Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Talbot w 14 Lip 2014, 18:06

Link już nieaktualny :( nie ma co cenzura u nas działa, że hej ;)
Image

Projekt "S.T.A.L.K.E.R. - Monopol Na Czarnobyl" -> http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=9&t=24021&p=298390#p298390
Awatar użytkownika
Talbot
Kot

Dołączenie: 08 Lip 2014, 19:27
Ostatnio był: 23 Lip 2014, 15:08
Miejscowość: Posen
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 35

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 14 Lip 2014, 18:06

W USA (i zapewne w każdym innym europejskim kraju) skończyłby w kałuży własnej krwi (i słusznie), a nie odpi♥rdalałby jakichś tańców z glinami. Zaraz przyjdzie pewnie jakiś domorosły psycholog i powie, że to było wołanie o pomoc i dlatego koleś rzucał w gliniarzy jakimiś pałkami. Jakimi dokładnie nie wiem, bo „this video has been removed by the user”.
I zgadzam się, że celność wprost wyśmienita, było bodaj 12 strzałów i 1 trafienie. Łaaaaał.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Crisu w 14 Lip 2014, 18:15

Jeśli chodzi o eliminację zagrożenia na ulicach, policja działa... Jak widać.
To znaczy... Jak BYŁO widać, bo filmik został usunięty, dotarł do gliniarzy i dostali "prykaz" natychmiastowego załatwienia sprawy. Potwierdzone info. Już nie pierwszy raz zamiatają takie rzeczy pod dywan.

- - -

@Pangia:

Nie liczyłem ilości wyplutych kul, ale zapewne z 12 musiało pójść. Same 4 ostrzegawcze posłane przez Panią zakręconą, nie dodawałem późniejszych prób grubaska i brawurowego full-auto jak z filmów pościgowych. "Robią w holiłudzie", no doubt.

Nauczką na przyszłość niech będzie natychmiastowe pobieranie wrzuconego filmiku, pokroju wyżej wymienionego. Dowody świadczące na niekorzyść psów znikają błyskawicznie, jak użytkownicy za czasów - powiedzmy - "konkurencyjnego" forum. I o ile to drugie nie bulwersuje, o tyle to pierwsze sprawia, że zwyczajny człowiek odczuwa natychmiastową chęć odpalenia czołgu i rozpieprzenia całego tego syfu.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez Pangia w 14 Lip 2014, 18:35

Ale ja nie widzę nic złego w tym, że strzelali, tylko że strzelali tak niecelnie. To wyglądało tak, że gdyby koleś wbiegł między nich, to niczym na jakieś kreskówce z Looney Tunes wzajemnie by się wystrzelali.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Sivert w 14 Lip 2014, 18:52

http://www.liveleak.com/view?i=5cd_1405344243

ale jaja, przypomniały mi się Psy: "spudłowałeś z takiej odległości?!" :facepalm:

IMO po rzuceniu młotkiem powinien zaliczyć dwa magazynki w klatę. Pomijam, że gdyby kierowca miał pecha, to przy tym ustawieniu radiowozu mógłby dostać w głowę ze skutkiem natychmiastowym (=dziurą).
Niestety przy tym układzie mundurowi będą mieli dużo tłumaczenia. Czasy strzelania do uciekającego (nawet psychola) niestety minęły.
Sivert
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2012, 13:24
Ostatnio był: 11 Gru 2018, 22:09
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 29

Postprzez Talbot w 14 Lip 2014, 19:02

Eh... nic nie widziałem, ale z tego co ogarniam to zbyt często nie mają zajęć na strzelnicy, zresztą to problem wszystkich służb mundurowych (nie licząc szeroko rozumianych oddziałów specjalnych, dla nich zawsze i amunicja i strzelnica się znajdzie).

BTW

Jest coś co mnie od jakiegoś czasu męczy i tyczy się to zarówno Policji jak i Wojska (a raczej ludzi na kontrakcie, którzy pilnują baz) - dlaczego oni nie noszą kamizelek ? Jeśli mam broń to prawdopodobnie będę jej musiał użyć przeciwko komuś kto ma broń, a jeśli ktoś ma broń i ja mam go powstrzymać przy pomocy mojej to zdrowy rozsądek każe dopuścić myśl, że ów 'ktoś' umie strzelać... a głos rozsądku wpędza w depresję powtarzając 'umie i robi to lepiej niż Ty'.

Rozumiem, Poznań to nie Bagdad, ani Sarajewo, ale mimo to cała ta sprawa (z tego co o niej piszecie) jest pożałowania godna.

....

Ok... widziałem... i nie wierzę w to co widziałem...

Ja ogarniam, przepisy itp... ale serio mieli go na dystansie 5 metrów i nie trafili ? To zabrzmi jak ponury żart, ale lepiej poszukajmy łusek bo okaże się, że gościa zdjął snajper....

Swoją drogą był nieuzbrojony, agresywny ale parafrazując już wspomniane Psy - NIE MIAŁ KU*WA BRONI - a w takim przypadku, to powinni go dogonić, zwalić na ziemię, strzelić gazem po oczach, kajdanki i wsio....

Eh... mój kraj... taki piękny...

4 strzały ostrzegawcze ? Co myślała, że w końcu się podda ? Poza tym 12 strzałów w stronę uciekiniera - patrz - ruchomego celu. Jeśli tylko jedna kula trafiła i to w klatkę piersiową to co z pozostałymi 11 ? To nie gra - te kule nie znikają, lecą dalej jak głupie dopóki w coś nie trafią. Tak więc chwalić Boga/Allaha/Monolit/Buddę/Latającego Potwora Spaghetti (niepotrzebne skreślić) że nie było tam gapiów zwłaszcza, że mam trochę doświadczenia z ludźmi kiedy gdzieś niedaleko dzieje się coś 'ciekawego' nie ważne co by to było - oni tam idą.

Ktoś wspominał o USA - tam chociaż wiedzą, że jak strzelają to albo gleba, albo jak najszybciej udać się jak najdalej.

EDIT:

Już można o tym przeczytać w Newsweek'u -> http://polska.newsweek.pl/strzelanina-w ... 684,1.html
Image

Projekt "S.T.A.L.K.E.R. - Monopol Na Czarnobyl" -> http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=9&t=24021&p=298390#p298390
Awatar użytkownika
Talbot
Kot

Postprzez Pangia w 14 Lip 2014, 19:26

Talbot napisał(a):parafrazując już wspomniane Psy - NIE MIAŁ KU*WA BRONI

„Magazynek! Młody, MAGAZYNEK!!!”
Talbot napisał(a):dlaczego oni nie noszą kamizelek

Bo swoje kosztuje i swoje waży, a że mamy najniższy współczynnik sztuk broni w stosunku do liczby mieszkańców w Europie…
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Talbot w 14 Lip 2014, 19:34

Wiecie co jest najlepsze ? Wszędzie piszą o kilku strzałach. Ja naliczyłem 12, oglądam ten film w kółko i dalej myślę, że to jakaś komedia. Rozumiem strzał ostrzegawczy, ale efekt był taki, że laska nie wytrzymałą i zaczęła strzelać. Swoją drogą takich wygibasów z jednoczesnym strzelaniem to nawet w Afryce nie widzieli, ale i tak wg ankiety na newsweek.pl wg 45% 'ankietowanych' policja zachowała się profesjonalnie i z klasą...

No nic, zostaje powtórzyć jak mantrę - Mój kraj, taki piękny...
Image

Awatar użytkownika
Talbot
Kot

Postprzez Pangia w 14 Lip 2014, 21:08

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=113154

Jak? Facet jest po przeszczepie rąk czy ma siano zamiast mózgu? Wyjąć magazynek, pociągnąć za zamek/przeładować, oddać suchy strzał w ziemię. Nie trzeba do tego szkolenia, żeby takie coś wiedzieć, a nie wiedział tego policjant? Aż bym się spytał kuzyna, bo jest w policji (żonę zresztą też tam znalazł), czy potrafiłby rozłożyć Walthera czy co tam oni mają bez strzelenia sobie w oko.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Talbot w 15 Lip 2014, 00:30

Czuję się taki bezpieczny... nie dziwię się że w Polsce trudno o pozwolenie na broń. Policja musi się naprawdę obawiać, że trafią kiedyś na kogoś kto będzie umiał się nią posługiwać...
Image

Awatar użytkownika
Talbot
Kot

Postprzez impulse_101 w 15 Lip 2014, 09:35

Rzuć to! Rzuć to!!! No i rzucił :E

W temacie o legalizacji broni był argument że obywatele i tak nie potrafiliby posługiwać się pukawkami, jak widać policja jakoś specjalnie wyszkolona też nie jest a jakoś im bron wydają.

PS. obok fajny garbus igła,pewnie wyremontowany z pożyczki w ING.
Image

Za ten post impulse_101 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Crisu w 17 Lip 2014, 20:23

Tym razem coś, co nie bulwersuje, tak jak poprzednia farsa z polskim brakiem profesjonalizmu. Wrzucam, bo wydaje mi się, że może zainteresować i przydać się to jako przestroga na przyszłość dla co niektórych. Wiele się mówi o słowach typu "Kozak w necie - pi*da w świecie", ale to jedynie słowa, bo zwyczajnie nikt "szary" nie ma czasu i środków by namierzać hejterów, ściągać ich do siebie lub odwiedzać osobiście.

A jednak znalazł się ktoś, kto dobitnie ukazał jak malutcy są hejterzy. Cała internetowa bladź ukryta za bezkarnością w sieci skwitowana jednym, oczywistym widełkiem. Podziwiam typa, że chciało mu się namierzać tego cwaniaczka. :E

http://www.youtube.com/watch?v=NolGBH9o1fg
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości