przez wędrowiec w 16 Mar 2008, 19:37
Świetny mod. Ciekawe są również dodatki pochowane w katalogach - pierwszy raz to widzę w przypadku modów do STALKERA (film, zdjęcia, alternatywny wygląd okolic elektrowni).
Z irytujących rzeczy wymienię
- wychodzenie NPCów poza teren planszy. W pierwszym zadaniu - dostarczenie gorzałki wojskowemu - zlecający zadanie wylazł mi tuż za bramę posterunku na północy Kordonu. Widzę go przez bramę, ale nie mogę zagadać, żeby skończyć zadanie. Po przejściu na Wysypisko już go nie widać, po powrocie do Kordonu - znów jest w tym samym miejscu. Czy ktoś wie czy da się w okolicy wyjść poza mapę, bo może to rozwiązałoby problem (szukałem przejścia bezskutecznie)?
- wojskowi bez przyczyny stają się wrogami (i to nie wszyscy). Nie zastrzeliłem ani nie postrzeliłem żadnego wojaka, a mimo to po którymś rajdzie na budynki w którym w Kordonie siedzą bandyci (na pd od przejścia do Doliny Mroku) część żołnierzy została moimi wrogami. Część z tych, którzy stoją przy mostku w Kordonie (na drodze od wioski), oraz wszyscy z garnizonu na pd od wioski pozostała przyjaciółmi, natomiast grupa pod mostem kolejowym w całości była wroga (i oczywiście strzelali).
- patch ze strony autorów nie rozwiązuje całkowicie wysypywania się gry do systemu po śmierci naszego bohatera. Jeśli się nie mylę poprawił on przypadki śmierci od strzału (rzadziej się wysypuje niż wcześniej), ale w przypadku zwierzaków wysypuje się tak samo.
Czekam z niecierpliwością na zapowiadane patche i trzymam kciuki za autorów.