Adam napisał(a):@Grzechu, zapodasz te dane, z ciekawością zerknę
Adam napisał(a):Szczerze, chrzest można uznać podobnie jak Boże Narodzenie jako tradycję. Ateiści również obchodzą Wigilię, może nie tak hucznie jak wierzący.
Pismo nigdzie nie naucza o spowiedzi grzechów przed kapłanem. Po pierwsze, Nowy Testament nie naucza, że są kapłani w Nowym Przymierzu. Natomiast, Nowy Testament naucza, ze wszyscy wierzący są kapłanami.
Grzechu300 napisał(a):Taka sama sytuacja jak z Biblią - do kościoła nie uczęszczam, a z ciekawości przeczytałem. I w odpowiednim dawkowaniu, przekazywanie jej dzieciom moim zdaniem byłoby dobre (pomijając fragmenty z mordowaniem itp. )
lehoslav napisał(a):Grzechu300 napisał(a):Na pewno nie jest to lektura dla dzieci, chyba żeby odpowiednio dobierać fragmenty
Nieznajomy X napisał(a):Co do tego co przekazują na religii/co przekazuje Biblia to powiem tak.
Ogólnie uważam że religie zostały stworzone dla władzy i pieniędzy.
Nieznajomy X napisał(a):Coś wy macie samych złotych księży. Ciekawe... Ja w mojej miejscowości mam księdza gnoja tak jak zresztą jego poprzednik i w dwóch innych miejcowościach w okolicy też księża "porządnością" nie grzeszą.Universal napisał(a):Gdzieś statystyka nt. tego, że dobrzy to mniejszość? W życiu spotkałem się tylko z dwoma pierdolniętymi duchownymi - jeden to były wikariusz (teraz proboszcz), drugi to arcybiskup. Reszta do rany przyłóż, albo przynajmniej przyzwoita. Natomiast na mojego proboszcza była ostatnio nagonka (m.in. w niezawodnym GazWybie), jak się okazało, niesłuszna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości