[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez MalfiRaggraClan w 18 Maj 2014, 17:20

a ja mam bardzo perfidną metodę na szybkie zdobycie Welesów, a mianowicie - po wykonaniu pierwszej misji dla Brodacza, mam możliwość wynajęcia misji na artefakt. Wybieram misję związaną ze zdobyciem artefaktu powstającego w anomaliach grawitacyjnych, idę się położyć na więcej, niż 24h( koniecznie budzę się w dzień, a nie w nocy), a potem idę do anomalii Pazur. Zabijam wszystkich stalkerów, którzy szukają tam danego artefaktu i już . :)
Tym sposobem zdobyłem na tym modzie 3 detektory Weles. Teraz muszę skoczyć do naukowców, by pozyskać później Swaroga, ale dopiero wtedy, kiedy znajdę mapy dla Pilota, bo 10 patyków to dla mnie trochę za dużo w jedną stronę :P
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2010, 15:37
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 13:20
Miejscowość: Izrumudnoje
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 18 Maj 2014, 18:11

To samo działało w wanilii, tyle że podobno po paru razach wtedy Brodacz nie dawał już zleceń, bo mówił, że mu coś podnajęci stalkerzy zaczęli ginąć. Tak czytałem na wiki, czy to prawda nie wiem, bo próbowałem tego tylko raz.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez MalfiRaggraClan w 18 Maj 2014, 18:36

Ja taką akcję wykonuję tylko raz w grze, kiedy mi są potrzebne Welesy do zlecenia od Sowy. Drugi raz tego nie robię, bo wiem, że wtedy Brodacz zacznie mnie podejrzewać o zabijanie jego ludzi. :P
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez Kibster w 18 Maj 2014, 19:06

Witam, mam 2 pytania.
Czy zawsze gracz spawnuje sie w nocy ?
Jak włączyć Latarkę ? w opisie jest że trzeba ją pokręcić czy coś.Ja ciągle naciskam klawisz "L" i nic.
"Biada! Biada! Biada ludzkości!
Biada! Biada! Świat w płomieniach!"
Awatar użytkownika
Kibster
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2014, 16:15
Ostatnio był: 26 Lip 2014, 16:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 18 Maj 2014, 19:08

Nie L, tylko O. Pod L masz czołówkę, której na starcie nie posiadasz. Ręczną latarkę masz jako detektor pod O.
Co do momentu spawnu to jest on ustawiony w plikach gry na jedną godzinę, więc tak, zawsze.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Trikster w 18 Maj 2014, 20:02

Do wszystkich, którzy ominęli, jest poradnik do MISERY do pobrania po polsku:
http://mdtseed.com/assets/MISERY_GameGuide_PL.pdf.zip

Administrację zaś prosiłbym o dodanie go do pierwszego postu w tym temacie, żeby nie umknęło. :) Z góry dzięki!
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez MalfiRaggraClan w 18 Maj 2014, 20:14

Właśnie, dobry pomysł, bo z tego co widać, nie każdy dostrzegł, że na serwerze jest jeszcze poradnik do pobrania :P
Panowie, jeśli chodzi o te narzędzia, może mała, malutka podpowiedź? Czy jest podobnie pod tym względem jak w podstawce, że dane narzędzia, do danego technika na danym terenie znajdują się dokładnie tam, czy na jakieś innej mapce, nie daj Boże, w Prypeci? :)
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez Asaimp w 18 Maj 2014, 20:18

Z tego co wiem, ktoś z "Legend" miał w podpisie te mapki. DjCycu...może ktoś inny. Nie wiem, kiedyś sprawdzałem, ktoś je na pewno ma w podpisie

edit

Jupiter
Zaton

znalazłem :D
Ostatnio edytowany przez Asaimp, 18 Maj 2014, 20:24, edytowano w sumie 1 raz
"Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone."
Image

Za ten post Asaimp otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MalfiRaggraClan.
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Dołączenie: 02 Maj 2014, 08:49
Ostatnio był: 16 Sie 2014, 16:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Postprzez MalfiRaggraClan w 18 Maj 2014, 20:24

będę musiał przebijać się przez te wszystkie posty? Challenge accepted. :D
------------------------------------------
ooo lajt, dobra, dzięki :D
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez Wiewi0r w 18 Maj 2014, 20:34

Owszem, DjCycu ma w sygnaturze, ale chyba a) niekompletne, b) nieaktualne.
viewtopic.php?f=77&t=15346&p=282804#p282804 Są dla Recona. Podobno dobre. ;)

Poza tym tak trudno w polu "Szukaj w temacie" wpisać "narzędzia"?

EDIT: @UP Nie trzeba kopać, wystarczy poszukać użytnika na liście użytników. ;P BTW - podziękuj panu za linki. :wódka:
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez MalfiRaggraClan w 18 Maj 2014, 21:02

a prsze bardz, flaszeczka leci :D
Aha, to znaczy, że dla każdej specjalizacji jest inne położenie narzędzi? eee ;) Ja jadę assaulterem, więc będę musiał chyba szukać od nowa :)
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Postprzez Wiewi0r w 18 Maj 2014, 22:11

Niezupełnie. Podstawowe są u wszystkich tak samo (chyba).
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości