Powinność vs Wolność

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez Infernal w 30 Paź 2007, 22:34

Reaper z tego co wiem to oni tego beryla nie zgubili tylko widzieli dziesięciu kolesi w tych zbrojach jak idą do Jantaru i jednego trupa nie przywieźli. Jakoś twórcy gry niespecjalnie sie postarali, bo wystarczą 2 pociski z RPG rury i możesz sobie wyjść poza Zonę :wink: Co do żołnierzy to najbardziej denerwuje mnie ten koleś z głośnika w Kordonie :P No wiadomo, że wojsko jest wspierane przez rząd to mają dobry sprzęt, a na taki helikopterek czy czołga wolność raczej sobie pozwolić nie może. Raczej ich nie stać. Jest jeden czołg w magazynach, ale ma rozbebeszoną gąsienicę :wink:
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez jaras76 w 04 Lis 2007, 09:21

Zawsze współpracowałem z powinnością ale teraz zrobiłem coś innego i rozgrywam to na dwa fronty mam zdobyć buldoga dla powinności i chce wykonać zadania dla wolności. Zobacze co z tego mi wyjdzie.Dwie przeciwstawne frakcje a zadania są zlecone i trzeba je wykonać. :!: Tak jeszcze podsumowując wolność chce by każdy mógł po zonie chodzić i wszystko zobaczyć, przez to zona może opanować tereny nie skażone i to jest niebezpieczne. Powinność chce żeby granice zony nie roszerzały się czyli tego samego co wojsko i rząd. Czyżby powinność była zakamuflowaną organizacją prorządową :?: :!:
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Nieznany w 06 Gru 2007, 00:36

Malar napisał
Zadanie z przygotowaniem uczty z okazji urodzin Boba Marleya i kończące zlecenie zdanie "Jah Ci tego nie zapomni" jest po prostu wymiatające

Też lubię tą kwestię, pomijając fakt, że akcja toczy się w maju, a Bob Marley urodził się 6 lutego :wink: .
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Wowka Reaktor w 30 Gru 2007, 16:33

Witam, czy to normalne ,że wszyscy z Powinności są na zielono czyli jako przyjaciele? Nie wiem czy ti uaktywnia się po robieniu questów dla nich.
Awatar użytkownika
Wowka Reaktor
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2007, 15:02
Ostatnio był: 30 Gru 2007, 17:39
Kozaki: 0

Postprzez Silas w 30 Gru 2007, 16:55

To normalne. Nie atakują Cię, ponieważ nic im nie zrobiłeś (chyba :D ) chcą abys do nich dostąpił i tyle. ;]

Pozdrawiam,
Силас
Silas
Tropiciel

Dołączenie: 17 Sie 2007, 19:15
Ostatnio był: 09 Gru 2023, 00:06
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 1

Postprzez SaS TrooP w 30 Gru 2007, 17:32

Ja preferuje politykę Wolności. Ja w ogóle preferuję politykę, na której można dobrze zarobić...
A tak poza tym to stanowczo mi odpowiada broń Wolności, bo ja nie znoszę ruskiego sprzętu.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez Markus Grizzly w 05 Lut 2008, 14:05

Ja się trochę zacząłem nad tym zastanawiać: która frakcja lepsza i doszedłem do wniosku, że nie wiem :D

Wolność jest dobra, bo chce dać ludzkości możliwość korzystania z dóbr Zony, ale niestety jest zbyt anarchistyczna.

Powinność też jest dobra, bo chroni granice Zony i nie pozwala mutom wychodzić na świat, choć za bardzo stara się utaić fakt istnienia Strefy.

Poza tym obydwie grupy mają manie wyższości na swoim punkcie.
Mimo to w pewnym sensie sie uzupełniają:
Wolność chroni granicy, Powinność wytłukuje mutanty.

W sumie to rewlacyjnie byłoby, gdyby Woronin i Łukasz poszli po rozum do głowy i złączyli Powinność i Wolność w jedną, porządna frakcję, która mogłaby uchodzic za eks-policję Zony, która chroniłaby wyprawy naukowców i kontrolowała ilość dzikich zwierząt w Strefie(chociaż od tego jest wojsko, ale wszyscy wiedzą jak sprawuje sie armia), ale takie rzeczy dzieją się tylko w bajkach i amerykańskich filmach "patriotycznych" :(
szkoda...
Na szczęście jest kilku fajnych ludzi. Na przykładzie Kucharza i jakiegoś kolesia z Powinności, widać że możliwa jest przyjaźń między tymi frakjcami.

A co do Monolitu, to odnoszę wrażenie że to jakaś banda fanatycznych pomyleńców, którym psion i Monolit pomieszały zmysły (szkoda, bo mają takie fajne kombinezony :wink: )
Awatar użytkownika
Markus Grizzly
Stalker

Dołączenie: 04 Lut 2008, 13:01
Ostatnio był: 27 Kwi 2019, 14:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 15

Postprzez MichalZaq w 11 Lut 2008, 01:38

Witam wszystkich...jestem tutaj nowy i chciałem się przywitać. Dlaczego w tym temacie? Otóż odkąd mam STALKERA i gram w niego mam taki dylemat...komu przyznać rację i komu być wierny-Wolności czy Powinności. Fakt że bardziej odpowiada mi Powinność z tego względu że traktować ich można jako regularne wojsko (wiadomo że pilnują Zony przed Najemnikami i "Złymi Stalkerami") a natomiast Wolność kojarzy się bardziej z partyzanckim ugrupowaniem niż z regularnym oddziałem. Tylko że jakoś przez całą grę odczuwałem że jednak Wolność ma lepsze fanty niż Powinność :D .
Taki wywód co do sprawy tych frakcji. Jednak staram się być neutralny i nie popieram Wolności z oddziałem Maksa (tego co chciał zniszczyć grupkę Czachy) no i właśnie Czachy-partyzanta Powinności że się tak wyrażę. Oczywiście gdyby mi to miało przynieść jakąkolwiek korzyść to dołączyłbym do samej Powinności i rozbił wojska Wolności -przynajmniej te w kwaterze głównej ale potem miałbym oprócz Bandytów, mutantów, anomalii. itp. także Wolność na głowie. No i dlatego ruszyłem do Zony jako niezależny Stalker i chyba tak nadal pozostało.
Ostatni aspekt jaki poruszę to chyba racja, o którą się spierają niemal wszyscy w tym temacie...Otóż okazuje się że Powinność wg. mnie ma rację, bo kto o zdrowym umyśle wyrusza na wycieczkę do Zony? A Wolność chyba miała taką Zonę w "planach". Powinność natomiast strzeże nas-Stalkerów przed mutantami i innymi złymi przygodami (nie znaczy że Czacha robił dobrze zabijając tych 3 żołnierzy Wolności-przecież w czasie rozmowy była pewnego rodzaju groźba i jeśli się nie przyłączyliśmy to kulka w łeb i cya in the hell).
Ah...jeszcze było o Monolicie! Otóż to też są dobrzy ludzie, bo oni chronią Spełniacz przed wścibskimi bo...jak Barman mówił, każde życzenie to 5 kilometrów Zony więcej :)

Ogólnie rozmowa o tych ugrupowaniach to wymiana poglądów i bądźmy tolerancyjni.
MichalZaq
Kot

Dołączenie: 10 Lut 2008, 17:40
Ostatnio był: 22 Mar 2008, 18:16
Miejscowość: Częstochowa

Postprzez Missile w 11 Lut 2008, 11:34

W sumie radzę wolność. Nie kieruj się tym co oni wygadują o tych swoich frakcjach, tylko korzyściami płynącymi z przystąpienia do danej. Wolność daje Ci neutralność bandytów i najemników, moim zdaniem lepsze uzbrojenie, fajniejsze misje. Ale pamiętaj żeby wstąpić do Wolności dopiero gdy wypełnisz misje w Jantarze i Dziczy. Bo droga do nich prowadzi przez Bar i jak będziesz na jego terytorium to czeka Cię sieczka z Powinnością.

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez SandFighter w 12 Lut 2008, 01:06

A ja coś wam powiem z mojej strony: nie przepadam ani za jedną frakcją, ani za drugą, ale na plus Wolności można zaliczyć fajną topologię ich bazy przez co jazda Nivą z lekko zmodyfikowanym działaniem hamulców jest prawie jak w Colinie ;). Powinność tak juz nie ma :P.
SandFighter

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Elektryk w 22 Lut 2008, 19:53

hey, jestem tu nowy.

A wiec tak. jesteś w Wolności po jest tylko patch aby do nich wejść. Do Powinności nie da się wejść. W mojej wersji nawet do Wolności. Powinno być, że jak wykona się zadanie z kablem to powinna być propozycja dołączenia.
teraz jak to pisałem przyszła mi myśl jak wejść do Wolności. Może by tak pójść do tego obozu Powinności i powiedzieć, że nie samemu sie nie idzie. Oni wtedy pójdą na magazyny a ja po cichu tup, tup do Wolności im pomóc w walce. Muszę spróbować. Ciekawe co z tego wyjdzie.
Tak poza tym sam jestem za ideologią Wolności.
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

hahahahaha

Postprzez gasparex w 05 Mar 2008, 14:49

ja ich osobiscie wybilem i wolnosc i powinnosc tyle ze potem znowu sa i ZNOWU MORDUJE BO MAJA FAJNE APTECZKI I AMMO :mad: :mad: :mad:
gasparex
Kot

Dołączenie: 28 Lut 2008, 20:41
Ostatnio był: 05 Mar 2008, 19:30
Miejscowość: zielona gora

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości