[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez ramzesLOL w 05 Mar 2008, 18:48

Uwaga będzie kilka spoilerków więc ten co nie chce popsuć sobie gry niech nie czyta

Jestem w elektrowni atomowej i mam pytanie czy w tym modzie da się otworzyć te drzwi gdzie w podstawce było tajne laboratorium czy ta możliwość zastała zupełnie odebrana?
Czy w elektrownie jest jakiś inny ważny liścik niż ten przy resztkach monolitu?
W encyklopedi jest napisana kolejność wykonywania zadań 3 punkt mówi żeby iść do kryjówki
strieloka a apigromie więc wszedłem tam i co? i nic zupełnie nic nie znalazłem:( jeśli jest tam coś ważnego może mnie ktoś nakierować?
A gdzie jest ten zagubiony zespół w prypeci? w którym miejscu?

http://youtube.com/watch?v=uj3SlR3CkuM- u mnie nie było wojaska tylko najemniecy ;(
to jakiś błąd?
ramzesLOL
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2008, 21:04
Ostatnio był: 02 Mar 2012, 21:02
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Crisu w 05 Mar 2008, 18:56

A kto powiedział, że ten zespół MUSI się znajdować w Prypeci?
Skoro jest zagubiony to jego lokalizacja nie jest znana.
Podpowiem tylko, że w Prypeci ich nie ma.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez ramzesLOL w 05 Mar 2008, 19:07

Taaaa tylko że to zadanie pojawiło się jak tylko wlazłem do prypeci....
ramzesLOL
Kot

Postprzez Crisu w 05 Mar 2008, 20:47

Toteż musisz połazić aby ich znaleźć. Ah, niech stracę - dokładnie i na 100% nie ma ich w Prypeci.

Nie mogę napisać tutaj gdzie przebywają bo to troszkę duży spoiler związany bezpośrednio z końcówką gry. Frajerską, ale jednak końcówką...
Dlaczego akurat taka (kto ukończył ten wie jaka)? Jest to wstęp do Priboi Story Patch 2.0/3.0

Jest jeden oddział, ale to nie ten, którego szukasz.
Grupka Żołdaków w Prypeci tylko szturmuje... Nic wielkiego.
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez ramzesLOL w 06 Mar 2008, 19:58

żołdaków xD 2 żołnierzy to tyle ile znalazłem a tak właściwie to ile jest zakończeń w priboju?

SPOILER
zdziwiło mnie troche że w elektrowni nie ma absolutnie niczego prócz liściku... teraz nawet nie wiem gdzie pójść w ogóle nie wiem o co chodzi w tej fabule :p kręcę się tu i tam w poszukiwaniu liścików z których nic nie wynika :/

I jeszcze raz to samo czy coś ciekawego było w starej kryjówce strieloka w apigromie bo nie wiem czy się wracać
ramzesLOL
Kot

Postprzez moralez00 w 08 Mar 2008, 10:47

No i .upa. U mnie critical error.
Awatar użytkownika
moralez00
Kot

Dołączenie: 02 Mar 2008, 13:44
Ostatnio był: 02 Sie 2008, 11:40

Postprzez R1FL3 w 08 Mar 2008, 12:48

Modzik fajny. Jedyna rzecz jaka mnie irytuje to wszędobylskie drzewa i częste wywalanie do windy (np. gdy zagadałem do żołdaka przy moście) :/
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Psiaq w 08 Mar 2008, 23:14

A ja próowałem wywalić localization.ltx i zmieniłem linjike w tym 2gim pliku na true.. a tu i tak nei działa . Co moge zrobić ( mam wersje 1.0005 i Polskiego Stalkera)

EDIT!!!
A jednak się właczyło tylko zamiast dialogów mam coś w stylu : Priboy_dialog_3 czy jakoś tak , jak temu zaradzić?

EDIT2!!!
I dlaczego są takei ścinki jak biegne ( komp dobry i nie jego wina , bez moda wszystko działa cacy) . Tak haczy co jakis czas.
Psiaq
Kot

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:12
Ostatnio był: 23 Sty 2009, 16:31

Postprzez Infernal w 09 Mar 2008, 01:40

Jakim cudem mod po angielsku ma działać na polskiej wersji prawidłowo? Zrób nam przysługę i walnij się w czoło zanim coś napiszesz. A co do zrywów to priboy ostro podkręca wymagania co też było omawiane nie raz.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Pogan w 09 Mar 2008, 03:11

Infernal napisał(a):Jakim cudem mod po angielsku ma działać na polskiej wersji prawidłowo? Zrób nam przysługę i walnij się w czoło zanim coś napiszesz. A co do zrywów to priboy ostro podkręca wymagania co też było omawiane nie raz.

Niezgodzie się z tym mi na polskiej oryginalnej wersji działa idealnie bez żadnych modyfikacji i ani raz mi się nie "sypnął"

Podpisuję się pod tym. Wszystko mam po angielsku, ale działa. - МЦ -
Image
Pogan
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2008, 21:22
Ostatnio był: 12 Lut 2021, 02:24
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Crisu w 09 Mar 2008, 13:16

Jeśli chodzi o mnie - sypał się tylko podczas dodawania własnych dźwięków/tekstur oraz edycji configów.
Ale to wynika tylko i wyłącznie z moich umiejętności, które póki co może nie tyle co raczkują, ale są na średnim poziome.

Priboi Story w czystej, niemodyfikowanej wersji w wydaniu PL klęka tylko, gdy ginę.
Nie mam problemów z dwuklikiem na śrubce i temu podobnymi.

Jedynym mankamentem jest chyba błąd w rozmowie z Woroninem.
Ale to tylko wina moda, więc jest świetnie.
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez wędrowiec w 16 Mar 2008, 19:37

Świetny mod. Ciekawe są również dodatki pochowane w katalogach - pierwszy raz to widzę w przypadku modów do STALKERA (film, zdjęcia, alternatywny wygląd okolic elektrowni).

Z irytujących rzeczy wymienię

- wychodzenie NPCów poza teren planszy. W pierwszym zadaniu - dostarczenie gorzałki wojskowemu - zlecający zadanie wylazł mi tuż za bramę posterunku na północy Kordonu. Widzę go przez bramę, ale nie mogę zagadać, żeby skończyć zadanie. Po przejściu na Wysypisko już go nie widać, po powrocie do Kordonu - znów jest w tym samym miejscu. Czy ktoś wie czy da się w okolicy wyjść poza mapę, bo może to rozwiązałoby problem (szukałem przejścia bezskutecznie)?

- wojskowi bez przyczyny stają się wrogami (i to nie wszyscy). Nie zastrzeliłem ani nie postrzeliłem żadnego wojaka, a mimo to po którymś rajdzie na budynki w którym w Kordonie siedzą bandyci (na pd od przejścia do Doliny Mroku) część żołnierzy została moimi wrogami. Część z tych, którzy stoją przy mostku w Kordonie (na drodze od wioski), oraz wszyscy z garnizonu na pd od wioski pozostała przyjaciółmi, natomiast grupa pod mostem kolejowym w całości była wroga (i oczywiście strzelali).

- patch ze strony autorów nie rozwiązuje całkowicie wysypywania się gry do systemu po śmierci naszego bohatera. Jeśli się nie mylę poprawił on przypadki śmierci od strzału (rzadziej się wysypuje niż wcześniej), ale w przypadku zwierzaków wysypuje się tak samo.

Czekam z niecierpliwością na zapowiadane patche i trzymam kciuki za autorów.
wędrowiec
Kot

Dołączenie: 18 Sty 2008, 20:15
Ostatnio był: 16 Mar 2008, 19:44

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości