Biel i czerń

Kontynuowane na bieżąco.

Moderator: Realkriss

Biel i czerń

Postprzez Asaimp w 02 Sie 2014, 15:26

Biel i czerń

Part 1.

:

a ów zwyczaj? Nie pożyczaj – he he he.... yyy…eee…A słyszeli opowieść o Janie Prawdomównym? Był to dwudziesto-jedno letni chłopak, nawiasem mówiąc pakerem to on nie był, który przyjechał do Zony za marzeniem. Słuchajcie, koty, a nie pieprzycie głupoty o tych swoich zdobyczach...

Postać ubrana w lekko żółtawą kurtkę wlepiła wzrok w wykonaną z drewna tablicę. Był to zbiór zasad panujący w ówczesnej „bazie” samotników.

Ów postać to Jan, blondyn, który wychowywał się w Polsce. Jego mięśnie każą sądzić, że nigdy nie słyszał o czymś takim jak siłownia. Ale to już w jego przypadku nie ważne – cechuje go spryt i szybkość. Ubrany był w już wcześniej wspominaną pożółkłą kurtkę wykonaną z bawełny i buty „Adidas”. Na wyposażeniu miał zakamuflowanego kałacha, który nie zawiódł Jana jeszcze nigdy. W prawej kieszeni jego kurtki widniały trzy granaty ręczne, w lewej zaś trzy torebki z haszem. Resztę rzeczy miał schowane do lekko przybrudzonego plecaka z wyszytym herbem Ruchu Chorzów.

-Jebać to! je*ać tę całą Zonę! Mam tego dość! – twarz Jana w jednej chwili z przyjaznej zmieniła się w złowrogą – Nawet Barman ma mnie już w dupie! Zatrudnię się u wojskowych.

Jako, że ów stalker był w Kordonie w Wiosce kotów (w której ówcześnie panował Wilk i Barman), natychmiast wyruszył w stronę Posterunku Wojskowego. Tak właściwie, nikt go nawet nie zatrzymywał.

Hej, koty, a wiecie czemu Jan tak gwałtownie zareagował? A, bo Barman oje*ał go na przeszło osiem tysięcy rubli! Za ten artefakt zwany Bąbelem. No, który z was by tak nie zareagował? Hmm? Zamknij się, to było pytanie retoryczne. Słuchajcie dalej…

-Jebany Barman, je*any Wilk! – Jan co krok wymieniał wszystkich z Wioski Kotów i dodawał przydomek „je*any”. – Jeszcze mnie popamiętają!

Podróż minęła polakowi bardzo szybko, było to tylko osiemset metrów które przebiegł truchtem, a, że powierzchnia była dość sucha, buty nie ślizgały się po niej. W okolicach Bazy Wojskowej poczuł przeszywający ból w klatce piersiowej i z hukiem padł jak martwy na beton…

-Halo! Stalkerze, jesteś na terytorium wojska!... – Wysoki mężczyzna w Hełmie Sfera zaczął potrząsać ręką Jana.
-Co do ku•wy? – Niezbyt mądrze zapytał się stalker.
-Grzeczniej, chłopcze. Oddział Grom zauważył niebezpieczeństwo, w tym przypadku Ciebie i nasz żołnierz Cię postrzelił z rewolweru. Ciesz się, że mamy na wyposażeniu bandaże. – Mężczyzna pokazał na zakrwawiony bandaż „spoczywający” w okolicach klatki piersiowej Jana – I tak masz szczęście. Pięć centymetrów i leżał byś już martwy.
-O ku•wa…Ale...Po ch•j rewolwery w Zonie? Co to, Dziki Zachód?
-A to niech już zostanie w naszej tajemnicy, chłopcze. A tymczasem mam dla Ciebie zadanie do wykonania.

Ach, koty, wy na miejscu Jana zesralibyście się ze strachu, co? Milcz, kutasie! To znowu było pytanie retoryczne. Słuchajcie więc dalej…

Ciężkie to dla mnie przeżycie. Moje pierwsze opowiadanie pisane na serio zostanie obrzucone gównem przez forumowych szpeczialistów. :E Czekam ku•wa!
Ostatnio edytowany przez Asaimp 02 Sie 2014, 17:31, edytowano w sumie 5 razy
"Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone."
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Dołączenie: 02 Maj 2014, 08:49
Ostatnio był: 16 Sie 2014, 16:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Reklamy Google

Re: Biel i czerń

Postprzez Grzechu300 w 02 Sie 2014, 16:26

Asaimp napisał(a):Słuchajcie, koty, a nie pieprzycie głupoty.

Celowy, nie celowy - i tak się nie powinno używać rymów.

Asaimp napisał(a):blondyn wychowany w Polsce.

Bo normalnie blondynów wychowuje się tylko w Czelabińsku.
Asaimp napisał(a):Jego mięśnie każą sądzić, że nigdy nie słyszał o czymś takim jak siłownia.

I co z tego? Jak byłem w liceum nauczyciel wf (zawodowy piłkarz btw) o wadze bodajże 65 kg robił pompki stojac na samych rękach (do góry nogami).
Nie ma to jak oceniać siłę ludzi na podstawie masy mięśniowej.
No ale dobra, rozpisałem się, a to przecież błąd w opowiadaniu nie jest - ja tak mam, że się czepiam o pierdoły. ;)
Asaimp napisał(a):Na wyposażeniu miał zakamuflowanego kałacha, który nie zawiódł Jana jeszcze nigdy. W prawej kieszeni jego kurtki widniały trzy granaty ręczne, w lewej zaś trzy torebki z Haszem.

I zero jedzenia, wody, witamin, przyborów osobistych. Zacny ekwipunek.
I czemu hasz z dużej?
Asaimp napisał(a):Tak właściwie, nikt go nawet nie zatrzymywał.

Wojsko w Zonu ma prawo strzelać do każdego i do wszystkiego bez rozkazu - też bym debila nie zatrzymywał, i tak kulkę dostanie.
Asaimp napisał(a): oje*ał go na przeszło dwa tysiące rubli

Dwa tysiące rubli wg kursu średniego to 174.8 PLN - W Zonie flaszka wódki więcej kosztuje. :E
Asaimp napisał(a):podróż minęła Ukraincowi bardzo szybko

To on Polak czy kacap w końcu? ;)
Asaimp napisał(a):było to tylko dwieście metrów które przebiegł truchtem,

Widzę że kolega z domu nigdy nie wychodził - 200 metrów to jest nic - jak baza stalkerów może być założona tak blisko posterunku wojskowego?! :E
Asaimp napisał(a):a, że powierzchnia była dość sucha, buty nie ślizgały się po powierzchni.

Powtórzenie.
Asaimp napisał(a):-Halo! Stalkerze, jesteś na terytorium wojska!... – Wysoki mężczyzna w Hełmie Sfera zaczął potrząsać ręką Jana.
-Co do ku•wy? – Niezbyt mądrze zapytał się stalker.

Zaraz, padł martwy a jeszcze gada do nich? WTF?
I wojacy nie bawili by się w ostrzeganie czy gadki ze stalkerem. Tym bardziej martwym. :E
Asaimp napisał(a):-Grzeczniej, chłopcze. Oddział Grom zauważył niebezpieczeństwo, w tym przypadku Ciebie i nasz żołnierz Cię postrzelił z rewolweru.

1.Skąd Gromowcy w Zonu?
2.Skąd u Gromowców rewolwery? Co to, dziki zachód?
Asaimp napisał(a): Moje pierwsze opowiadanie pisane na serio

To było na serio? Poczytaj sobie forumowe opowiadania, one są na serio.
Asaimp napisał(a): zostanie obrzucone gównem. :E Czekam ku•wa!

Ja tam nie wiem jakie ty masz fetysze, ale pomagał Ci w tym nie będę.

Minusy:
1.To nie jest opowiadanie - to jest zlepek zdań. Strzelam, że pisałeś to w max 5 minut.
2. Za dużo przeklinasz. Czemu to ma służyć?
3. Bzdury, pełno bzdur.
4. Więcej bzdur.
5. Niestylistyczne zdania, błędy.

Plusy:
1.Bohater ma normalne imię/ksywę, a nie jak w 99% opowiadań na forum : Artem/Wilk/Suchy/Szary/Hunter/Kruk/niepotrzebne skreślić. ;)
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Asaimp w 02 Sie 2014, 17:29

Co się dało, to poprawiłem. Hue, tylko czekałem na Ciebie i Universala. :)

Padł jak martwy, a nie martwy. Czasem przydaje się przeczytanie czegoś dwa razy. :E
Dziemki, dziemki, przynajmniej jeden + już jest, a to wielki +. :)
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Postprzez slawek73 w 02 Sie 2014, 20:19

z całym szacunkiem Asaimp, ale tego nie da się DWA razy przeczytać ;)
Awatar użytkownika
slawek73
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2014, 18:55
Ostatnio był: 07 Lut 2019, 17:26
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 32

Postprzez Grzechu300 w 03 Sie 2014, 10:16

Asaimp napisał(a):Co się dało, to poprawiłem. Hue, tylko czekałem na Ciebie i Universala. :)

Służę uprzejmie. :)
Asaimp napisał(a):Padł jak martwy, a nie martwy

Ej no, ja też się czasem mylę.
Asaimp napisał(a):przynajmniej jeden +

Głupia pierdoła z tym imieniem/ksywką, ale to, że wykazałeś się odrobiną kreatywności i użyłeś czegoś innego niż Artem/Wilk/Suchy/Szary/Hunter/Kruk/niepotrzebne skreślić/ jak czyni to 99% użytkowników w opowiadaniach chwyciło mnie za serce. :E
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Postprzez Red Liquishert w 14 Sie 2014, 20:15

Ja tylko o ksywkach - bo w końcu w Zonie nie może być dwóch ludzi o tej samej ksywie. Łysy na polskich osiedlach też jest pewnie tylko jeden :p
A opowiadanie jest kiepskie jak przeciętna riposta Gizbarusa. Ma trzy zasadnicze wady:
1. Nie ma w nim sensu
2. Nie ma w nim sensu.
3. Patrz: punkt 2
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Kozaki: 167

Postprzez Grzechu300 w 14 Sie 2014, 22:06

Red Shoahert napisał(a):Ja tylko o ksywkach - bo w końcu w Zonie nie może być dwóch ludzi o tej samej ksywie.

Jasne, że tak - ale ja się o ksywki zawsze czepiam i czepiał będę. Taki mój konik.

Rzygać się chce jak w opowiadaniach w klimacie stalker/metro każdy bohater to Artem/Wilk/Suchy/Szary/Hunter/Kruk/niepotrzebne skreślić.

Opowiadań z tych serii aż tak dużo nie ma, więc jak ktoś dużo czyta to po prostu to widać. ;)

PS - W książce Diakowa bodajże "W Mrok" Taran nabija się właśnie z tych powtarzalnych i śmiesznych ksywek wśród stalkerów. Też fajnie jest to tam opisane. :P
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Postprzez Asaimp w 16 Sie 2014, 15:37

Red Shoahert napisał(a):1. Nie ma w nim sensu
2. Nie ma w nim sensu.
3. Patrz: punkt 2

To się tak tylko wydaje. A tymczasem korektoruję drugą część (jednocześnie ostatnią).
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Powróć do O-powieści w odcinkach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości