 lub granat z RG-6 (ewentualnie kilka cennych strzałów z karabinu) i mutant powinien paść. Lokalizacja dokumentów identyczna, co w Zewie Prypeci bez modów, tylko musisz uważać na mutanty.
ps. Ta chmurka na lewo od wejścia głównego do laboratorium przelatująca przez pomieszczenie z jednym z dokumentów to najprawdopodobniej anomalia znana jako Tesla.

Ostatnio wypróbowałem kilka broni z TAZ-a - FAR-15 po ulepszeniach jest jednym z lepszych karabinów w Zonie, analogicznie Imperialny AK (magazynek 100 nabojowy :D ). Obecnie testuje M249 EOTech zdobyty na bandytach z Parkingu - na razie sprawuje się nieźle.

W międzyczasie u jednego z monolitowców znalazłem taki oto dokument (natrafił ktoś może na pozostałe 2 części?):
Image
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: Wczoraj, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Szrapnel w 02 Lut 2015, 23:02

@up
Dzięki wielkie! Co prawda cholerstwa nadal nie było widać, ale kilka umiejętnie rzuconych granatów załatwiło sprawę. A więc szaber czas zacząć.

Warto instalować tego TAZ-a? Mam w planach spróbować inną klasą postaci i się zastanawiam czy przy okazji nie pobrać tego dodatku. Boję się tylko, że wtedy Zona będzie cierpieć na przesyt uzbrojenia. Jakie są Wasze odczucia?

//jeśli było to już omawiane to przepraszam, ciężko przedzierać się przez milion postów//
Awatar użytkownika
Szrapnel
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2012, 10:57
Ostatnio był: 30 Lip 2015, 02:16
Miejscowość: Polskie Termopile!
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: 11

Postprzez Imienny w 03 Lut 2015, 00:52

Cieszy mnie pozytywne rozwiązanie sprawy - tu Misery sprawia się dobrze, bo w końcu poltergeist jest liczącym się wrogiem, a nie słabą przeszkodą (choć powstaje pytanie, czy nie jest za mocny).

Co do The Armed Zone - Po jego instalacji jakoś nie czułem przesytu uzbrojenia - w moim odczuciu była to zmiana była na plus, ponieważ jest w czym przebierać u handlarzy oraz wrogich stalkerów. Najnowsza wersja to 1.7.4 + łatka dotycząca GP100. :) Dla każdej klasy nowa ciekawa broń się znajdzie (obecnie gram szturmowcem i znalazłem AK-110 oraz M249 EOTech, które w warunkach Zony sprawdzają się idealnie).

Edit: Miałem dzisiaj dość ciekawy przypadek - obok małego mostu niedaleko anomalii Betonowa Wanna zauważyłem dwie "biegające w miejscu" chimery (animacja poruszania się, a chimery nie zmieniały miejsca położenia i pomimo skutecznego ostrzału z M249 pozostawały niewzruszone). Jak do jednej z nich podszedłem na mniej niż 5 metrów, to skoczyła kawałek (nie trafiła we mnie) po czym wciąż kontynuowała "bieg w miejscu" (w analogicznej sytuacji widziałem kilka dzików i "tańczących uzombifikowanych" :E :E ). Wróży to jakiś poważniejszy błąd, czy jest to tylko śmieszna i niegroźna sytuacja, która czasem się powtarza?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Szrapnel w 03 Lut 2015, 22:19

Pobieranie rozpoczęte, obaczymy jak się ten twór prezentuje w rzeczywistości. Mojego wyboru dopełniły screeny zmodyfikowanych kombinezonów, co było dla mnie lekkim szokiem, zwłaszcza biorąc pod uwagę obietnice dalej posuniętych zmian w tej materii. Wydawało mi się, że TAZ wpływa wyłącznie na uzbrojenie, a tu taka niespodziewanka ;) Nurtuje mnie tylko czy będą one możliwe do zakupienia przez gracza. Nie mam nic przeciwko lepiej wyglądającym NPC, ale też bym chciał coś takiego dla jaśnie majora.

Odnośnie wiecznych biegaczy - nie przejmuj się. Sam miałem okazję widzieć żwawo przebierającą nogami pijawkę i snorka zawieszonego w powietrzu, który sądząc po odgłosach nie był z tego faktu zadowolony. Oczywiście, jako stalker z dziada pradziada nie mogłem nie skorzystać z okazji i wpakowałem obydwu okazom brenekę z odległości ćwierć metra.

Mam jeszcze jeden problem - kiedy klikam "Wybierz Klasę" zamiast okienka dającego możliwość ponownego wyboru odpala mi się nowa gra. Dodam, że świeżo po instalacji wszystko działało bez zarzutu. Próbowałem już pozbyć się zapisów i plików ustawień użytkownika, bez efektu. Usuwani/zamienianie folderów odpowiedzialnych za konkretne klasy też nic nie dało. Reinstalka czy ktoś zna jakieś tajemne zaklęcie?
Awatar użytkownika
Szrapnel
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2012, 10:57
Ostatnio był: 30 Lip 2015, 02:16
Miejscowość: Polskie Termopile!
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: 11

Postprzez Szturmowiec w 04 Lut 2015, 16:48

Witam serdecznie użytkowników stalker.pl :)
Na moda natrafiłem na stronie moddb.com, bardzo mi się spodobał i posiedziałem nad nim dłuższą chwilę, zajmuje się hobbystycznie nagrywaniem krótkich filmów z modyfikacji do gier :) Czy moglibyście coś polecić do gier z uniwersum S.T.A.L.K.E.R.'a z tematyki modyfikacji? Jedynie natrafiłem na TFW do Czystego Nieba :)
Przy okazji zrobiłem krótki materiał na temat tego moda :) Czy jako prawdziwi stalkerzy moglibyście go ocenić?
:wódka: za każdą subiektywną krytykę :) Mam nadzieję że po ostrzale krytyki nie skończą mi się :+: w ekwipunku.
Poniżej materiał który nakręciłem/stworzyłem.
Żeby uniknąć walki o to kto pierwszy użyje facepalm'a wyręczę was :facepalm:
https://www.youtube.com/watch?v=qjlK2QgCC9U (dodaję film w formie linku aby nie zaśmiecać bardziej tematu)
Szturmowiec
Kot

Dołączenie: 31 Sty 2015, 18:21
Ostatnio był: 04 Lut 2015, 20:03
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 04 Lut 2015, 16:57

Posłuchałem 3 minuty. Było nagrać moment, w którym nie tłucze emisja, a jakiś spokojniejszy fragment, bo ostatecznie ani nie słuchałem kolesia w kominiarce, ani patrzyłem na twoje granie. Ty zresztą chyba sam na to nie zwróciłeś uwagi :P
Szturmowiec napisał(a):Jedynie natrafiłem na TFW do Czystego Nieba :)

Do Cienia Czarnobyla z takich nowszych to Autumn Aurora 2, AA2+Tajne Ścieżki
Do Zewu to SGM 2.2 chyba najpopularniejszy poza Misery. Przegrzeb forum, zresztą może ktoś kompetentniejszy się odezwie w tej kwestii, bo ja za Zewem nie przepadam.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Ahmed1109 w 04 Lut 2015, 20:15

Mito napisał(a):@Ahmed: M1 zarówno w wersji zwykłej, jak i z celownikiem powinieneś być w stanie nabyć u Sowy. Jak ja patrzyłem, to niemal zawsze tam był ten karabin :P

Hmm a to dziwne, bo M1 zwykłe to mi się udało zdobyć od patrolu najmiorów a u Sowy to jeszcze nigdy M1 nie widziałem, może mnie nie lubi :D
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Argawen w 05 Lut 2015, 12:24

Także widziałem u Sowy, ale tylko z celownikiem.

Pozdrawiam
Paweł
------------
wysłane z SM-T311 za pomocą Tapatalka
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 7

Postprzez Imienny w 05 Lut 2015, 15:42

Udało mi się znaleźć kolejną część modlitwy monolitu:
Image

Jak patrzyłem na teksty broni dla szturmowca natrafiłem na M134 Minigun - udało się komuś zdobyć tą broń? Nie ukrywam, ze pomimo niemal doskonałego Imperialnego kałacha chciałbym go wypróbować - jestem już w Prypeci (przed laboratorium), a u Sowy nic takiego nie było (analogicznie inni handlarze).
Ostatnio edytowany przez Imienny, 06 Lut 2015, 20:00, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Junx w 06 Lut 2015, 12:48

Image
Image
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 22:15
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez koza344 w 06 Lut 2015, 14:35

Witam, ma ktoś może link do Misery w wersji 1.2? Przeszukałem sporą część internetu i nadal nie mogę znaleźć.
Znalazłem tylko u was na stronie głównej wersję 1.0.
koza344
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2012, 20:46
Ostatnio był: 29 Sty 2018, 14:53

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości