Spoko, M14 upgradowałem dawno temu i zapomniałem o tym kontraście
pójde na polowania i naprawie następna M14
A propos czy do Misery sa celowniki gnomus jak do AA2 + TT ?
Nie ukrywam ze ta czerń dookoła jest leciutko irytująca.
edit
ok przeczytałem
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... s/synopsiswypowiedź N.Aaroe dlaczego została zachowana czerń, przy celownikach kolimatorowych gdzie przyblizenie jest zerowe lub lunetach o niewielkim przyblizeniu nie byłoby problemu ale przy lunetach o duzym przyblizeniu widok wkoło celownika przyblizał by sie w idencztyny sposób
kurcze
Tak czytając wypowiedź KOSHIego pomyślałem sobie ze fajnym patentem byłby ładunki wybuchowe odpalane radiowo
Użycie byłoby jak latarki ręcznej czy lornetki - do łapki, odpalenie to lewy przycisk myszy.
Dwa typy ładunków - jeden produkcji radzieckiej - efektywność powiedzmy 50% czyli co drugi działa.
Drugi to niemieckie np - jeden na dziesięć ma wadę, cena oczywiscie wyższa.
Po akcji gdzie kolejny raz nie odpaliły ładunki mozna byłoby nawrzeszczeć na Sowe co za syf sprzedaje
edit 2
Czy wam tez znikają trupy NPC po zabiciu ?
Super kamuflaż to jedno, to ze nie moge znaleźć trupa w wodzie czy na ziemi bo ma niezły kamuflaż to rozumiem ale ostatnio miałem akcje z najemnikami na drodze koło ogniska i uszkodzonego vana.
Ja na Skadowsku, oni na drodze, wychodze na dach zeby sie rozejrzeć i wiedziec gdzie isć i nagle widze ze sie skradaja i do mnie celują. Bang, bang, jeden lezy, bang, bang bang, drugi lezy, z trzecim bylo dłuzej ale i on padł.
Patrze przez lunetę i zapamiętuje miejsca gdzie padli.
Ide na miejsce. Przeszukuje trupa nr 1 i nr 3 a 2 nie moge znaleźć. Chodzę i szukam i kręce sie i wiem ze przeciez MUSI tam lezeć, przeszukuje po centymetrze, sprawdzam całą drogę, NIC.
F5 ide do Skadowska i po pewnym czasie jednak mówie sobie ze przeciez MUSI pgdzies lezeć. Wracam a 2 leży NA WIDOKU na drodze tak ze go widać z odległosci kilku metrów.
Nie ma opcji zeby to był nowy trup,
Nie ma opcji zeby jakies zwierze go przeniosło.
Nie było mnie moze z 1 min, trup sie znalazł.
Grywam w AA2 + TT SoC i tam sie zdarzaja takie rzeczy ze trupy znikają.
Nie pamiętam takich akcji w CoP vaniili, w Misery zdarzyło mi sie to pierwszy raz. Tzn pierwszy raz to zauwazyłem, poprzednio myslałem, ze jest to po prostu kamuflaż albo ja jestem slepy i nie moge znaleźć trupa ale jezeli do tego jeszcze dochodzą znikające trupy to kiepsko.
Czy dałoby rade zrobic taki wykrywacz PDA - niech bedzie do uzycia przez obie łapy, niech sie odpala 1 min, niech ma zasieg 10 metrów ale niech bedzie bo takie szukanie znikajacych trupów jest strasznie irytujace
pozdr Adam