przez KOSHI w 29 Cze 2014, 13:47
Szybkie pytanie do grających:
Co lepsze dla snajpera? SEVA, czy Bułat + hełm taktyczny (ten najlepszy). GS nie wchodzi w grę, tak jak i CS. W Exo latać nie chcę, trąci mi lamerstwem. Robiłem ostatnio próby na tych kombinezonach. SEVA ma dobre parametry + można w niej śmiało śmigać po wszystkich anomaliach. Z ogniowymi jest gorzej, ale mam w zanadrzu Ekologa, a SEVE też można ulepszyć nieco na ogień. Do tego ma masę modyfikacji typu regeneracja, stamina recover itp. Bułat ma nieco mniej modyfikacji, ale dużo lepszy pancerz. Po anomaliach się w nich raczej nie pochodzi - słabe staty bazowe, chyba, że po upgradach u technika i z bonusem z hełmu. Tak więc, co byście brali? SEVA 120k, Bułat 100k + hełm 65k i do tego raczej Ekolog, jak się będę chciał przejść po anomaliach. Generalnie wychodzi mi raczej, że SEVE należałoby wziąć, bo raczej nie będę szedł na wymianę ciosów jako snajper, także nieco mniejszy pancerz by mógł być, za to komfort latania w jednym pancerzu większy, niż zmienianie go co chwilę do eksploracji anomalii. Ogniowe mogę zawsze zbadać w Ekologu - artefakty nie pojawiają się Bóg wie jak często, a w sumie anomalii tych nie ma też nie wiadomo ile - 2 w Zatoniu, gdzie jedna rzut kamieniem od Bazy, w Jupiterze 2, ale czy będzie tam artefakt to już będę wiedział, dzięki zadaniu dla naukowców, wystarczy sprawdzić odczyt skanerów.
Jakieś pomysły, wskazówki?