[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez MarcusMan w 19 Mar 2008, 19:25

SaS TrooP, przeczytaj uważnie to co napisałem, wiem, że to są Twoje logi z Oblivion'a, ale ja mam dokładnie taki sam log błędu z AMK (Oblivion u mnie działa bez problemu - w sumie to jestem już wewnątrz elektrowni na pięterku - zatem KONIEC JEST BLISKO)...
Awatar użytkownika
MarcusMan
Stalker

Dołączenie: 18 Sie 2007, 16:19
Ostatnio był: 08 Paź 2011, 12:17
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez MarcusMan w 19 Mar 2008, 23:54

Zrobiłem kilka dodatkowych testów i doszedłem do wniosku, że nie chodzi o ten błąd, rozwiązania a raczej źródła problemu muszę poszukać w innym miejscu - niby pewnego rodzaju podpowiedzią jest to co od razu wyświetla się po naciśnięciu "more" w tym ładnym okienku BugTrap'a ale to też niewiele mi dało, muszę zrobić małą przerwę i pograć sobie trochę bo od tego kombinowania to zapomnę o co w ogóle chodzi w STALKER'ze - w każdym razie ....we shall fight and never surrender....
Awatar użytkownika
MarcusMan
Stalker

Postprzez SaS TrooP w 20 Mar 2008, 19:03

Dobra, inna wersja. Czy ktoś, komu chodzi ten mod, może mi wysłać spakowany folder text, który znajduje się w folderze config. W tym chyba jest problem...
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez MarcusMan w 20 Mar 2008, 23:29

OK, mogę wysłać (wystawić do pobrania) paczkę z podaną przez Ciebie zawartością, z tym że dopiero jutro bo teraz pisze na lapciaku, a STALKER'a mam na stacjonarnym, więc dopiero jutro rano - pchnę link - jeżeli chcesz :)
Awatar użytkownika
MarcusMan
Stalker

Postprzez SaS TrooP w 21 Mar 2008, 00:14

NO rzekł bym, że bardzo chcę. Najbardziej jakbyś wypakowany mod walnął, mo nawet z tym może mi nie ruszyć, no ale to jest trochę dużo (o ile masz słabe łącze)
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez Lukass1613 w 21 Mar 2008, 02:25

A teraz pytanie z innej beczki.Gram na OL modzie i będąc w elektrowni gdzie trzeba iść ,żeby móc wyjść z drugiej strony?
Awatar użytkownika
Lukass1613
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:34
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 15:56
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez MarcusMan w 21 Mar 2008, 09:12

SaS TrooP, po tym jak napisałeś, który katalog potrzebujesz, chętnie i szybko napisałem, że mogę go pchnąć ku Tobie, jednakże dało mi to do myślenia i zacząłem kombinować, skończyłem o 3.00 rano...

...no i wykombinowałem coś takiego...

...w pliku "lokalization.ltx" jest błąd (być może nie w nim a w pliku do którego odnosi się jeden z wpisów w "localization.ltx") - jeśli nie masz w katalogu to wrzuć do "gamedata/config/" powyższy plik, następnie EDIT (np. "notepad") i usuń wpis "string_table_includes," (jest w pierwszej linijce - usuń razem z przecinkiem na końcu) i odpal grę. Daj znać czy zadziałało (u mnie działa), jak nie to up'nę cały katalog (ale to może potrwać bo mam tylko 1MegaBit na wysyłkę a spakowany katalog ma coś ok. 195MB)

...jakiś czas później...

...haa...już do tego doszedłem...

mianowicie wpis "string_table_includes" w pliku "localozation.ltx" odnosi się do pliku "string_table_includes.xml", który w polskiej wersji znajduje się w "gamedata/config/text/pol/" natopiast w mod'zie "OblivionLost" takiego katalogu nie ma, za to jest "gamedata/config/text/eng/", który takiego pliku ("string_table_includes.xml") nie zawiera - plik ten przechowuje info o zadaniach, np. "Znajdź Striloka" czy "Zakradnij się do Sarkofagu".

zrobiłem tak: z wersji PL (bez modów) skopiowałem plik "string_table_includes.xml" do katalogu mod'a OL "gamedata/config/text/eng/" i wrzuciłem niezmieniony plik "localization.ltx" i działa, z tym że brak polskich czcionek ale nie wpływa to na stabilność gry.

....a jeszcze chwilę później....

...zrobiłem polskie fonty...

w pliku "localozation.ltx' (na górze - trzecia linijka) jest coś takiego:

"font_prefix = ;_west ;_cent"

zmiań to na coś takiego:

"font_prefix = _cent ;_west"

oczywiście po dokonaniu zmian jaki opisałem wyżej ("jakiś czas później") ;)
Awatar użytkownika
MarcusMan
Stalker

Postprzez Fett w 21 Mar 2008, 12:52

Mam jedno pytanie: czy w modzie tym są dwie pewne rzeczy, który miały być w OL:S?
1. Udźwig 20 kg (sic!);
2. Gdy jesteśmy napromieniowani, nasza widoczność zmienia się.

Obie te rzeczy miały być w podstawowej wersji, jednakże zastanawiam się, czy twórcy moda pokusili się i w swoim dziele umieścili je?
Image
Awatar użytkownika
Fett
Kot

Dołączenie: 29 Lut 2008, 22:15
Ostatnio był: 21 Gru 2010, 23:42
Miejscowość: Żagań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez SaS TrooP w 21 Mar 2008, 15:14

MarcusMan! DZIAŁA!

Nie wiem jak ci dziękować. W sumie to było proste, a na to nie wpadłem. Cóż jest super, ale wkurza mnie, że zadanie ze strielokiem to find_gunslinger_get_killed albo, że stalkerzy nazywają się stalker_130_m2_suit_stalker_basic, ale jednak jest fajnie.

UWAGA: jeszcze jeden problem. Po misji na parkingu rozmazuje m isię ekran. Jem, leczę się, nie schodzi. Co to u cholery jest!
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez MarcusMan w 21 Mar 2008, 15:31

...a dokonałeś zmian w pliku localization.ltx, tych jakie później opisałem, jeśli wykonasz te czynności, to zamiast "find_gunslinger_get_killed" lub "stalker_130_m2_suit_stalker_basic" będziesz miał "Znajdź Strieloka" lub "Znajdź ulepszony ..." lub "Znajdź ..jakiś tam artefakt" - u mnie też na początku były dziwne rzeczy powypisywane a teraz mam normalnie (i większość po polsku)...

...a co do rozmazanego ekranu... spróbuj się przespać gdzieś w bezpiecznym miejscu - użyj śpiwora (dwukrotnie na niego klikając)
Awatar użytkownika
MarcusMan
Stalker

Postprzez SaS TrooP w 21 Mar 2008, 15:37

Owczem, zamieniłem cent na west itd.

Spałem chwilętemu, podchodzę pod parking i znowu.
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez MarcusMan w 21 Mar 2008, 17:10

Już wiem, za parkingiem często kręci się psioniczny nibypies (głownie przebywa w tunelu prowadzącym do Doliny Mroku) ale parę razy spotkałem go za tuż parkingiem, czasem przyłazi kiedy kogoś goni. I tylko niech ktoś nie mówi, że to spoiler...kolega pyta, ja odpowiadam, żeby nie myślał, że to problm z grą...
Awatar użytkownika
MarcusMan
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt48 oraz 2 gości