[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez MalfiRaggraClan w 18 Maj 2014, 23:06

Poszukamy, zobaczymy.
A tak w ogóle, nie wiem czy to lag, czy zamierzone działanie twórców moda - gdy zamówiłem Bułata u Żwawego, dostałem Ghilled Suit. Czy nie powinno być inaczej? :D
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2010, 15:37
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 13:20
Miejscowość: Izrumudnoje
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez alex_dragon w 19 Maj 2014, 12:47

??
A jakie opcje miałeś do wyboru ?
Powinna być dostępne:
- cos z krótkiej broni,
- cos do bliskiej walki,
- coś z karabinów szturmowych,
- potem karabinów snajperskich,
- następnie cytuje: "jakiś dobry pancerz"
oraz GS zamiast exo które było w vanili.

A tutaj co wybrałeś ?
Ponadto nie pamietam aby Żwawy w Misery dostarczał Bułat :-( owszem dostarczał ale cos co wygladał jak pancerz z CS. Moze Żwawy dostarczał ten Bułat w vanilii ??
A moze "ten jakis dobry pancerz" to jest losowo, raz Bułat a raz cos innego ?
Ktoś kupował u Żwawego wiecej niz jeden raz pancerz ? Jakie mieliscie oferty od niego ?
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez MalfiRaggraClan w 19 Maj 2014, 17:38

Jak nazbierałem wystarczająco dużo kasy(ok. 140 k rubli), wybrałem ostatnią opcję, oczywiście. W napisach było pokazane, że jest mowa o Bułacie, natomiast ja dostałem Ghilled Suit, ponadto, zamiast kosztować 124k, kosztował około 90k. Tak, to był bug, bo miałem handlarzowi dopłacić 96k, a dopłaciłem 64 k. :|
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez Pangia w 19 Maj 2014, 17:59

Jeśli grasz na spolszczeniu, to najwidoczniej ktoś zj♥bał sprawę – patrzę teraz w angielskie pliki i poza dwoma błędami (GP36 zamiast G36 i waniliowy dialog Żwawego o kombinezonie Czystego Nieba – w Misery sprzedaje sam kombinezon, a w opisie jest jeszcze mowa o hełmie) wszystko jest w porządku. To znaczy: nigdzie nie ma mowy o Bułacie, zamiast „egzoszkielet” jest „ghillie suit” itd.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Trikster w 19 Maj 2014, 18:40

W spolszczeniu jest wszystko ok - wiem, bo sam je opracowywałem (a i teraz sprawdziłem na wszelki wypadek). Kolega gra w MISERY 2.1 BETA, używając spolszczenia z wersji 2.02 i dziwi się, że są różnice, jeszcze określając je bugami? Hmm.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez Pangia w 19 Maj 2014, 18:53

Aaa, no to przepraszam, Trikster; sądziłem, że kolega już zainstalował v2.1.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez MalfiRaggraClan w 19 Maj 2014, 19:08

pozwólcie, że nazwę to tak - bugi w grze spowodowane niedostosowaniem zainstalowanej wersji spolszczenia do danej wersji moda :P jutro będę mieć v2.1 od kolegi, to będę się cieszyć w pełni kompatybilną grą. :)
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez alex_dragon w 19 Maj 2014, 21:39

Sorry ale to nie bug :-)
Zagraj w Misery, zobacz jakie wrażenia, jak ci coś nie bedzie pasować sprawdź w "szukaj" a jak nie znajdziesz daj znać na forum.
Miłego grania :-)

Pytanie odnośnie zycia w "Misery".
Jak respią sie NPC, chodzi mi o to czy każda grupa w ten sam sposób ?
Bandyci, Powinność, Wolność, Stalkerzy, mutanci itd respawnują się co jakiś określony czas czy jak zniknie jedna grupa Wolności to pojawia sie inna ?

pozdr Adam

edit
He już wiem skąd wzięło się moje przekonanie że na 32bitowym systemie nie pójdzie Misery.
Kiedyś wpisałem frazę: "stalker, forum, misery" w przeglądarkę i znalazłem taki post:

"Post przez Rumcajs93 w 04 Lip 2012, 10:45
Albo można się pobawić w pomianę tekstur. U mnie mod ani myślał odpalić (Win7 32bit+2GB RAMu) to się trochę kopiowało.
Np.: podmiana plików AtmosFear3 [tych jakości 1024x na 512x] daje ponad 400mega lżejszy folder textures."

edit 2
Mam mały problem i byłbym wdzieczny za podpowiedź. Szukałem na forum ale niestety nie zetknąłem sie z tym problemem. Problem to widok przez lornetkę a właściwie połowa widoku, tzn lewy okular.
Widzę tylko lewym okularem, cały widok jest przesunięty w prawo, po prostu tak jakbym miał na ekranie kompa "połowę lornetki".
Czy ktoś z was też miał taki problem ?
I z góry mówię że nic nie zmieniałem z wyjatkiem pliku który mi ostatnio wcięło ale on dotyczył wygladu ikonek, chodzi o plik jaki Pangia mi podesłał. Podmieniałem ikony z Misery do SoC AA2 + TT i przez przypadek o 4 nad ranem wkleiłem do gamedaty plik "ui_icon_equipment" ale w tym pliku jest tylko wyglad ikonek a nie "wyglad lornetki" czyli to co widzimy jak przez nią patrzymy.
Wcześniejsze save są identyczne - czy ktos mógłby mi powiedziec jak to naprawić ?

pozdr Adam
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez MalfiRaggraClan w 21 Maj 2014, 15:35

może jednak coś w tym pliku było, co dotyczyło widoku z lornetki.
Albo może źle dopasowany fov? Zbyt duża lub zbyt mała wartość?
-----------------------------------------------------------------------------
Panowie, żeby nie było, na samym początku piszę, że gram już w poprawną, najnowszą wersję Misery, pobraną z głównej strony i chciałbym zgłosić pewien błąd w grze :)
Podczas eksploracji anomalii, chciałem przypisać swój/swoje aluminiowe pojemnik/i na artefakty do paska szybkiego dostępu, lecz wywaliło mnie z tym błędem:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : assertion failed
[error]Function      : CUICellContainer::GetCellAt
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\ui\UIDragDropListEx.cpp
[error]Line          : 754
[error]Description   : ValidCell(pos)

Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez Pangia w 21 Maj 2014, 15:48

MalfiRaggraClan napisał(a):może jednak coś w tym pliku było, co dotyczyło widoku z lornetki.

Nie ma takiej opcji, zresztą dałem mu oryginalny plik.
MalfiRaggraClan napisał(a):chciałem przypisać swój/swoje aluminiowe pojemnik/i na artefakty do paska szybkiego dostępu

Ograniczenie silnika gry: próbowałeś włożyć w ten pasek przedmiot zajmujący więcej niż jedną komórkę w inwentarzu. Pojemnik zajmuje dwa.

@alex_dragon
Daj screena, bo brzmi ciekawie. Masz cały czas podstawową lornetkę? Bo może jakieś ulepszenie spieprzyło widoki.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez alex_dragon w 21 Maj 2014, 17:25

Lornetka jest z max upgradowana, ale przy normalnej jest to samo :-(

edit
do jasnej k.... ciasnej jeszcze sie spieprzył:
FN FAL PARA (bez mod)
G36K zmodyfikowany
FN-FS 2000

Widok ten sam jak w lornetce czyli LEWA strona celownika na całym ekranie, środek celownika mam na prawej krawędzi monitora.

Na dodatek nie jestem w stanie zrobic print screen z gry, z np pulpitu owszem ale z gry nie.
Postaram sie zrobic print screeny ale zastanawiam sie jakim cudem sie coś mogło zwalić skoro grzebałem jedynie w ikonach do SoC :-(

Jak sprawdzam folder
Dysk C >> Użytkownicy >> Publiczny >> Dokumenty publiczne >> stalkercop >> screenshots
to nic nie mam z wyjątkiem jakis dwóch screenshotów zrobionych 19 kwietnia 2014 ale w życiu nie pamiętam abym to robił.
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez karol626 w 21 Maj 2014, 19:03

@alex_dragon spróbuj frapsem zdjęcia zrobić, ew. nawet przez steama i wrzuć. Mimo wszystko uważam że po zabawie w teksturach coś mogło się zepsuć. Jak ktoś pisał FoV prawdopodobnie.

Za ten post karol626 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive alex_dragon.
Awatar użytkownika
karol626
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2012, 16:25
Ostatnio był: 05 Wrz 2015, 16:39
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości