[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez mietek1986 w 07 Gru 2014, 00:09

witka radze sobie w grze ale mam pytania(znowu :E ):

1. Tlumik tak jak zawsze zmniejsza obrazenia ale co jeszcze daje? ze go tak kazdy tam nosi,

2. Oplaca sie inwestowac w CS-3a u zwawego,
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Reklamy Google

Postprzez Don Wano w 07 Gru 2014, 12:22

1. Tlumik tak jak zawsze zmniejsza obrazenia ale co jeszcze daje? ze go tak kazdy tam nosi,

Jak to tlumik wycisza. Niektore tez poprawiaja celnosc.

2. Oplaca sie inwestowac w CS-3a u zwawego,

Zalezy kim grasz ;)
"Człowieka poznaje się po jego języku"

Za ten post Don Wano otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive mietek1986.
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez mietek1986 w 07 Gru 2014, 15:50

Ja gram Assaultem i mam kase na Cs a latam w ekologu zielonym tylko ze kardan go ulepszyc niemoze a troche mnie w nim bija i wazy to ponad 18 kilo, wiec zmienic chcialem a w normalnym zewie Cs byl dosc fajny tylko po wpadce ze Switem wole wczesniej spytac.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez swirekster w 07 Gru 2014, 23:12

W mizery nie ma: Idę tu tu i tu, chyba że bawi cię odgłos ataku astmy.
W bazie wywalasz wszystko z plecaka, zabierasz tylko to co potrzebne na konkretną misję.
Lub łazisz cały czas w naukowym kondomie, ale unikasz walki jak ognia (chyba że bawią cię naprawy wysokości komina elektrowni)

Nie ma: O, idę teraz tu, teraz tam, teraz ubiję myśliwych, skoczę zrobić kłesta z pijawkami, potem znowu bandyci a potem to jeszcze studia skończę a wracając do skadowka wskoczę do anomalii po artefakty.
Zamęczysz się, będziesz musiał zostawić połowę dobytku gdzieś po drodze, bo wszystko to będzie ważyło tonę, zanim zorientujesz się, ze taszczenie ekologa w plecaku nie było konieczne na robienie zasadzki na monolitian, to dorwie cię sfora psów lub innego badziewiea.

Sam przeszedłem mizerię wiele razy jako recon, moim wyborem był ciężki płaszcz, hełm z sevy i pistolet/ pistolet maszynowy +granaty (lub granatnik, jeśli był dostępny w sklepie)

Jesteś w tym wstanie przeżyć postrzał z pistoletu, dziabnięcie mutka, możesz wejść do części animalii a po wyjściu nie musisz płacić biliardów za naprawy.
Tylko musisz grać z głową, i być cwaniakiem, jeśli chodzi o planowanie. Lornetka to obowiązek.

'Rzeczy do wszystkiego są do niczego'
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez Don Wano w 08 Gru 2014, 14:07

mietek1986 napisał(a):Ja gram Assaultem i mam kase na Cs a latam w ekologu zielonym tylko ze kardan go ulepszyc niemoze a troche mnie w nim bija i wazy to ponad 18 kilo, wiec zmienic chcialem a w normalnym zewie Cs byl dosc fajny tylko po wpadce ze Switem wole wczesniej spytac.

Gumisiów zielonego i pomarańczowego nie da sie ulepszyc tylko SEVE. Jesli lubisz szukac artefakty i walczyc to polecilbym Ci własnie SEVE. Co do pancerzy striktem do walki najlepszym bedzie Bułat pomijajac egzo. Ma lepszy statystyki od Beryla i Cs'a ale jest ździebko cięższy i ma mniej kieszeni niz CS w tym przypadku 3 po ulepszeniu. Oraz kolejny minus jest taki ze Bułata dorwiesz w poznieszych aspektach gry. Innym wyjsciem jest płaszcz i plytki kewlarowe. Du**y nie urywa ale grupke najmitow idzie przezyc.

swirek ma racje. Cokolwiek bys se nie zaplanowal zawsze ci cos przeszkodzi. Idac do zelaznego lasu napotkasz olbrzyma tudziez chimere i zostosujesz taktyke Trapera spier**laj-jitsu. Albo w ogole za nim tam dojdziesz bedzie napchany szpelerem jak autokar do Czestochowy. Wiec bierz naprawde malo i rozstaw w kluczowych miejscach tj. Barka Noego lub czy oczyszczony magazym podstacji plecak z najwazniejszymi przedmiotami. Oraz cwaniakuj na potege. Mozesz sie meczyc z grupa najemnikow przez godzine ale niezauwazony granat zza krzakow zawsze bedzie najlepszym rozwiazaniem ;)
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Postprzez Wiewi0r w 08 Gru 2014, 14:23

Don Wano napisał(a): Albo w ogole za nim tam dojdziesz bedzie napchany szpelerem jak autokar do Czestochowy

:E

Co do plecaków - za miejsca strategiczne uznawałbym też większe głazy, takie po drodze z ważnych punktów na bazę, a chroniące przynajmniej bezpośrednio przed dziadostwem.

Płaszcz ma zaletę - stosunkowo tani jest, a kevlar można zdobyć (ergo - gratis).
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Mito w 08 Gru 2014, 17:38

Przy czym właściwie to Ognista Kula ma ochronę wartą trzech płyt kevlarowych :kotek:
Jeden taki art + 2 kaemblaki i właściwie prawie to samo. Takie tylko alternatywne rozwiązanie. ;)

Ja właściwie już w ogóle wykluczyłem z mojej gry w Mizerii możliwość używania ciężkich pancerzy. Po prostu. Dla mojego stylu gry są, cholera, trochę za ciężkie. :/ Wolę ja już latać w średnim płaszczu. Swoją drogą, bardzo to zwiększa hardkorowość gry, próbować wystrzelać grupkę najemników w takim ekwipunku :D.
Do tego zwykle noszę ze 2 kaemblaki i czasem "stelaż" pod plecak... Niby nic ciekawego, ale kiedy w większości przypadków wraca się z "wypadów" z wypchanym po brzegi plecakiem, to się przydaje. W przypadku polowań na pijawki też.
Ekologa zwykle też gdzieś trzymam, ale używam go oczywiście tylko na przeczesywanie anomalii...
Może kiedyś, jak pójdę na Janów, kupię jakiś pancerz :suchar:

A jeżeli chodzi o rozstawianie przedmiotów - taka metoda jest, że gdy idziesz w jedną stronę, to wszelkie łupy gdzieś chowasz, a potem wracając je zbierasz... Jakby co, do czego jest Herkules/kokaina/inny dopalacz? ;)

A, swoją drogą - ktoś próbował już "spisać" wszelkie nowe schowki?
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Wiewi0r w 08 Gru 2014, 18:02

@Mito, a co ile daje sam pojemnik na arty? ;)
Prawda jest taka, że się nosi co się ma, z selekcją w kierunku coraz lepszego. :caleb:

O takim spisie piszesz? :D
https://www.facebook.com/MiseryMod/posts/555126751287615

Ewentualnie:

spis schowków schowki misery
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!

Za ten post Wiewi0r otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mito.
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez Mito w 08 Gru 2014, 18:18

No dobra, nie miałem na myśli wszystkich schowków, a tylko te nowo dodane... Ale jest, fajnie, dzięki.

A, widzisz, sam pojemnik na arty właściwie nic nie daje, tylko ogranicza promieniowanie od artefaktu. A tą wartość ochrony daje sam art. Jestem tego (niemal) całkowicie pewien... ;)

A może jeszcze ktoś wie, te trzy nowe schowki z bronią w Zatonie, dodane przez The Armed Zone - trudno je znaleźć?
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez brudne niebo w 08 Gru 2014, 18:26

O właśnie, jeszcze jedna rzecz.. Czy jest jakiś sposób na korzystanie z Serca Oazy ? Bo ono mnie zabija promieniowaniem nawet przez najlepszy filtr. Próbowałem ćpać , używać innych kombinezonów ale i tak wydziela dawkę letalną w pół minuty. W vaniliowej wersji używałem tego artefaktu i mam do niego sentyment.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
I z pokorą przyznaję się do bycia uczniem gimnazjum...
brudne niebo
Stalker

Dołączenie: 06 Lip 2013, 17:59
Ostatnio był: 03 Sty 2015, 01:53
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 5

Postprzez Wiewi0r w 08 Gru 2014, 18:30

Filmiki z oficjalnej strony MISERY na FB, więc zatwierdzone. A, że są wszystkie i długo - podobno MMO-wcy godzinami rozkminiają taktyki bossów. :caleb: (nie wspomnę o legendarnej 20-godzinnej walce z bossem w FF MMO)
Nie będę się upierać, bo dawno nie grałem, ale wydawało mi się, że sam pojemnik daje ochronę w wysokości (max.) 3 płytek kevlaru? W końcu to kawał ołowiu noszony przy piersi. :E

Co do Armed Zone - chwilowo gram w co innego, ale do MISERY planuję jeszcze wrócić, najlepiej na lepszym sprzęcie. :)

@brudne niebo: pewnie nie. A na pewno nie komfortowo. Najlepsze artefakty nie dają się okiełznać polowymi środkami, przynajmniej tak przyświeca światopoglądowi Nędzy ( ująłbym w skrócie tę zasadę jako no pain, no gain).
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez Don Wano w 08 Gru 2014, 20:15

Co do plecaków - za miejsca strategiczne uznawałbym też większe głazy, takie po drodze z ważnych punktów na bazę, a chroniące przynajmniej bezpośrednio przed dziadostwem.

Tak, moze przed snorkami albo olbrzymami nie ochronia ale przed reszta jak najbardziej.

Ja właściwie już w ogóle wykluczyłem z mojej gry w Mizerii możliwość używania ciężkich pancerzy. Po prostu. Dla mojego stylu gry są, cholera, trochę za ciężkie.

Tak, ja tez chodze w ciezkim plaszczu i do tego jakis kewlar. Podczas przenoszenia gratow ze Skadowska do Janowa, Gumis i 5 stalazy aluminiowych specjalnie nie zachwycalo, ale wg mnie najlepsze rozwiazanie by duzo uniesc.

A, swoją drogą - ktoś próbował już "spisać" wszelkie nowe schowki?

Ogranicze sie tylko do "próbował" :) Schowkow jest multum i nie raz maja lepsza zawartosc niz w vanili.
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości