[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez KOSHI w 21 Cze 2014, 04:59

Commando i RPK widziałem chyba w sprzedaży u jakiegoś NPC. XM8 zresztą też - tu jestem na 100% pewien. Smok to oczywiście M24 SWS. Nie dawno zakupiłem właśnie. Fajna snajperka z dużym zoomem. Niestety nie wyciszona, ale dystans robi swoje.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Reklamy Google

Postprzez Ananasik w 22 Cze 2014, 11:26

Tak gram i nie mogę znaleźć żadnego przedmiotu usuwającego promieniowanie który można by było na pas zamieścić.
w 2.0.2 pamiętam były chyba 2 takie zostały usunięte?
Ananasik
Kot

Dołączenie: 12 Lis 2013, 15:33
Ostatnio był: 01 Lip 2014, 21:29
Kozaki: 0

Postprzez Mars713 w 22 Cze 2014, 14:39

Skóra Nibyolbrzyma, jesli mnie pamięć nie myli,
daje chyba z -9 do redukcji promieniowania.
Dzika -3, na poczatek wystarczy.
Awatar użytkownika
Mars713
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2011, 10:01
Ostatnio był: 31 Paź 2015, 23:33
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 5

Postprzez zlyzuw w 27 Cze 2014, 22:27

Moja gra w misery opiera się przede wszystkim na zarabianiu pieniędzy poprzez polowania na mutanty, gotowania mięsa a następnie sprzedawania go. Poluję z mosina bo najbardziej mi ta broń klimatycznie pasuje do tej roli ALE jest ona niezwykle słaba. Co jak co ale nabój 7.62x54R do słabych nie należy a w mięsacza trzeba sporo kulek wpakowac by padł. Jak można podkręcic staty tej amunicji?
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2014, 20:33
Ostatnio był: 10 Maj 2015, 20:47
Ulubiona broń: Noiseless Pistol (PB1s)

Postprzez pan kozaq w 27 Cze 2014, 22:56

Chyba nie amunicji tylko broni, ale mogę się mylić...
Wszystko w plikach jest, jeżeli masz IQ większe od średnio rozgarniętego szympansa to sobie poradzisz ;)
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez zlyzuw w 27 Cze 2014, 23:02

rozumiem, że chodzi o:

hit_power = 0.8, 0.8, 0.8, 0.8
hit_impulse = 40

Jakie staty dac aby przeciętny mięsacz padał po dwóch kulkach a nie po sześciu? Nie chcę tez z mosina zrobic Zielonego smoka. :d
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Postprzez pan kozaq w 27 Cze 2014, 23:08

Spróbuj 1.10, ale musisz sam pokombinować ;)
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez Pangia w 27 Cze 2014, 23:21

Poszukaj TOZ-a i nie pitol. Nawet w Misery śrutowa amunicja jest tania, a Mosin tak się nadaje do polowania jak Makarow do snajpienia.

A, i hit_impulse określa odrzut po trafieniu w ragdolla. Ustawienie tego na >1000 da efekt holiłódzkiego odrzutu ofiary po trafieniu.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Wiewi0r w 28 Cze 2014, 00:06

TOZa się zachciewa. Z obrzynem się dobrze poluje, ale odstawia się iście wiedźmińskie balety. ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Pangia w 28 Cze 2014, 13:51

TOZ lepiej zbiera śrut i jest ciutkę wytrzymalszy, obrzyn trochę za mocno sieje jak dla mnie, ale też da się, jak ktoś chce/musi.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez zlyzuw w 28 Cze 2014, 23:51

Panowie spokojnie :D TOZ'a też używam do polowań ale tylko wtedy gdy mutanty na mnie szarżują po dostaniu kulki z mosina. Staty podkręciłem do 1.4 i przeciętny mięsacz pada po dwóch trzech kulkach a w praktyce wygląda to tak, że obrywa jedną kulkę od mosina a potem salwa z TOZ'a. Mam już nasmażone ponad 130 sztuk bekonu, i po 20-30 sztuk steków z dzika, pijawki, nibypsa i kilkanaście pieczeni z chimery. Poluję tak dużo ponieważ zbieram na sevę a po dotarciu do Prypeci już raczej nie będę się w to bawił AŻ tak, byleby tylko miec co jesc. ;D
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Postprzez KOSHI w 29 Cze 2014, 13:47

Szybkie pytanie do grających:

Co lepsze dla snajpera? SEVA, czy Bułat + hełm taktyczny (ten najlepszy). GS nie wchodzi w grę, tak jak i CS. W Exo latać nie chcę, trąci mi lamerstwem. Robiłem ostatnio próby na tych kombinezonach. SEVA ma dobre parametry + można w niej śmiało śmigać po wszystkich anomaliach. Z ogniowymi jest gorzej, ale mam w zanadrzu Ekologa, a SEVE też można ulepszyć nieco na ogień. Do tego ma masę modyfikacji typu regeneracja, stamina recover itp. Bułat ma nieco mniej modyfikacji, ale dużo lepszy pancerz. Po anomaliach się w nich raczej nie pochodzi - słabe staty bazowe, chyba, że po upgradach u technika i z bonusem z hełmu. Tak więc, co byście brali? SEVA 120k, Bułat 100k + hełm 65k i do tego raczej Ekolog, jak się będę chciał przejść po anomaliach. Generalnie wychodzi mi raczej, że SEVE należałoby wziąć, bo raczej nie będę szedł na wymianę ciosów jako snajper, także nieco mniejszy pancerz by mógł być, za to komfort latania w jednym pancerzu większy, niż zmienianie go co chwilę do eksploracji anomalii. Ogniowe mogę zawsze zbadać w Ekologu - artefakty nie pojawiają się Bóg wie jak często, a w sumie anomalii tych nie ma też nie wiadomo ile - 2 w Zatoniu, gdzie jedna rzut kamieniem od Bazy, w Jupiterze 2, ale czy będzie tam artefakt to już będę wiedział, dzięki zadaniu dla naukowców, wystarczy sprawdzić odczyt skanerów.

Jakieś pomysły, wskazówki?
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości