Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Krzyk19 w 09 Gru 2014, 20:21

Ja bym zmyślał. Na sprawdzianie z WOSu tak zrobiłem i dostałem czwórkę.

Wpienia mnie to że dentysta chce cztery stówki za wyrwanie zęba no i cały ten zapie*dol w szkole. Bez kawy itp. chyba nie dam rady.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Reklamy Google

Postprzez Universal w 09 Gru 2014, 20:23

Pierwsze primo - nie nazwałbym jej "panią profesor", bo to zwykła magistrzyca. A jeśli każe się tak tytułować, to jest to typ "niedopchnięty, niedorżnięty", parafrazując jeden z seriali. Po prostu - kompleksy. Zawsze mnie to irytowało i irytuje nadal.

Po drugie primo - jak to wczoraj określił mój opiekun roku, w szkolnictwie (i nie tylko) panują stosunki feudalne. Cokolwiek ona nie powie, ma rację. Co za tym idzie - musisz lać wodę, zerżnąć życiorys trzecioligowego powstańca warszawskiego, pofantazjować i zaliczyć. Większość nauczycieli siedzi mentalnie ładnych parę lat do tyłu.

Po trzecie primo - z babą od przyrody musiałem kłócić się o stolice, bo ona znała te sprzed 30 lat (a gdzieniegdzie się one zmieniają), z facetem od polskiego o treść książki (chciał mi niesłusznie dać buta za nieistotny szczegół), a z babą od historii o granice przedwojennej Polski.

Nie poradzisz. Zagryź zęby, walcz dyplomatycznie a'la don Kichot lub zakop ich żywcem na polu rzepaku o północy, tydzień po pełni księżyca. Co nie zmienia faktu, że większość uczniów to lenie, imbecyle i krętacze zasługujący na szafot.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Poldzer.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez Poldzer w 09 Gru 2014, 20:55

Universal napisał(a):Pierwsze primo - nie nazwałbym jej "panią profesor", bo to zwykła magistrzyca. A jeśli każe się tak tytułować, to jest to typ "niedopchnięty, niedorżnięty", parafrazując jeden z seriali. Po prostu - kompleksy. Zawsze mnie to irytowało i irytuje nadal.

Taki zwyczaj u mnie w szkole(Technikum), że na nauczycieli (baa nawet na woźne) mówi się "sorko". Napisałem, że moja babcia miała hodowlę gęsi i wojskowi zżarli ją. Może przejdzie.
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 19 Paź 2024, 15:59
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez Universal w 09 Gru 2014, 21:05

U mnie też był taki zwyczaj, mimo to nie stosowałem się do niego i włos mi z głowy nie spadł. Ciekawe co ta nauczycielka by mi dała za pradziada Niemca :caleb: Nie, nie jesteś jedyny.

Z innej beczki: wku*wia mnie brak ludzkiej wyobraźni. Jak, do ciężkiej cholery, można na serio się sadzić na humorystyczny tekst o "faszyście Sobieskim", czy "Bosaku - złodzieju paliwa" i nie zrozumieć oczywistego podtekstu. I to cebulackie zacietrzewienie - kpić z Tuska i RadSika wolno, z Kaczora/Korwina/Bosaka nie (zależnie od opcji), bo "mąż stanu" niezależnie od tego, co by zrobił. I ta krótkowzroczna fascynacja krętaczem Stonogą, który przylazł znikąd, drze mordę i skupia owce wokół siebie. Debile, debile wszędzie. Bieda umysłowa na wszystkich frontach.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Nieznajomy X w 09 Gru 2014, 21:20

poldzer-a mój typek od biologii kazał nam zrobić na kartce A4 drzewo genealogiczne naszej rodziny od pradziadków lub dziadków i przy każdym napisać rodzaj włosów (proste lub kręcone), kolor oczu, grupę krwi i czy umie zwijać język w rurkę. Taaa. Jak ja ku*wa się urodziłem to już dziadkowie od strony ojca byli na tamtym świecie, a ze strony matki nie miałem praktycznie żadnego kontaktu i też już zresztą nie żyją i gadaj tu z takim imbecylem :/ :D

Universal napisał(a):Co nie zmienia faktu, że większość uczniów to lenie, imbecyle i krętacze zasługujący na szafot.

Czuję się urażony :suchar:

A mnie wpienia podejście "handlorzy" do klienta. Idziesz, pytasz się o słuchawki. Mówią ci że można zamówić. Mówisz że się zastanowisz i przyjdziesz jutro. Przychodzisz na następny dzień, a oni mówią że już nie ma u dostawcy. I tak wszędzie. Już ze trzy takie przypadki miałem. Jak nie zamówisz od razu to "nie ma". Łaskę ci ku*wa robią handlarze zawszeni, że ci produkt sprzedadzą.

Edit:
Universal napisał(a):Debile, debile wszędzie. Bieda umysłowa na wszystkich frontach.

Jak to w Polsce...
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.

"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 21:30
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 14:33
Miejscowość: Koszmary moich wrogów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -2

Postprzez Tajemniczy w 09 Gru 2014, 21:54

Universal napisał(a):Z innej beczki: wku*wia mnie brak ludzkiej wyobraźni. Jak, do ciężkiej cholery, można na serio się sadzić na humorystyczny tekst o "faszyście Sobieskim", czy "Bosaku - złodzieju paliwa" i nie zrozumieć oczywistego podtekstu. I to cebulackie zacietrzewienie - kpić z Tuska i RadSika wolno, z Kaczora/Korwina/Bosaka nie (zależnie od opcji), bo "mąż stanu" niezależnie od tego, co by zrobił.

Tylko powiedz mi kto to jest mąż stanu. Bo dla mnie, póki co żaden z polityków nie zasługuje na takie określenie nieważne czy czerwony, czy zielony, czy pstry w seledynowe romby. Bo póki co to dla mnie politycy mogliby nie paplać o obietnicach wyborczych tylko powiedzieć po prostu "nazywam się Jacek Iksiński, wybierzcie mnie na prezydenta/burmistrza/wójta bo chce sobie kupić elegancki samochód, wyremontować dom i zrobić nowy płot wokół domu, może pod koniec kadencji zrobię dla was jakąś kiełbasę wyborczą cobyście poszli do urny dać na mnie głos".
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 09 Gru 2014, 21:58

Aj tam. Napisz, że nikt nie dożył i nie masz kogo pytać, a jak nie wierzy, to niech po matkę z ojcem dzwoni i ich pyta, czy ktoś w rodzinie przeżył II WŚ.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez Universal w 09 Gru 2014, 22:31

Tajemniczy napisał(a):Tylko powiedz mi kto to jest mąż stanu [...]

A Ty mi powiedz, po co mam Ci to mówić, skoro ja nie o tym. wku*wia mnie po prostu to bezmyślne uwielbienie dla tych ludzi, mimo że na to nie zasługują. Nadajemy to samo, tylko na innych falach. Bardziej obrazowo: wydało się, że Bosak w swojej kadencji (był posłem LPRu) nie był święty, jeśli chodzi o rozliczenia dojazdów. I w momencie, kiedy się o to pyta, zaraz wyskakuje banda narwańców "żydzie, on coś robi dla polski i polakuw, ty nie robisz nic!". To samo z Korwę Krulem, który jest nieomylny, czy Kim Dzong Kaczorem, który na pięć strzałów siedem razy trafia. I okazujesz się być reptylem-filosemitą, a kiedy tylko pojedziesz po Najjaśniejszym prezydencie, zostajesz bratem-łatą.

@Pangia - po co? Lepiej zmyślić. Jeszcze ocenę zarobi.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Pangia w 09 Gru 2014, 23:51

Żeby postawić na swoim. Jeszcze na takiego nie trafiłem, co by mnie przekabacił na swoją modłę, a dojechałem do I roku polibudy. Zobaczymy, co ma PRz do pokazania ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez Universal w 10 Gru 2014, 00:20

Przerost formy :P

Od paru godzin ślęczę nad syfem zwanym Quantum GIS. Boże, dlaczego pozwoliłeś im to stworzyć? Mam złożyć mapę z: zwektoryzowanego skanu mapy papierowej, warstwy z punktami, poligonami i jeszcze jednej mapy. Do tego pododawać parę pierdół. Rzecz w tym, że wszystko się rozciąga, układów współrzędnych jest multum - jedne mapy pamiętają decyzje Bismarcka, inne Piłsudskiego, kolejne Gierka. Syf na kółkach, cygańskie tabory, a ja mam czas do piątku i nie wiem co się tam odpieprza. A jestem dopiero na etapie "rejestracji" mapy w jednym z układów współrzędnych, żeby obrazek stał się dla komputera mapą. "Super przedmiot ku*wo" :/
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Terminus w 10 Gru 2014, 10:40

Spróbuj zrobić wznowienie granic pod Zakopanym :E
[pełna zbroja płytowa tam się przydaje w pracy geodety]
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez Adik w 12 Gru 2014, 00:33

Katar cholerny katar i w ogóle przeziębienie które mnie dopadło.
"Hey man you know I'm really okay,
The gun in my hand will tell you the same" - The Offspring - Bad Habit
Awatar użytkownika
Adik
Łowca

Dołączenie: 28 Kwi 2014, 14:21
Ostatnio był: 22 Paź 2024, 22:40
Miejscowość: Świętochłowice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 90

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości