Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Imienny w 14 Maj 2014, 21:29

Smutne, ale niestety prawdziwe. :(
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Reklamy Google

Postprzez vandr w 15 Maj 2014, 08:29

@up

było

Chłopcy z 27 liceów we francuskim Nantes powinni 16 maja założyć sukienki. Tego oczekują od nich urzędnicy.

Akcja "Podnosimy spódnice" (Ce que Soulève la jupe) ma być przykładem walki z seksizmem.

Pomysł narodził się w głowach samych uczniów. Włodarze w urzędzie miejskim chętnie go poparli - zauważa 20minutes.fr.

Dla uczniów, którym idea świecenia łydkami nie przypadła do gustu, przygotowano naklejki "Walczę z seksizmem. A ty?". Miesiąc wcześniej media we Francji żyły kłótnią o nauczanie idei gender w szkołach. Skrajna prawica urządziła nawet protesty pod niektórymi szkołami, rozsiewając plotki, jakoby pojawić się miały "zajęcia z masturbacji".

Reakcja na ideę noszenia sukienek przez chłopców z Nantes wzbudziła równie dużo krytycznych opinii. Frigid Barjot, była liderka antygejowskie­go ruchu Manif Pour Tous spytała na Twitterze ministra edukacji "czy dziewczynki dla równowagi będą musiały zakładać brody?"

Image

buahahaha. Ja pier*olę.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Postprzez Universal w 15 Maj 2014, 09:30

Lewagi dupa cicho, Krul gada o kobietach :realcaleb:
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Kpuc w 16 Maj 2014, 01:20

Czarnobylski sarkofag od środka.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Gro3a w 17 Maj 2014, 18:32

http://wmasg.pl/pl/news/show/554113
Politykom całkiem się w dupach poprzewracało :facepalm: Nie dość, że zabierają cywilom broń, to jeszcze chcą zabronić Airsoftu. Jestem ciekawy, co zrobią dość duże grupy zwolenników ASG, gdy przyjdzie czas pożegnać się z repliką :/ Teraz to naprawdę nie wiedzą jak uprzykrzyć ludziom życie. Niedługo nawet na odpuście nie kupimy pistoletu na kulki od chińczyka :facepalm:
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 00:14
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez STALKIER998 w 17 Maj 2014, 18:59

Z tego artykułu rozumiem, że ASG ma ograniczyć dostęp do broni palnej ? Dobre sobie. Widzę, że już naprawdę nie mają się do czego dopie*dolić. Już niedługo zaczną robić testy psychologiczne na repliki, bo nie wiadomo, czy nie napadniesz na bank z takim czymś. Po prostu żenada. :facepalm:
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 47

Postprzez Pangia w 17 Maj 2014, 21:26

ASG ma z prawdziwą bronią tyle wspólnego, co lody czekoladowe z gównem. I później ktoś mi wciska, że UE to samo dobro.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Iwaszka w 18 Maj 2014, 12:45

Bez urazy, ale widać Pangia, że gówno wiesz o replikach. Jak ktoś lata z jakąś cymka prosto z kartonu to może tak. Co innego gdy masz do czynienia z ludźmi którzy tuningują swoje bronie ASG pod rekonstrukcje.

Gdy w takim karabinie nabijesz numer seryjny, poocierasz go i wymienisz większość części na oryginalne - to nawet z bliska trudno rozpoznać, że to replika, ba czasem nawet nie idzie w ogóle zanim nie zajrzysz do środka.
Tym bardziej w replikach gazowych gdzie wszystkie mechanizmy pracują jak w oryginałach.
Ja moje AWM .338 doprowadziłem do takiego stanu, że dopóki nie spojrzysz na magazynek od środka to nie jesteś w stanie odróżnić od ostrego.

I tu pojawia się sedno sprawy - nie ma nic złego, że repliki wyglądają jak oryginały - problem pojawia się gdy jakiś pacan chce się popisać i zaiwania środkiem ulicy z replika na wierzchu - ludzie potem różnie reagują, a jak się trafi nie daj Boże "patrol" to można sobie "umilić" życie. Już na WMASGu opisywali sytuacje, że komuś wpierdzielała się Policja
do domu i szukają Bóg wie czego.

Wszystkie problemy w ASG generowane są przez nieodpowiedzialnych gimbów i niedojrzałych "dorosłych" graczy - posiadając sprzęt który sprawia, że możesz wyglądać kalka w kalkę jak żołnierz danego państwa nie zwalnia od używania mózgu.

Ja ASG nie porzucę choćby miało być nielegalne - najwyżej zejdzie się do podziemia i będzie się jeździć na większe zloty do innych państw.
UE śmierdzi ze swoimi przepisami - do tego są niesamowitymi hipokrytami - najpierw tuż po wstąpieniu do Unii było złagodzenie praw i łatwiejszy dostęp do broni, a teraz w drugą stronę. Pomijam fakt, że ludzie którzy piszą te przepisy nie mają często pojęcia o czym decydują - ba nawet wsród Policji trafiają się typki co nie wiedzą o istnieniu czegoś takiego jak ASG (a jest to na tyle powszechne, że powinno to być zawarte w jakimś tam szkoleniu)
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 272

Postprzez Pangia w 18 Maj 2014, 13:46

Iwanassassin napisał(a):bla bla bla zbędny słowotok

Da się kogoś zabić repliką? Nie? No widzisz, bo z broni palnej się da. W obronie własnej (bądź nie, jeśli ktoś ma nierówno pod sufitem), a repliką, w którą włożyłeś 10k możesz najwyżej kogoś rzucić, a nie strzelać jakimiś pinezkami. Bo kulka 0,3 grama nie zatrzyma potencjalnego napastnika, jeśli nie dostanie w oko.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Iwaszka w 18 Maj 2014, 14:41

Czytasz w ogóle co ja piszę?
Nie chodzi mi o to co można repliką zrobić (choć są takie konwersje wyciskające ponad 1000fps - a tym już idzie bo nawet drzwi do chaty tym przestrzelisz -.-). Wiadomo że pod względem siły rażenia ASG a ostre to ogromna różnica i inna bajka.
Mój "bla bal zbędny słowotok" imał się debili co sprawiają, że sytuacja prawna (jak opisana z newsa na wmasg) jest coraz gorsza...
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 16 Sie 2024, 16:19
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 272

Postprzez Sivert w 18 Maj 2014, 18:09

Czyn popełniony z użyciem repliki jest tak samo karany, jak z użyciem broni palnej, zdolność obalająca nie ma z tym nic wspólnego. Chodzi o wykorzystanie przekonania człowieka, że jest narażony na śmierć lub uszkodzenie ciała. Jeśli ASG pozostałoby między zainteresowanymi, to nie musielibyśmy dziś czytać o projektach jw.
Ja też jestem zdania, że trochę się UE zagalopowała. Regulowanie każdego aspektu życia i podejmowanie za ludzi decyzji, włącznie z ilością wyjść do "sracza" zaczyna mnie już irytować. Chyba trzeba dać Korwinowi szansę ;)
Sivert
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2012, 13:24
Ostatnio był: 11 Gru 2018, 22:09
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 29

Postprzez Alchemik w 19 Maj 2014, 03:32

Na karachanie mieli rację...
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości