Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Kpuc w 16 Cze 2014, 11:44

Wayathin napisał(a):
Kpuc napisał(a):Skoro ją leje to dlaczego od niego nie odejdzie ?

Nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć? A gdzie ma niby sie udać? Pod most, na dworzec? Nie każdego mamusia przyjmie z powrotem pod swój fartuszek.

No właśnie nie rozumiem, twój świat ogranicza się tylko do takich miejsc jak most i dworzec ? Jest mnóstwo organizacji pomocy, nie wspominając o policji czy kościele.

Samo prawo w naszym świecie jest też mocno po stronie kobiet, facet zawsze jest brany z góry jako ten zły.

Wayathin napisał(a):Większość takich kobiet nie wie w co się pakuje.

Wiedzą i to bardzo dobrze, nie powiesz mi że zakładają związek od tak po 5 min znajomości.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 16 Cze 2014, 11:53

Kpuc napisał(a):Wiedzą i to bardzo dobrze, nie powiesz mi że zakładają związek od tak po 5 min znajomości.

Byś się zdziwił. :E
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez Gizbarus w 16 Cze 2014, 14:28

xKoweKx napisał(a):Gizb, a może tym ludziom chodzi o to, że film stara się być prawdziwy na siłę i dlatego tak "hejtują" pod nim?

Z tego co widzę, to raczej większość nie pojęła przesłania, tylko skupiła się na tym, że "to fejk i gówno, haha, ale śmieszne, no zaraz umrę ze śmiechu, feministki, wolololo". Poprzedni film jaki wrzuciłem też był "prawdziwy na siłę" i też wywołał falę hejtu od gimbusów umysłowych - mimo, że poruszał inny ważny problem. No, ale cóż, z gówna bata nie ukręcisz :P

Kpuc napisał(a):Skoro ją leje to dlaczego od niego nie odejdzie ?

Widocznie nie rozumiesz psychiki takich kobiet - zresztą, nie dziwi mnie to wcale. Większość z nich jest już tak zastraszona i skrzywiona, że nie przejdzie im przez myśl (a nawet jeśli, to szybko ją odgonią od siebie), że mogłaby zostawić takiego potwora. To jest już kwestia uzależnienia, o czym wspomniał Wiewiór - taka kobieta będzie zawsze się łudzić jak skończona idiotka, że "on i tak mnie kocha, na pewno zrobił to przypadkiem", "to było na pewno ostatni raz" albo "powiedział, że tym razem się zmieni". Poza tym, argument "bo wzięła sobie pakera i koksa, to teraz ma" jest tak wyjęty z dupy, że aż straciłem do ciebie tą małą dawkę szacunku, jaką jeszcze miałem - poziom pierwszej klasy gimnazjum :facepalm: Tak się składa, mój drogi, że spora część (być może statystyki pokazałyby to nawet jako większość, nie sprawdzałem) takich degeneratów to właśnie osobniki, o jakich wspomniała Wayathin - grzeczni, ułożeni chłopcy. Przykład choćby mojej kuzynki - jej chłopak jest do rany przyłóż... dopóki sobie nie wypije - wtedy też jest przyłóż, ale jej w pysk :caleb: Inny przykład - mąż znajomej. Mały kurdupel, ani silny, ani specjalnie twardy facet - ba, przy innych, którzy mają jaja, jest grzeczny, miły i podporządkowany. Ale swoją żonę bije praktycznie codziennie - ona niestety od lat żyje nadzieją, że to już był ostatni raz... Miała już wystąpić z tego powodu o separację - wycofała wniosek, bo doszła do wniosku, że on na pewno się zmieni :caleb:

Tak więc, podsumowując - nie wszystko zawsze jest tak śliczne w życiu, jak w teorii, moi drodzy. A za nikogo decyzji podjąć nie można.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Kpuc w 16 Cze 2014, 14:44

Jeżeli dobrze cie rozumiem te kobiety są niezrównoważone psychicznie, tak ?
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Postprzez Gizbarus w 16 Cze 2014, 14:50

Niezrównoważone psychicznie? Nie. Ale są skrzywione psychicznie, tzw. Kompleks Sztokholmski - ofiara uzależnia się od oprawcy. Tak więc, źle mnie rozumiesz.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez impulse_101 w 16 Cze 2014, 15:24

Czynnik emocjonalny ma większe znaczenie w podejmowaniu decyzji niż czynnik logiczny, plus to ze jeszcze nie wpadła na pomysł ze nóż kuchenny może mieć inne zastosowanie niż tylko krojenie cebuli.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Method w 16 Cze 2014, 16:58

Gizbarus napisał(a):Widocznie nie rozumiesz psychiki takich kobiet - zresztą, nie dziwi mnie to wcale. Większość z nich jest już tak zastraszona i skrzywiona, że nie przejdzie im przez myśl (a nawet jeśli, to szybko ją odgonią od siebie), że mogłaby zostawić takiego potwora. To jest już kwestia uzależnienia, o czym wspomniał Wiewiór - taka kobieta będzie zawsze się łudzić jak skończona idiotka, że "on i tak mnie kocha, na pewno zrobił to przypadkiem", "to było na pewno ostatni raz" albo "powiedział, że tym razem się zmieni".

No, tak na pewno jest. Ale jak ktoś wrzuca film w którym prosi o pomoc i ukazuje dowody oczerniające swojego męża, film który widzi 8.5 mln osób to raczej już się nie łudzi że on się zmieni, ani tym bardziej nie stara się bagatelizować winy męża.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez Gizbarus w 16 Cze 2014, 17:09

Ale to przecież fejkowy film... Chodziło tylko o ukazanie problemu - przecież żadna normalna (no, względnie normalna, w takiej sytuacji) kobieta nie robiłaby sobie co dzień zdjęć z poobijaną twarzą tylko po to, żeby potem wrzucić to do neta.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Universal w 16 Cze 2014, 17:16

Wartość tego filmu jest znikoma. Ci, którzy dostają wpie*dol - i tak go dostają. Ci, którzy przymykają oko, będą robić to dalej. Domowi bokserzy kontynuują kariery. Internetowi aktywiści lajkują. Garstka, która coś z tym robi, będzie robić to dalej jako margines społeczeństwa.

Pozdrawiam z pozycji Naczelnego Malkonenta.

http://www.kresy.pl/publicystyka,opinie ... ka-debate# - inna beczka śledzi, nieco czerstwy, choć w teorii aktualny Klaus o Ukrainie, jeśli kogokolwiek to jeszcze interesuje; chyba, że moje przepowiednie się spełniły i temat stał się passe :suchar:

:

Image
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1052

Postprzez Woland w 16 Cze 2014, 17:18

xKoweKx napisał(a):
Wayathin napisał(a):Nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć? A gdzie ma niby sie udać? Pod most, na dworzec?

>młoda dziewczyna
>jedyne wyjście to most lub dworzec

Czy to ta słynna niezależność kobiet? Rozumiem jakby film przedstawiał jakąś Grażynkę, ale to młoda kobieta...

Więc może iść do burdelu :E
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Kozaki: 10

Postprzez Gizbarus w 16 Cze 2014, 18:28

Universal napisał(a):Wartość tego filmu jest znikoma. Ci, którzy dostają wpie*dol - i tak go dostają. Ci, którzy przymykają oko, będą robić to dalej. Domowi bokserzy kontynuują kariery. Internetowi aktywiści lajkują. Garstka, która coś z tym robi, będzie robić to dalej jako margines społeczeństwa.

Co nie zmienia faktu, że ukazywanie czegoś takiego jeszcze minimalnie chociaż zwiększa średnią wrażliwości ludzkiej - bo przy dzisiejszej tendencji za pięć lat mordowanie czy gwałcenie kogoś na środku ulicy nie zrobi na nikim wrażenia. Ewentualnie przyjdzie taki Kupala i powie "jak jesteś słaby, to twój problem, radź sobie sam" :suchar:
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Kpuc w 16 Cze 2014, 20:38

Dziś też by nikt nie zareagował gdyby kogoś mordowali w biały dzień na ulicy, każdy by szedł w swoja stronę udając że czyta sms, każdy boi się o własną dupę i tyle, w takim chorym kraju gdzie przestępca ma wiece praw od uczciwego obywatela wcale mnie to nie dziwi.
Inna sprawa to zasadza tłumu, im więcej osób tym mniejsze prawdopodobieństwo na pomoc. Wiele razy oglądałem testy robione w lokalach czy na ulicach w których ktoś udawał np. zasłabnięcie, ludzie przychodzili dalej spoglądając się na innych, zrzucając obowiązek wzrokiem bo dlaczego ja, idź ty.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości