[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez alex_dragon w 08 Sie 2014, 23:23

jeszcze jeden gracz ma problem z CTD w Prypeci

mati24300 napisał(a):
mati24300 napisał(a):Witam. Mam mały problem. Jestem w Prypeci i mam zadanie żeby porozmawiać z Kowalskim tzw. "Cicha rozmowa" i coś jest nie tak :/ Wchodzę do pokoju, niby ma załączyć się cutscenka i nic się nie dzieje. Czarny ekran i tak już zostaje. Poczekałem z 5 minut w takim stanie na jakim gra się zatrzymała i niestety nic to nie dało :/ Może ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić?
Pisałem jakiś czas temu pomoże mi ktoś z tym?

tak sie zastawaniam czy te CTD w Prypeci są zależne od s_d ??
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Reklamy Google

Postprzez Krzyk19 w 09 Sie 2014, 01:44

Jak zacząłem tak pojawiła się masa pytań. O ile ze znalezieniem dobrej broni sobie poradziłem(specjalny dwustrzałowy tryb AN-94 jest idealny do zwalczania Zombie) to z innymi rzeczami mam problemy.
1. Lepiej naprawić mój w 100% dziurawy płaszcz u technika czy własnoręcznie?
2. Lepiej narażać się na śmiertelne niebezpieczeństwo w anomaliach czy polować na mutanty?
3. Gdzie mogę znaleźć szczury?
4. Ostatnio zabiłem niedaleko Janowa nibyolbrzyma. Kiedy lub gdzie znajdę następnego?
5. Z opisu naszywki członka frakcji dowiedziałem się że takowa daję nowe opcje i utrudnia życie. Jak jej użyć?
6. Na moją logikę to powinienem kupić nóż myśliwski żeby móc wyciągać więcej z mutantów, ale równie dobrze mógłbym kupić zestaw łowcy, bo to Misery. Co wybrać?
7. Po udaniu się do Janowa znalazłem na mapie coś jak przejście, ale nie wiem czy powinienem to w ogóle sprawdzać. Czy to coś "specjalnego" dla skopców?
8. Co w Misery dają "przedmioty codziennego użytku" takie jak sztućce polowe?
9.Tak się zastanawiam nad sprawą frakcji. Da się do nich przyłączyć? Czy handlarze będą dawali jeszcze bardziej absurdalne ceny?
Mam nadzieje że jakiś weteran będzie miał czas na odpowiedzenie na te pytania.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez KOSHI w 09 Sie 2014, 10:11

1. Lepiej naprawić mój w 100% dziurawy płaszcz u technika czy własnoręcznie?

Sprawdź, co lepiej ci wyjdzie. Nigdy raczej naprawa u technika nie wychodziła lepiej.Poza tym całkowicie zniszczony płaszcz nie nadaje sie do własnoręcznej naprawy.

2. Lepiej narażać się na śmiertelne niebezpieczeństwo w anomaliach czy polować na mutanty?

To zależy. Łatwiej kupić strzelbę i polować na dziki i mięsacze. Do anomalii potrzebna jest minimum maska przeciwgazowa to raz. Dwa - po wyciągnięciu artów raczej szybko się nie respią. Dziki znajdziesz zawsze.

3. Gdzie mogę znaleźć szczury?

W podziemiach, czasem łażą po otwartym terenie.

4. Ostatnio zabiłem niedaleko Janowa nibyolbrzyma. Kiedy lub gdzie znajdę następnego?

On sam cię znajdzie :E Nie ma reguły.

5. Z opisu naszywki członka frakcji dowiedziałem się że takowa daję nowe opcje i utrudnia życie. Jak jej użyć?

Sprzedać, użyć do czyszczenia broni lub naprawy pancerza.

6. Na moją logikę to powinienem kupić nóż myśliwski żeby móc wyciągać więcej z mutantów, ale równie dobrze mógłbym kupić zestaw łowcy, bo to Misery. Co wybrać?

Nie wiem czy to coś daje. Ja nie mam nawet noża, a miałem, i nie widzę róznicy w tej materii.

7. Po udaniu się do Janowa znalazłem na mapie coś jak przejście, ale nie wiem czy powinienem to w ogóle sprawdzać. Czy to coś "specjalnego" dla skopców?

Tak, to są przejścia. Idziesz w dane miejsce i się przenosisz między mapami.

8. Co w Misery dają "przedmioty codziennego użytku" takie jak sztućce polowe?

Nic, tylko są dla klimatu. Sprzedajesz je i tyle.

9.Tak się zastanawiam nad sprawą frakcji. Da się do nich przyłączyć? Czy handlarze będą dawali jeszcze bardziej absurdalne ceny?

Nie widzę większych zmian po dołączeniu do Wolności tak jak było w podstawce. Dołączyć jeszcze możesz do Powinności. Ze Stalkerami lub Bandytami możesz mieć jedynie lepsze stosunki po zrobieniu paru misji.
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Parij w 09 Sie 2014, 11:49

A jak dołączyć do Wolności? I kiedy można, po wizycie w Prypeci?
Parij
Kot

Dołączenie: 09 Sie 2014, 11:35
Ostatnio był: 12 Sie 2014, 18:16
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez kapt12 w 09 Sie 2014, 15:07

Ja mam problem z jedną misją w Misery.
Kowalski prosi abym zbadał co powodują zakłócenia radiowe i przy okazji znalazł jego ludzi. Więc idę tam gdzie GPS (na plac zabaw) i pokazuje mi że mam przeszukać ciało... lecz tego ciała nigdzie nie ma. Ładuje save kilka razy, restartuje grę... i nic. Co ja mam z tym zrobić? :/
kapt12
Kot

Dołączenie: 27 Lip 2014, 17:30
Ostatnio był: 17 Sie 2014, 23:49
Kozaki: 0

Postprzez jazon w 09 Sie 2014, 15:21

Ktoś testował ten Addon ? http://www.moddb.com/mods/misery-the-armed-zone

Trochę szkoda mi nową grę zaczynać, ale chyba się skuszę.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Pangia w 09 Sie 2014, 15:29

Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapt12.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez MajorDiegtiarov w 10 Sie 2014, 17:03

Witam są jakieś tweaksy żeby przywrócić poziom normalny z vanilli CoPa chodzi mi żeby wszystko było tak samo obrażenia od promieniowania od pocisków od mutantów od amonali itp głód zredukowany do wartości vaniliowej praktycznie wszystko, co tyczy się obrażeń zdrowia cen u handlarzy itp zredukowane do poziomu normalny z vanilli.
Awatar użytkownika
MajorDiegtiarov
Tropiciel

Dołączenie: 09 Wrz 2013, 21:50
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 03:17
Kozaki: 38

Postprzez Pangia w 10 Sie 2014, 17:24

No to jaki jest wtedy sens grać w to? Wtedy masz Zew Prypeci z nowymi broniami i pogodą. I bez popi♥rdolonej mgły na 300 metrów niwelującej sens korzystania ze snajperek. A i tak Misery nie jest takie przegięte, skoro na video z dziabaniem najemników ze ZUO nożem swirekster przyjmuje na klatę strzał z obrzyna i traci ledwo ponad połowę HP, chociaż powinno go przerobić na mięso oddzielane mechanicznie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez MajorDiegtiarov w 10 Sie 2014, 17:33

w misery podoba styl graficzny w sensie że martwa strefa odgłosy zwiększony zasięg alife nowe bronie praktycznie wszystko co mod ma oprócz poziomu trudności i dlatego chce go przywrócić do poziomu normalny z vanilli
Awatar użytkownika
MajorDiegtiarov
Tropiciel

Dołączenie: 09 Wrz 2013, 21:50
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 03:17
Kozaki: 38

Postprzez Argawen w 10 Sie 2014, 18:15

Mam takie pytanko.
W Misery ma tak być, że najemnicy mogą nosić oznaczenia stalkera( naszywki) ?
Coraz bardziej robi się to irytujące, że od jakiegoś czasu muszę robić quicksave przed każdą wymianą ognia, bo nie jestem pewien kto to jest. Widze jak byk, ze gość nosi naszywkę stalkera, ba nawet ma ich standardowy pancerz( ten z tymi butlami na plecach) i okazuje się, że to "najomnik".
Zdarzyło mi się już to parę razy.
Szczególnie utkwiło mi zdarzenie przy Szramie. Byłem ukryty w krzakach po drugiej stronie. Widzę, że jest trzech gości przy ognisku. Dwóch ma naszywki stalkera. Dobra, to "nasi". W oddali widzę, że grupa trzech gości( przy ognisku za kontenerami przy barce) nosi się z zamiarem udania się w kierunku "Szramy". Dwóch jest typowo odzianych, jak najemnicy( jeden na czarno, jak pilot). Myślę, poczekam, pomogę stalkerom przy "Szramie", lub oni mnie. Nagle goście z naszywkami stalkera zaczynają pruć we mnie. Po potyczce szybko ich sprawdzam, wściekły, że mnie nie rozpoznali jako swój. Niespodzianka, to najemnicy :mad:
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 7

Postprzez jazon w 10 Sie 2014, 18:19

Odnośnie identyfikacji NPC. Fajnie by było gdyby obserwując NPC przez lornetkę było widać do jakiej frakcji należą. Nie mówię tu o naszywka tylko np. o wyświetlaniu takiej informacji. Wtedy lornetka była by bardziej użyteczna i nie było by problemów z identyfikacją. Nie wiem tylko czy takie rozwiązanie jest możliwe z punktu widzenia technicznego.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości